Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2405.29
BIST 100
10155.19
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Kendime bir yeni yıl mektubu

Sevgili Ben,

Gecenin karanlık saatlerinde uyandım. Ortalık zifiri karanlık, soğuk ve sessiz. Yeni yıla girmenin coşkusuyla yeni bir zaman döngüsüne hazırlık yapmanın umudunu ve aşkını yaşıyorum. Yeni yılın ilk gününde yapılacak ilk işimin kendime mektup yazmak olduğuna karar veriyorum. Sevgili Ben! Senin her şeyden önce geldiğini, senin her şeyin üstünde olduğunu ve her şeyin senden ibaret olduğunu sana söylemek istiyorum. Yıldan çok yılın yeni olması beni heyecanlandırıyor. Yılın başına yeni sıfatını getirmekle, yıla umudu, aşkı ve inancı yüklediğimi hissediyorum. Sevgili Ben! Varlığının en tatlı şarapların verdiği ruh sarhoşluğuyla dolu olduğunu hissediyorum. Ruh sarhoşluğun, ruhunun aşkla, umutla, tutkuyla dolu olmasından kaynaklanmaktadır. Senin ruh sarhoşluğun, benim en büyük motivasyon, mobilizasyon ve hayat kaynağımdır. Sevgili Ben! lütfen, hiçbir zaman ruh sarhoşluğundan ayılma! Aslında hep düşlediğim ve düşündüğüm tek şey, hep yeni olmak. Hayatımı, benliğimi, işlerimi, duygularımı, düşüncelerimi, davranışlarımı sürekli olarak yenilemek istiyorum, Yeniye olan düşkünlüğüm, yeniyi sürekli olarak bitmeyen ve sonu olmayan bir meydan okuma olarak karşıma çıkarmaktadır. Yeninin peşinde koşmak için içine girdiğim yeni bir döngünün coşkusu, enerjisi ve umudu, yeni yılı kutlama tutkusuyla bütünleşmektedir.

Yeni bir zaman döngüsüne girdiğim bu saatlerde bütün yönlere bakmak istiyorum. Önüme, arkama, sağıma ve soluma bakmak istiyorum. Bütün yönlere bakma arzusuyla mücadele ederken, içimdeki bir ses arkama dönüp bakmamamı, ileriye bakmanın en verimli ve yenilikçi bakış olduğunu fısıldıyor. Gerçekten geride kalanı ve olanı hiç sevmiyorum. Bütün risklerine ve belirsizliklerine rağmen ileride olanı seviyorum ve ona doğru koşmanın tutkusuyla motive oluyorum. Geride olan bütün değerlerin, inançların, alışkanlıkların, kitapların, kaynakların ve kişilerin hep hayatı köhneleştirdiğini, omuzlarımda kaldırılması ağır yüklere dönüştüklerini ve bedenimde irileşen irinlere dönüştüklerini düşünüyorum. Herkes irileşen ve irinleşen kendinden kurtulmak için hep dışa yönelme telaşı ve seferberliği içindedir. Ben, hiçbir zaman kendimden kurtulmak istemedim. Hep kendime dönük yaşadım. Sevgili Ben! Sana dönük yaşadıkça bütün yönlere bakabildim, özgürleştim, olgunlaştım ve geliştim. Yeni yıl, varlığımız üzerinde oluşan bütün irinleri patlatmak için muhteşem bir andır. Bütün irin noktalarına cesurca dokunmanın ve onları akıtmanın hazzını bu erken saatlerde sevgili Ben, seninle yaşıyorum. Kendi irinlerimi sürekli patlattıkça kendimi yeniliyorum. Eski üzerine oturan bir yeni istemiyorum, Günün güne benzediği, yılın yıla benzediği bir yıl istemiyorum, Her günün ve yılın farklı, yeni ve yaratıcı olduğu bir hayat istiyorum. Kurulu ve kurgulu olan hiçbir şeye bağlı ve bağımlı olmak istemiyorum. Hep yönün yeni olan olsun sevgili Ben! Senin dışında ve üstünde hiç kimseye bir söz vermek istemiyorum ve ahit yapmak istemiyorum. Sadece sana, hep hayatı yeni olarak yaşama sözünü veriyorum sevgili Ben!

Sevgili Ben! Bu erken saatlerde bal ve elma tatmayı istiyorsun. Yeni yılın bu ilk saatlerinde bu arzun çok anlamlı ve değerlidir. Elma, yuvarlaklığıyla zamanın döngüsünü, dönüşümünü ve değişimini sembolize etmektedir. Bal, yılın yeniliğinin tatlılığını ifade etmektedir. Sevgili Ben! Seninle, yeni yılı bal ve elmayla kutlamak zevklerin en güzeli olmaktadır.

Zamanı yeni olarak yaşamayı hep kapıların açık olması olarak anladım. Yeni yılı hep yeni kapıların açık olması olarak kutladım. Kapıları kapatan ve kapıların kapalı olduğunu söyleyen hiçbir şeyi sevmiyorum, Düşün, düşüncenin, umudun, tutkunun ve aşkın kapılarının kapalı olduğunu söyleyen ve kapıları kapatma hadsizliğini kendinde bulan bütün kurumlardan, kişilerden, kaynaklardan ve kalıplardan nefret ettim. Hayatı bütün kapıları açık, hatta kapıları olmayan bir tecrübe olarak yaşamayı seviyorum. Hayat, kapıları ve kapakları olmayan bir tecrübedir. Al sana bu da kapak olsun diyen ve davranan hiç kimsenin ve hiçbir şeyin hayatımda olmasını istemiyorum. Hayatımda bana kapak olacak şeyler değil, kayak olacak şeyler istiyorum. Hep yeni düşlere, düşüncelere ve tecrübelere yönelmemi sağlayacak kaynaklara ihtiyacım var. Yeni yılı, kapak olarak değil kayak olarak seviyorum.

Kendime en büyük hediye olarak bu anı yaşamayı veriyorum. Önümde beni neyin beklediğinin kaygısını taşımadan ve ne olacağını çokta düşünmeden anı, en muhteşem armağan olarak yaşamak istiyorum. An en değerli hediye olduğu için anılar, anlamlar ve anlatılar hep onun ürünüdürler. An olarak yeni yıl, en değerli hediyedir. En değerli anın olan yeni yılını kutluyorum sevgili Ben!