Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

11 Ekim 2015

Kudretli Türkiye İstiyorsanız!...

Rusya pervasızca Çeçenistan, Gürcistan, Ukrayna, Suriye'ye girdi.

Çeçenistan'da kendine bağlı kukla bir yönetim kurdu. Gürcistan yönetimini devirdi, Ukrayna'nı yarısını yuttu, Kırım'ı işgal ve ilhak etti. Batı' yla güya gerilim ve sürtüşme halindeyken, ambargoya hiç aldırmadan Suriye'ye sıçradı.

Putin 15 yıldan beri Rusya'yı yönetiyor. Ruslar Putin'in arkasında taş gibi duruyor, politikalarını destekliyorlar. Kimse Putin'in otoritesinden, zalimliğinden, diktatörlüğünden bahsetmiyor. Ruslar, kendi Aydın Doğanlarına, CHP, MHP ve Paralellerine kulak asmıyorlar.

Büyük Devletler, büyük oynadıkları için büyük devlet oluyorlar.

İngiltere, Britanya'dan dışarı adım atmasa, Fransa Afrika'da, Güney Asya'da bayrak göstermese, ABD kendi kıtasından dışarı çıkmasa, Rusya Bering boğazına kadar uzanmasa bugünkü güçlerine erişebilirler miydi?

Büyük düşünen Özal, vaktiyle Kuzey Irak'a girmek istediğinde, dinozorlar direndi, bazı generaller karşı çıktı, Özal yalnız kaldı.

Erdoğan, birkaç Suriye'ye TIR gönderdi diye CHP, HDP, Paralel kıyameti kopardılar. Aynı çevrelerin Rusya'ya gıkları çıkamıyor. Bugün Suriye'yi işgal edenlere karşı vaktiyle bağımsızlık savaşı verdiği iddiasındaki CHP, şimdi işgalcilerin kollarında dans ediyor.

Türkiye, Kandili bombaladığında bu Cihangir'in dinozorları yırtınıyor, Suriye'ye elini uzattığı için hükümete saldırıyorlar.

Küçük insanların ülkeleri de küçük oluyor.

Türkiye, Anadolu'yla sınırlanamaz. Türkiye'nin ayakları Anadolu'da, elleri her yerde olmalıdır. Türkiye'nin büyümesi kalkınması buna bağlıdır. Anadolu'ya kıstırılmış bir Türkiye kısırlığa, yoksulluğa mahkumdur.

Türkiye'yi Anadolu sınırlarına mahkum etmeye çalışan, "Lozan Muhipleri" yeni dünyanın kodlarını okuyamıyorlar. Lozan miyopları, Lozan'ın ötesini göremiyorlar.

"Yerli ve Milli" olmayanların emelleri, müstevlilerin emelleriyle tevhid ve koordine oldular. The Economist, Times, Doğan ve Paralel bu nedenle aynı dili konuşuyorlar.

"Yerli ve Milli" olmak ne demektir?

Şu demektir:

Dündar Taşer, muvazzaflığı döneminde Erzurum' da bir tatbikattadır. Civardaki köylerden yemeğe davet edilirler. Misafir oldukları yerde tepsi üzerinde pilav ikram edilir. Pilavın üzerinde kızarmış bir koyun başı ve kuyruğu bulunmaktadır. Töreye göre devlet erkanına, "baştan sona emrinizdeyiz" mesajıdır. En kıdemli misafir, baş ve kuyruktan birer lokma aldıktan sonra koyunun gövdesi getirilecektir.

En rütbeli kişi olaya bozulur. Köylüleri fırçalar. Artık, biraz medeni olmalarını, çatal bulundurmalarını, ayrı kaplara alışmalarını, v.s. söyler.

Toksözlü bir köylü;

-Beyefendi, biz aynı kaptan yeriz ama köpeklerimize ayrı kaplarda veririz, aynı kapta verirsek hırlaşırlar! der.

"Yerli ve Milli" olmayanlar işte o yemeğe burun kıvıranlardır, milletin yanında da değerleri budur.

Vaktiyle İstanbul Üniversitesine uzun süre hocalık yapmış olan Alman profesörlerden Alexander Rustow sokakta oynayan çocuklarımıza bakarak;

"Sizin ne fevkalade eğitim sisteminiz var ki on yıl içinde şu parlak zekaları işlemez hale getiriyor" demiştir.

Andy-Ar' ın son seçim anketine göre yüksek tahsillilerin %41,1 i HDP' liymiş. 7 Haziran'da ABD' de yaşayanların %47 si CHP ye oy verdiler.

Batı Müziği dinleyenlerin %78 i CHP ye oy veriyor. CHP işte bu kadar "yerli" dir.

Bu sonuçlar, eğitim sistemimizin hala ne kadar zavallı, demode, "gayr-i milli" olduğunu gösteriyor.

Eğer büyük düşünüyorsanız, kudretli Türkiye istiyorsanız, ellerimiz Erdoğan'ın elleriyle Suriye'de, Bosna'da, Kosova'da, Filistin'de, Somali'de, Kırım'da olsun diyorsanız, Rusların Putin'e desteğini Erdoğan'dan esirgemezsiniz.

Ya da Anadolu'ya kıstırılır, kabuğunuzun içinde kaybolursunuz!