Dolar (USD)
32.24
Euro (EUR)
35.12
Gram Altın
2483.71
BIST 100
10158.63
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

21 Ocak 2019

Malatya’da değerli bir buluşma

44 Kalem 44 Değerli Mektup projesi için Malatya’daydım. Bizi heyecanla bekleyen öğrencilerle buluşmak paha biçilmez bir güzellikteydi. Projede yer alan 44 yazarın hepsi Malatya’ya gelememişti ama programa katılan isimlerle unutulmaz vakitler geçirdik. Konumuz değerlerimiz ve kaybolan değerlerimiz olunca daha bir önemliydi bu buluşma.

Çocuklara yazdığımız mektuplar aslında geleceğe gönderilen bir iyi niyet dilekçesi. Her şey daha güzel olsun, değerlerimiz değerini yitirmesin diye atılmış bu önemli adım umarım ki daha birçok şehre örnek olur. Değerlerimize sahip çıkmadan, değerlerimizi baş tacı etmeden elde ettiğimiz hiçbir başarının kıymet-i harbiyesi yok.

Yazılan mektupların öğrenciler tarafından resmedilmesi de ortaya hayranlıkla izlenecek bir sanat galerisi çıkarmış. Mektupla resmin değerler için bir araya gelişine şahit olduk Malatya’da. Resimlerin hepsinde de bir özveri, yüreklerden dökülen bir renk cümbüşü vardı.

Öğretmenler Ortaokulu

Programın bir ayağı da yazarların okullarda öğrenciler ile buluşmasıydı. Öğrencilerin yüreklerine mektuplar ile dokunduktan sonra onlarla hasbihal etmek de büyük bir mutluluk oldu bizler için. Ben Öğretmenler Ortaokulu öğrencileriyle buluştum. Öğrencilerin hazırlıkları o kadar yürektendi ki kendi adıma büyük bir coşkuyla izledim sahnedeki minik yürekleri. Şiirimi ve mektubumu okumaları, kendi yazdıkları mektubu paylaşmaları derken iyi bir girizgâh yaptılar söyleşimden önce.

Değerlerimizden, kaybolan değerlerimizden bahsettik söyleşimizde. İlgiyle dinleyen, sohbete katılan öğrencileri can-ı gönülden kutluyorum.

Elbette emeği geçen öğretmenlerimizi anmak gerek. Projenin mimarlarından olan ama Ankara’da toplantıda bulunduğu için yanımızda bulunamayan Öğretmenler Ortaokulu Müdürü Hanifi Özdemir’e, değerli öğretmenlerimiz Nurettin Tung’a, Yağmur Kaplan’a, Murat İkikardeş’e, Mikail Borazan’a, şiir sevdalısı Emin Öner Hocam’a ve bizi yalnız bırakmayan tüm öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.

Yıl 1 Sayı 1: Berceste

Öğretmenler Ortaokulu Berceste adıyla bir dergi çıkarmaya başlamış. Derginin 1. sayısı elimde. İkinci sayının hazırlıkları da başlamış. Bir ortaokul dergisinin çok ötesinde Berceste. Öğretmen ve öğrenci yazıları ile özgün çalışmalar birlikte yer alıyor dergide. Bu çok önemli. Bir yürek birlikteliğini gösteriyor bu kaynaşma. Her yazı özenle hazırlanmış, görsellerle desteklenmiş. Ortaokul sıralarında öğrencilerini dergi ile tanıştıran öğretmenlerimiz o kadar önemli bir iş yapıyor ki “hür tefekkürün kalesi” dergilerle öğrencilerinin yolunu aydınlatmış oluyorlar. Derginin nasıl bir samimiyetle hazırlandığını dergi editörü Meral Uzdu selamlama yazısında özetliyor. Paylaşacağım bir bölüm bunu çok iyi açıklıyor.

“Sevmek, bazen ay yıldızlı bayrağa bakıp vatan için canını verebilmek. Sevmek, Allah için yanıp, kızgın çölde taşlar konduğunda göğsüne ‘la ilahe illallah’ diyebilmek. Sevmek, Habib-i Kibriya’yı Allah için sevip düne, bugüne hamd edebilmek. “

Derginin ikinci sayısını ve yeni sayılarını da büyük bir merakla bekliyor olacağım.

44 Yazar 44 değerli mektup güzelliklerin başlangıcı ve devamı için iyi bir adım olsun. Samimiyetle çıkılan bu yolda gönlünü ortaya koyan herkesi kutluyorum. Nilüfer Zontul Aktaş, Alaattin Aktaş, Hanifi Özdemir başta olmak üzere Malatya Büyük Şehir Belediyesi ve Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü camiasına da teşekkür ediyorum.

Bir teşekkür de mektuplarımızın öğrenciler tarafından resimlendirilmesinde büyük katkıları olan Serap Soyer Hocam’a; kelimelerin kadar renklerin gücüne olan inancımızı pekiştirdiği için.