Dolar (USD)
32.31
Euro (EUR)
34.62
Gram Altın
2410.86
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 May 2020

Korona, Hafter ve Esed gidici

Bizi Ramazan’ı yaşayıp bayrama kavuşturan Rabbimize hamd olsun. Koronalı günleri geride bırakıyoruz. Kademeli bir şekilde normale döneceğiz. Doktorundan hemşiresine tüm sağlık çalışanları Türkiye’de çok büyük ve başarılı bir sınav verdi. Sağlık sistemimiz tüm dünya insanından tam not aldı. İstanbul’da iki dev pandemi hastanesinin devreye girmesi ile de diğer hastaneler normal işlevine kavuşacaktır.

Sağlık Bakanlığı’nın başarılı çalışmalarının yanı sıra Cumhurbaşkanlığı da milletin moralini yüksek tutacak icraatlar yaptı, yapıyor. Hemen her gün dev projelerden birini sergileyip, açılış ve törenlerle millet ekseriyetine moral veriliyor. Burada müzmin ve hastalıklı muhalifleri saymaya gerek duymuyorum.

İlk ünitesi devreye giren, yıl sonuna kadar da her ay bir ünitesi bitirilecek olan Ilısu Barajı sadece elektrik üretmekle kalmayacak, milyonlarca hektar alanı sulayarak Doğu’nun makus talihini değiştirecektir. Su tutulmaya başlanan Muş’taki Alparslan II Barajı da, sulu tarıma geçilmesini sağlayarak verimli topraklara bereket getirecektir. İş ve aş sağlayarak terörün belini kırmada milat vazifesi görecektir.

Açılışı yapılan Çam ve Sakura Hastanesi ile 230 metre gibi devasa kule yüksekliğine ulaşan Çanakkale Köprüsü ayakları ülkemizin yükselen gücünün göstergesi gibidir.

***

Türkiye için en önemli bayram müjdesi, odalar ve siyasi partiler kanunlarında planlanan değişiklikler olacaktır. Böylece Türkiye kendisine ayak bağı olan son safralarını da atarak gelişme ve güçlenme yolundaki adımlarını hızlandıracaktır.

Tüm dünyada herkes tek bir kişinin ölmemesi, kurtulması için uğraşırken PKK, mübarek Ramazan’da nerede katliam yaparım derdindeydi. Yaptı da… PKK’yı meşrulaştırmak için ABD’li diplomatlar ise Suriye’nin doğusunda yoğun bir mesai harcadı. Tüm Kürt grupları bir araya getirerek yeni yapılacak anayasa görüşmelerine temsilci göndermek için uğraştılar.

Libya’da mübarek Ramazan’da Hafter vampiri sivil yerleşim birimlerini roketlerle bombalayıp katliamlar yapmaya ve insanların gözünü korkutmaya devam etti. Neyse ki, Türk kurmay zekâsının ince ve akıllıca planlamaları ve İHA - SİHA’ların devreye girmesi ile başkent Trablus’un çevresi Hafter milislerinden temizlendi. En önemli başarı ise 2014’ten beri Hafter’in elinde olan Libya’nın en önemli askeri üssü Vatiyye’nin ele geçirilmesiydi. Vatiyye, Türkiye’nin yurt dışındaki devasa üslerinden biri olacaktır.

Şimdi hedefte petrol bölgeleri var. Hafter’in elinde bulunan petrol tesislerinin kurtarılması ile terörün kaynağı da kesilecektir.

***

Mübarek Ramazan’da PKK gibi boş durmayıp Suriyelileri nasıl katledeceğini düşünen biri de katil Esed oldu. Yaptığı sinsi girişimler Rusya’nın destek vermemesi sonucu akim kaldı. Türkiye’nin girişimleri sonucu Rusya, Suriye’de Esed’den ümidini kesti. Esed yerine Suriye’nin tamamını derleyip toparlayacak yeni bir isim sesli olarak düşünülmeye başlandı.

İsmi ilk açıklanan işadamı Rami Mahluf, anında Esed’in hışmına uğradı, mallarına bir gecede el konuldu. Suriye ekonomisinin yarıdan fazlasını kontrol eden Mahluf ailesinin Rusya’da da ciddi yatırımları var.

Suriye’de son dönemde ortaya çıkan en önemli tehlike ise açlık. Esed, 9 yılda halkı fakirlik sınırının altına itti. Birleşmiş Milletler Suriye’de insanların yüzde 85’inin açlık sınırının altında yaşadığını duyurdu.

Tüm bunlar, korona gibi Esed’in de gidici olduğunun göstergesi. Suriye’de yeni bir liderle yeni anayasa düzenine geçilmesi, ABD ve İsrail’in planladığı bağımsız Kürt bölgesini de devre dışı bırakacaktır. Biz ve komşularımız için hayırlı başlangıçlara vesile olması dileğiyle bayramınızı tebrik ediyorum.