Dolar (USD)
32.39
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2403.14
BIST 100
10198.26
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Köy okulları desteklerinizi bekliyor!

Bir ülkenin geleceği için eğitimin önemi oldukça büyüktür. Bugünün küçükleri, yarının büyükleri olacak çocuklarımız ve gençlerimizin yetişmesi, gelişmesi, bilgi ve beceri kazanması için eğitime gereksinim vardır. Çünkü geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimizdir. Şehirlerde bir şekilde eğitim ihtiyaçlarını giderebilmek mümkün oluyor peki ya köy okulları? Acaba düşünüyor muyuz; bu çocuklar hangi şartlarda okuyor, eğitim görüyor? Isınabiliyorlar mı? Eksiklerini temin edebiliyorlar mı? Ulaşımlarını sağlayabiliyorlar mı? Ben cevabı vereyim mi? Çok da düşünmüyoruz! Ama acilen düşünmemiz gerek! Onların okula, okumaya, kitaba, deftere, kaleme ihtiyacı var… Şüphesiz devletimiz elinden geleni yapıyor, lakin her şeyi devletten beklemek de doğru değil! Taşın altına bizler de elimizi koymalıyız. Onlara destek vermek bizim vatandaşlık borcumuz olmalıdır!

Ceylanpınar’daki öğretmenlerin büyük fedakârlığı…

Köylerdeki öğretmenlerimizin fedakârlıklarını duydukça mutlu oluyor ve bir kez daha bu ülkenin vatandaşı olduğumuzdan dolayı gurur duyuyoruz. Nitekim Şanlıurfa gurur duyacağımız bir olaya sahne oldu. Ceylanpınar'a bağlı Büyükçaylı Yasemin Elibol İlk ve Ortaokulu öğretmenleri, görev yaptıkları 11 derslikli okullarını boyayarak, sıralarını onardılar. Yanlış duymadınız! Tüm okulu baştan aşağı elden geçirdiler ve öğrencileri için belki de unutulmayacak bir işe imza attılar. Ne kadar gurur ve mutluluk verici bir olaydır bu! Kelimelerle anlatmak gerçekten güç!

Okul müdürü Osman Yılmaz’ı da takdir etmemek elde değil. Öğretmenlerin ve öğrencilerin daha temiz, daha hijyenik bir ortamda bulunmasını istemesi takdire şayandır. Ayrıca boyama ve onarma işlemlerini gerçekleştiren kıymetli öğretmenlerimizin hakkını da teslim etmemiz gerekiyor. Toplamda 200 kg boya alınmış ve 24 fedakâr öğretmen bir hafta boyunca okulun iç cephe duvarlarını boyayarak öğrencilerinin güzel şartlarda eğitim görmeleri için var güçleriyle çalışmış.

Anadolu’daki birlik ve beraberlik ruhunun yansıması

Anadolu insanı bambaşkadır. Anlatmaya kelimeler yetmez. Yardımseverdir, ülkesini, milletini, devletini sever. Bir somun ekmeği varsa, yarısını paylaşır. Kendine Müslüman olmaz… Misafire canını verir, çok da iyi hizmet eder. O nedenle oradaki öğretmenlerimize yürekten teşekkür etmek gerekir. Birlik ve beraberlik ruhunu yansıtmaları adına çok önemli bir davranış sergilemişlerdir. Hatta Ceylanpınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılıç; öğretmenlerin okullarını ikinci evleri olarak gördükleri için böyle güzel bir işin meydana geldiğini belirterek bu işte emeği geçen herkesi tek tek tebrik etmiştir. Bir teşekkür yetiyor bazen… Öğretmenlerimizin beklediği başka bir şey yok! Çünkü fedakârlıkların görülmesi insanı mutlu ediyor. Bizi yermemeli bir teşekkür etmek. Kendi bireysel ilişkilerimizde de bu kelimeyi sıkça sarf etmeliyiz. Teşekkür etmekle ağız yorulmaz… Ne mutlu ki o okulda eğitim görecek kardeşlerimiz daha temiz, daha ferah ve daha iyi koşullarda bulunma imkânına sahip olacak…

Kardeş köy okulları ilan edilmeli!

Köylerde eğitim veren öğretmenlerimizin yardım çağrıları ulaşıyor. Mutlaka sizlere de geliyordur. Özellikle büyükşehirlerdeki okulların mutlaka destekledikleri kardeş köy okullarının olması gelecek adına umut vericidir. Bu sayının artmasıyla birlikte köylerdeki küçük kardeşlerimiz de daha iyi imkânlarla okuyacak ve gelecekte ülkelerine en iyi şekilde hizmet edeceklerdir. Ha unutmadan internette okullarını boyayan fedakâr öğretmenlerimizin reklam yaptıklarına dair birtakım yorumlar gözüme çarptı. Onlara da bir cevap vermek gerekirse; keşke sizler de bu hizmeti gerçekleştirseydiniz de sizin de reklamınız yapılmış olsaydı!