Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.63
Gram Altın
2391.29
BIST 100
10059.28
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Nisan 2019

Kürtler Kazandı PKK (HDP) Kaybetti

Yerel seçimleri hayırlısıyla yaptık. Seçimler bütün İslam alemine ve Türkiye’ye hayırlı olsun. Kısmen bir entegrasyon seçimi oldu. Türkiye açısından olumlu bir gelişme. Olağanüstü bir durum olmadığı müddetçe, dört yıl boyunca bir seçim yok. Bu da istikrarlı bir yürüyüş demek. 31 Mart yerel seçimlerine giderken, köşe yazılarımda seçimlerle ilgili bazı analizlerde bulunmuştuk. Bu analizlerimizde PKK’nın kaybedeceğini ama, Kürt Halkının kazanacağını ifade etmiştik. Kürtler Türkiye’ye büyük ölçüde entegre olurken, PKK marjinalleşmeye doğru gidiyor.

“… PKK, CHP’yi;

İstanbul, İzmir ve Adana’da doğrudan açık/aktif destek taktiği ile Ankara, Mersin gibi büyükşehirlerde ve bazı ilçelerde ise, dolaylı gizli/pasif destek taktiği ile destekleyecek. PKK bunu hayrına mı yapıyor? Hayrına yapmadığına göre neden yapıyor peki?

PKK, Kürtlerin desteğini büyük ölçüde kaybettiği için; “İstanbul, İzmir ve Adana’da seçime girmedik, bazı illerde de CHP’yi destekledik, ondan dolayı oylarımız düştü” diyerek, oylardaki dramatik düşüşü bu şekilde izah edecek”, Milat Gazetesi, PKK fedakârlık yapıyormuş(!), 05.02.2019

“… PKK, yerel seçimde HDP üzerinden (kendisine rakip bir Kürt partisi olmadığı için) düşük oy alarak, hem kendisinin hem de HDP’nin birlikte marjinalleşmesini istemeyerek de olsa hızlandıracaktır. Bu bağlamda, belki de Türkiye’nin en büyük şansı, PKK’nın CHP ile bu seçimde birlikte görünmesidir. … MHP, Güneydoğu’daki bazı ile ve ilçelerde (özellikle Iğdır, Kars), AK Parti lehine seçimlerden çekilmelidir”, Milat Gazetesi, PKK iç savaş için sızıyor, 12.02.2019

“PKK doğuda kaybedecek batıda kazanacak

PKK, Güneydoğu illerinde beklediği oyu alamayacak. PKK bu durumu fark ettiği için, yani kaybedeceği oylara bahane bulmak için, batıda da doğuda da her il ve ilçeden seçimlere girmedi.

Tabanının önemli bir kısmını kaybedeceği için, mecburi ittifaklara gitti. Aksi halde düşen oyları, yani bu hezimeti açıklayamayacaktı. Beklediği oyu alamayacağı için de başta Şanlıurfa olmak üzere bazı ilçelerde Saadet Partisi’ni destekleyecek. Kürtler yerel seçimleri, PKK’dan yerelde de kurtulma fırsatı olarak görüyor. Kürt halkı bu fırsatı değerlendirecek ve PKK’dan tamamen kurtulma yolunu açacaktır.

Fakat PKK, doğuda kaybedeceğini batıda CHP üzerinden tahsil etme yoluna gidiyor. CHP belediyelerinde ciddi söz sahibi olabilecek bir strateji ile hareket ediyor. PKK, Türkiye’yi doğuda karıştıramadı, batıda CHP (Aleviler) üzerinden karıştırma yolunu açmaya çalışacak. Bu yol da dış müdahale yolunu açmaktır. Çünkü Türkiye batı illerinde (İstanbul, İzmir, Aydın, Antalya, Bursa, Adana, Mersin) karıştırılmadan dış müdahale yolu açılamaz. Dış müdahale olmadan da Türkiye bölünmez.

Kürtler 31 Mart seçimlerinde vefa ile nankörlük arasında da bir tercih yapacak. Kürt Halkı vefalıdır. Allah’a vefalı bir halktır. Kendi ülkesine, devletine, ordusuna bağlı bir halktır. … Kürt halkı, 31 Mart yerel seçimlerinde öyle bir tercih yapacak ki; HdPKK ve diğer Kürtçü/Irkçı partilerin yasal olarak kapatılmasına gerek bile kalmayacaktır. Kürt Halkı gereken dersi onlara verecek ve birlik ve beraberlikten yana olduğunu bütün dünyaya gösterecektir. PKK (HDP)’yı hukuk sisteminden önce Kürtler kapatacak” HdPKK kapatılacak, Milat Gazetesi, 12.03.2019

“… Kürt Halkı, gerçeklerin farkındadır ve tercihini de ona göre kullanacaktır. Kürtler, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere, Batı illerinde Cumhur İttifakı diyecek. Güneydoğu’da da büyük sürprizler bizi bekliyor. PKK hem batı illerinde hem Güneydoğu illerinde ciddi oranda oy kaybedecek. Ama, Batı illerinde CHP üzerinden kısmen belediye meclis üyelikleri kazanacak.

Son düzlüğe girmişken, … MHP, söylemlerine biraz daha dikkat ederse, Kürdistan kavramı tartışması tamamen kapanırsa, Güneydoğu’ya yapılan hizmetler ve PKK’nın yıkıcılığı üzerinden hareket edilirse … Cumhur ittifakı Güneydoğu’da patlama yapacak. Önceki seçimde PKK’nın yönettiği çok sayıda il ve ilçeyi Cumhur İttifakı alacak. … Çok sayıdaki PKK kalesi olan ilçelerde de PKK tamamen sandığa gömülebilir. 31 Mart yerel seçimlerinde Kürtler kazanacak, PKK (HDP) kaybedecek. Kürtler yerelde de PKK’dan kurtulmanın düğmesine basacak”, Türkiye’nin beka sorunu benim, Milat Gazetesi, 19.03.2019

“… Hala çözüm süreci hiç olmamalıydı diyen boş aydınlar var. Halbuki çözüm süreci (eksikleri, yanlışları olmakla birlikte) Kürtleri büyük ölçüde PKK’dan kurtardı. Çözüm süreci olmasaydı PKK kazanacaktı. Çözüm sürecinin en net sonucu şudur: “Kürtler kazandı PKK kaybetti.” Çözüm sürecinin olumlu sonuçlarını, 31 Mart yerel seçimlerinde ve bundan sonraki seçimlerde daha net göreceğiz. Çözüm süreci, Kürtlerin kendi devletlerinin Türkiye olduğunu ispatlamıştır. Bu bile tek başına yeterlidir. PKK neden Erdoğan’a düşman? Çünkü çözüm süreci sayesinde, Erdoğan, Kürtleri PKK’dan büyük ölçüde kurtardı da ondan. … Kürtler; Erbakan-Türkeş ittifakından sonra ilk defa ülkücü adaylara bu seçimlerde yoğun bir şekilde oy verecek. Kürtler, hem MHP hem İYİ Parti adaylarına oy verecek. Bu da PKK’nın kaybettiğini ve Kürtlerin kazandığını göstermektedir. Bu durum PKK’yı marjinalleşmeye kadar götürebilecek önemli bir gelişmedir” Kürtler MHP ile İYİ, AK Parti ile CHP arasında, Milat Gazetesi, 26.03.2019

Erdoğan dışındakileri eleştireceğiz

“Ey iman edenler! Allah'a itaat edin, Peygamber'e itaat edin, sizden olan ulü'l-emre de. Eğer bir hususta anlaşmazlığa düşerseniz -Allah'a ve âhirete gerçekten inanıyorsanız- onu, Allah'a ve Peygamber'e götürün. Bu, elde edilecek sonuç bakımından hem hayırlıdır hem de en güzelidir.” (Nisâ, 4/59)

"Eğer üzerinize Habeşî ve burnu kulağı kesik bir köle, emir tayin edilse, sizi Allah'ın Kitabı ile sevk ve idare ettiği sürece, onun emirlerini dinleyiniz ve itaat ediniz." (İbn Mâce, Cihad, 39; Buhârî, Ahkâm, 4)

Bundan böyle AK Parti’nin yanlışlarını daha yüksek bir perdeden eleştireceğiz. Erdoğan’ın çevresindekilerin yaptığı hataları, elimizden geldiğince düzelttirmeye çalışacağız. Buradaki ölçümüzde bellidir.

Anadolu Başkanlık Sistemi’ne geçiş süreci başlıyor

Seçimleri artık geride bıraktık. Önümüzde en az 4 yıl seçim görünmüyor. Yükseliş dönemini süper güç Türkiye ile taçlandırmalıyız. Bundan böyle AK Parti’yi daha çok eleştireceğiz. Yapılan hataları samimiyetle eleştireceğiz. Ortada etkili, yol gösterici bir muhalefet olmadığına göre, artık AK Parti yöneticilerinin, belediye başkanlarının yapacağı hataları biz eleştireceğiz. AK Parti adil davranmalı ve kendisinde olmayan belediyelere ayrımcılık yapmamalı. Seçimden sonra yapılacak en önemli icraat adalet sisteminin düzeltilmesidir. Türkiye dünyanın en ADİL ülkesi olmalıdır. Tam başkanlık (Anadolu Başkanlık Sistemi) sistemine geçilecek şekilde yeni bir anayasa yapılmalıdır. Yeni anayasa için referandum hazırlıkları şimdiden yapılmalıdır. Türkiye artık dünya liderliğine adaydır. Lider Türkiye kurumlarının altyapısı yeni bir modelle kurulmalıdır. Yeni bir dünya (Pax-Anadolu) düzeni kurmanın zamanıdır. ABD’nin Suudi Arabistan üzerinden Halifelik (Hilafet) kurarak, İslam dünyasını yönetmesinin önüne geçmemiz gerekiyor. İslam dünyasının lideri Suudi Arabistan değil, Türkiye olmalıdır. Bunun hazırlıklarına ivedilikle başlanmalıdır.

Edoğan’a karşı ne zaman isyan ederiz?

Erdoğan, Allah’a karşı isyan ederse ya da bizi isyana davet ederse, biz de Erdoğan’a karşı isyan ederiz. Aksi halde Erdoğan’a isyan edecek bir durumumuz söz konusu olamaz. Erdoğan ALLAH yolunda olduğuna göre, Erdoğan’ı takip etmeye devam edeceğiz. Ama AK Parti ve politikalarını bundan böyle daha çok eleştireceğiz.

Sonuç olarak

AK Parti; ekonomik kriz, FETÖ mağdurları, Kürdistan tartışmaları, bazı adayların yetersizliği, uzun iktidar dönemi yıpranması, teşkilatların yeterli derecede çalışmaması gibi nedenlerden dolayı kısmen oy kaybetti. Bütün bunlardan ders alınmalıdır.