Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Katilin Yüzünü Gördük

Katilin yüzünü gördük.

Ölüm makinası gibi masum insanların üzerine, gözünü kırpmadan kurşun yağdıran o yüzü, o gözleri gördük. Gördük ve ürperdik.

Terör nasıl da bir baba yüreğini böylesine acımasız bir katil yapabiliyor. Terör nasıl bir şey ki, en kutsal aile yapısını böylesine dağıtıp, çil yavrusu gibi saçıyor ortalığa.

Sonra o katilin, o boş boş bakan uyuşmuş beyniyle, iğdiş edilmiş ruhuyla, insanlıktan çıkmış bedeniyle üzerine yürüdüğü, kıydığı onca insan. Katlettiği onca annenin, babanın yüreğiu2026

Öldürmek her dinde haram. Öldürmek, Kabil'den kalan hain, zalim bir miras bu günün katillerineu2026

Katilin yüzünü gördük.

Yüz kimliktir, yüz kalbin aynasıdır. Katilin yüzü bir şey söyledi mi bize? Ya öyle boş boş bakan gözleriu2026

Nice katiller dolaşıyor artık dünyada, yeryüzünde, belki de hemen yanıbaşımızda, sokağımızdau2026

Ölüm makinaları gibi nefret yüklü, insanlıktan nasibini almamış nice katiller dolaşıyor sokaklarda.

Bu katiller nasıl bu hale gelebiliyor. Nasıl canlara kıyıyorlar. Daha dün bir eczacı dört kişiyi birden gözünü kırpmadan ördürmüş. Tüylerimiz diken diken ruhumuz daralarak ve büyük öfke nöbetleriyle izliyoruz haberleri. Terör bir taraftan, bir taraftan üçüncü sayfa cinayetleri.

Hep diyorum sevgi açlığından. Ailelerin sarıp kuşatamamasından. Ortalıkta öylece geriye kalan, ihmal edilmiş, terkedilmiş, horlanmış, şiddet görmüş çocuklar. İşte bu çocuklar büyüyüp ölüm makinaları haline geliyor. Oysa sevginin, ilginin, gönülden kopup gelen duanın onaramayacağı hiç bir yürek yoktur bu dünyada.

Katilin yüzü bize neler söyledi?

Dünyanın cennetini ve cehennemini serdi önümüze. Anneler ve babalar olarak çocuklarımıza daha çok sarılmamız gerektiğini söyledi. İhanetin, sevgisizliğin, ilgisizliğin, şiddetin nelere mal olduğunu bize gösterir gibi öylece boşluğa bakar gibi baktı yüreklerimizeu2026

Biz biliriz ve inanırız ki; her çocuk masum doğar. Tertemiz bir İslam fıtratıyla doğar. Sonra ailesi, toplum, çevre onu o masum hallerden başka hallere dönüştürür.

Efendimiz; "Ben güzel ahlakı tamamlamak için geldim" diyor yau2026 Onun çağrısı insanlığa kurtuluş çağrısıdır. Adaletin, erdemin, haksızlığa karşı başkaldırının, her zaman onurluca yaşamanın çağrısıdır. Düşman olacaksanız bile adam gibi düşman olun der gibidir. Dost olacaksanız hakkıyla dost olun.

Şimdi çocuklarımıza, eviçlerimize, ailemize dönelim. Sevgiyle kucaklayalım çocuklarımızı. Onları kuşatan, insanlaştıran, erdemlere taşıyan şefkat ve merhametimizden mahrum eylemeyelim. Bilelim ki terör kurbanları, ana olan, baba olan, evlat olan terör kurbanları da bir zamanlar çocuktular. Sonra kirlendileru2026 Sonra kinlendileru2026 Önce merhamet ve sevgi görmedikleri ailelerine, sonra içinde yaşadıkları toplumau2026 Daha sonra da inandıkları tüm değerlere nefretle bakmaya başladılar. Düşünme melikelerini yitirdiler, güdümlü, aklı ipotek altına alınmış, kalbi artık hissiyattan uzak, bir ölüm makinasına dönüştüler. Ama onlar da tertemiz bir fıtratla ve bir zamanlar masum halde doğmuşlardı.

Şarkı; "büyüdük ve kirlendi dünya" diyor yau2026 Kirlenmiş bir dünyanın zamanlarında acılarıyla, yokluklarıyla boğuşurken, itilip, ötelenirken öğrendiler insan öldürmeyi. Cana kıymayı, acımamayı.

Şimdi ailemize, evimize, okulumuza sonra içinde yaşadığımız muhitimize dönelim. Merhametin, sevginin, dostluğun, kardeşliğin en sıcak kuşatıcılığı ile ısıtalım tüm mekanları. Bilelim ki merhamet ırmağının, sevgi pınarının aktığı her yer yeşerir. Bilelim ki sıcacık bir kalp iyileştiren en iyi doktordur. Sarıp kuşatalım çocuklarımızı. Öğretmensek bize emanet edilen yavrulara akıtalım tüm sevgimizi, ekelim sabır, dua, kulluk tohumlarını yüreklerineu2026 Sonra duaya duralım hep birlikte.

Rabbim sen masumları koru. Rabbim sen çocuklarımızın körpe zihinlerini, tertemiz kalplerini koru. Rabbim sen hidayetinle onları kuşat, onları kul eyle. Onları inanmış ve teslim olmuşlardan eyle. Onları muttakilerden, Habil gibi sana tam teslim olanlardan eyleu2026

Rabbim katillerden, katledenlerden, terörün kanlı tuzaklarından, Kabil gibi ahlaka sahip olmaktan sen bu milletin evlatlarını muhafaza eyleu2026