Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
35.17
Gram Altın
2470.26
BIST 100
10319.96
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

03 Haziran 2015

Klozette son durum

Türkiye'de köşe yazarı olmak kadar zor iş olduğunu sanmıyorum.
Hayır, eleştiri, yazma özgürlüğü, konu bulma sıkıntısından değil, yazmanız gereken konuların bolluğundan, bu konular arasında bir tercih yapmanız gerektiğinde yaşadığınız sıkıntıdan dolayı zor iş.
Geçen hafta sonu İstanbul Fetih Mitingine davetliydim, gittim, tek kelime ile muhteşemdi. 2 milyon insanın tek ağızdan "İŞTE ORDU, İŞTE KOMUTAN" diye haykırdığını mı yazsam diye düşündüm. Sonra nasıl olsa bu konuyu yazan çok olur deyip vazgeçtim.
Pazar günü İHH öncülüğünde ÖZGÜR KUDÜS YÜRÜYÜŞÜ vardı, çok değerli ve anlamlı olan bu yürüyüşü yazabilirim diye düşündüm.
Sonra yine Pazar günü Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu Diyarbakır'daydı. Hem bizlerle özel görüşüp çok çarpıcı açıklamalarda bulundu hem de miting alanında tarihi bir konuşma yaptı. Bu konuşmalarından rahatlıkla 4-5 yazı konusu çıkabilir diye düşünüyordum ki.
Ki,
Akşam geç saatlerde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan TRTHaber'e konuk oldu. Pür dikkat dinledim. İnanın abartısız söylüyorum, bu konuşmadan da en az 5 yazı çıkabilirdi.
Kara kara düşünürkene (Çorum yöresi "kene"yi çok kullanır, ben de bunu sevdim) Kılıçdaroğlu'nun siyaseten bitebileceği sözlerini Saadet Parti Genel Başkanının da İstanbul Mitinginde konuştuğuna dair haber geldi.
Hatırlıyorsunuz, Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı Sarayının eşyaları için absürd rakamlar söylemiş ve işi lavabo ile klozete kadar vardırmıştı. Akşam sosyal medyada "KK klozetlik şey(ler) peşinde" mealinde cümleler havada uçuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu'nun bu seviyesini affetmedi ve Kılıçdaroğlu'nu bu lafı ile evire çevire dövdü, el an dövmeye devam ediyor.
"Talimat veriyorum, Kılıçdaroğlu gitsin Saray'da öyle klozet var ise ben Cumhurbaşkanlığından istifa edeceğim, ama şayet öyle klozet yok ise o zaman kendisi CHP Genel Başkanlığından istifa etsin" diyerek klozetle CHP Genel müdürü, pardon Genel Başkanını baş başa bıraktı.
Kılıçdaroğlu donanımsız, çapsız, vizyonsuz ve dolayısıyla bir lider değil. Futbolda ona en fazla kale arkasında top toplama görevi verilir, bazen. Bunu neden mi söylüyorum?
Bir siyasetçide hele ki bu siyasetçi ana muhalefet genel başkanı ise Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan gibi siyasette de golün kralı birisinin ayağına hem de maçın bitişine saniyeler kala böyle bir asist yapar mı?
Yaptı Kılıçdaroğlu.
Anladık, Sayın Kılıçdaroğlu donanımsız ve çapsız, peki, ya danışmanları?..
Ya Sayın Kamalak için ne dersiniz?
Çünkü klozetteki bu meydan okuma zımnen Sayın Kamalak için de geçerli. Kamalak da fiyat falan diyerek klozet muhabbetinin paralellerce saçılan pis kokusuna kendini kaptırdı.
Kamalak'ı şimdilik geçiyoruz. Biz "derinlere" dalması gereken Kılıçdaroğlu üzerinde yoğunlaşalım.
Cumhurbaşkanlığından resmi çağrı var Sayın Kılıçdaroğlu'na;
Buyurunuz, klozetleri kontrol edebilirsiniz diye.
İşte bunun adı bitiştir. Siyaseten bitiş noktası dedikleri yer burasıdır. Kılıçdaroğlu'nun düştüğü bu yer seçimlerden sonra "kullanım süresi doldu, at çöpe" noktasıdır. Alanlarda propaganda malzemesi yapacak başka konu mu yoktu? Bu siyasi intihara Kılıçdaroğlu'nu kim/ler sürükledi? CHP içinde kendi kalesine gol attıran kim?
CHP Genel başkanını bu klozete kim sürüklediyse şimdi temizlesin bakalım nasıl temizleyecek?
Hakikaten şu klozeti bir yoklasın Kılıçdaroğlu!
Ne var ne yok?
Kim nerede ne yapıyor konusunda hesap yapsın Sayın hesap uzmanı.
Abdurrahim Boynukalın'ın dediği gibi "paralel örgüt muhalefetle mut'a nikahı kıymış" olmalı ki klozeti ana muhalefete çeyiz yapmışlar.
Ayıp. Vallahi ayıp. "En büyük hayalim başbakan olmaktır" diyorsun düştüğün yere, pardon hale bak.
Başbakan Ahmet Davutoğlu 81 ili gezip haftayı 8 güne, günü 25. saate çıkarıyor, Kılıçdaroğlu klozet tartışmalarına malzeme oluyor.
Millet de başbakan da haksız değil, "sen başbakanlığı ancak hayal edebilirsin" diyorlar.
CHP'liler bu yazıya çok kızacak. Onlara iyilik de yaramıyor.
Amaaan, bana ne, Kılıçdaroğlu'nun ne hali var ise görsün.
@ahmetay_