Dolar (USD)
32.25
Euro (EUR)
34.66
Gram Altın
2401.77
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Kendimize vakit ayırmak

Günlerimiz telaş içinde koşuşturmayla geçiyor. Yapmamız gereken yığınla iş ve gitmemiz gereken birçok yer var. Her şey son dakikaya kalıyor, hep acele ediyoruz. Kendimize ayıracak vaktimiz yok. Dinlenmeye, istirahata zaman bulamıyoruz.

Açık havada geçirdiğimiz bir günü hatırlayalım. Adeta zamanı unuttuğumuz bir günü. Çimenlere uzanmış, ağaçlara bakarak, güneş ışınlarının dalların arasından süzülüşünü ve yaprakların rüzgarla ışıldamasını seyrettiğimizi düşünelim. Saatler sonra dinlenmiş, sakin ama hala uyanık ve enerji dolu hislerle dolmuşuzdur.

Halbuki telaş içinde koşturmaktan vazgeçip zamanın dostu olmalıyız. Tabiatın adımlarına uyum sağlamalıyız. Sabırlı ve sakin olmak bize huzur ve mutluluk verecektir.

İşte faydalı olan egzersizler:

u00b7 Yorgun olduğumuzda bunu kabullenelim. Uyarıcı gıdalarla bedenimizi zorlamayalım.

u00b7 Uykumuzu yeterli ve dengeli alalım. Öğle uykusunu fırsat buldukça kaçırmayalım. Zihnimiz dinlendiği zaman dengesini yeniden sağlayacak ve konsantrasyonu muz artacaktır.

u00b7 Faaliyetlerimizi yavaşlatalım. Evin içinde bir odadan bir odaya geçerken, caddede yürürken daha yavaş hareket edelim. Bir sonraki randevumuza yetişmek için telaş etmek yerine gezintinin tadını çıkartalım.

u00b7 Konuşurken hızlı değil duraklayarak konuşalım. Ne dediğimizin farkına varalım.

u00b7 Hareketlerimize ve davranışlarımıza zarafet katalım.

u00b7 Duygularımızı yaşayalım. Hayatta ne kadar hızlanırsak duygularımızı da o ölçüde yaşamaktan uzak kalacağımızı bilelim.

u00b7 Hassas olalım. Aldığımız her nefeste nefes almanın güzelliğini ve keyfini iliklerimizde hissedelim. Solumanın bir nimet olduğunu düşünelim.

u00b7 Duygu ve düşüncelerimizi yazıya dökelim. Üzerimizde zaman baskısı hissetmiyor olsaydık hayatımızın nasıl bir hal olacağını hayal edelim.

u00b7 Açık havada, sahilde, ağaçlar arasında doğal bir ortamın keyfini çıkartarak yürüyelim. Bunu sık yapalım, yürümek için fırsatlar oluşturalım.

u00b7 Her türlü nimet karşısında Rabbimize şükredelim. Bu nimetin hazzını çıkartırken zevk almaya gayret edelim.

Çevremizde ve kendi içimizde var olan doğal ritimleri algılamaya, bu ritimlerle uyum içinde hareket etmeye çalışalım. Böylelikle huzur ve mutluluk içerisinde yaşamaya başlayacağız. Aynı zamanda stresle de mücadele etmiş olacağız.