Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

17 Temmuz 2014

Mekteb'in Bacaları mı dedin?

Şair Nurettin Durman'a Çağrıu2026

Ah kalbim! Ve dinmeyen sızı. kindi yağmurları ile sulandı yüreğim. İkircikli kuşkularım var hayata dair. Nereye gitsem yanımda taşıdığım muskalara sığınır dururum. Nedenini az çok bilebildiğim ve kan damarlarımı pıhtılaştıran düşüncelerdi söylediklerim.

Mektebin bacaları mı dedin Nurettin abi? Baca mı kaldı? Bombalanıyor her yer. Gazze ölüyoru2026 Kömür dumanı değil mektepten yükselen dumanlar. Kömür gözlü Gazzeli çocukların ruhları, feryadları. Biz bir şey yapamıyorsak toprak olalım, münbit bir toprak. Geceleri biz uyurken kınalı ve ürkek adımlarıyla Filistinli kardeşlerimiz, adını dilime şimdilik anamadığım melun insanların saldırılarına uğruyorlar. Ya onlar, uykuları kaçmış siren sesinden. Dünya kupasını izleyememiş diye Filistinlilere karşı öfke doludurlar.

Filistinli çocuklar, aileleriyle birleşmiş milletlerin mektebine sığınmış Nurettin Abiu2026 Birleşmiş milletler mi dedim. Eyvah eyvah, birleşmiş milletler değil, birleşmiş yüreklere ihtiyacımız var bu gün. Geçmek lazımdı bu yolun kıvrımından sessizce sedasızca.. Bütün renklerimiz ölüyor artık, biz ölüyoruz insanlık ölüyor. Ey beyaz renk, renklerin anası "İttihad-ı İslam" büyük coğrafyanın umudu, insanlığın umudu, nerdesin? Ateşkes mi? Şuna şimdilik vahşi saldırıya ara verdiler desene. Zira ateşkes savaşanlar arasında olur. Attığınız tokada karşılık vermeyen kişiden sakının diyor Bernard Shaw çünkü tokat attığınız kişi hem sizi bağışlamaz hem de kendini bağışlamanıza izin vermez.

Haksızlığa karşı seslerin yükseltildiği bir dünyada değiliz artık. Bizatihi haksızlıklardan ve zulümlerden nemalanmaya çalışanlarla dolu her yer. Daha büyük günahlarla daha güçlü olmaya çalışanların sesleri çıkıyor hep. Daha iki yıl önce darbeyle indirdiği Müslüman Kardeşlerin sessiz çığlıklarına kurşunlarla cevap veren ve binlerce Müslümanı şehit eden SİSİ geliyor aklımın ucuna. Onun sizi Mektebin bacalarını sarmalamış duruyor. Ve Filistin'e ve melun İsrail'e "Ateş Kes" diyor. Onun hamisi, ona Müslüman kardeşleri katlettiren güçler şimdi onun aracılığıyla Filistin ve melun terör örgütü arasında ateşkesi sağla diyor. Bu ne yaman çelişki anne. Kurtlar sofrasına düştük gerçek.

Paradigmalarımız yargılanıyor artık. Algılarımız işgal altında. Dünün darbecisi bu gün ateşkesi sağlayan kahraman. Bütün bir İslam dünyası bir algı işgali altındau2026

Filistin asıllı Kanadalı aktivist-şair Rafif Ziyade der ki "yetmiş yıldır her sabah dünyanın geri kalanına ölümü değil hayatı öğretmek için uyanıyoruz." Haydi biraz düşünelim olmaz mı? Düşüncelerimizin kodları, kayıtları düşman güçlerinin eline geçmeden önce. Vuslat orada. Bütün kaygılarından, kuşkularından sıyrılmış Filistinli kardeşlerimiz, iftarı bu dünyada sahuru da ahirette açıyorlar. İçimizde Cennet'e en yakın onlar. Çünkü Cenneti hakk ediyorlar. Bu dünyada emanet rejimlere teslim olmak yerine Allah'a emanet olmak istiyorlar. Yahudiler gibi sirenler çaldığında sığınaklara değil evlerinin damlarında düşmanı bekliyorlar ve öylece şehit düşüyorlar.

Ey "Kalem'in surlarına tırmanmayı başarmış ve Kuran'daki kalemin her daim izini sürmüş, kalemin önünde yürüyen bir şair Nurettin Durman'a çağrımızdır. Gazze için dua et. Biz inanıyoruz ki duaya ihtiyaç duyduğumuzda temiz nefesli insanlardan dua talep edilir.

Gazze'nin şehitleri ümmetin şehitleri, bizim şehitlerimiz, ruhları şad olsun. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyor ve şımarık İsrail'in en kısa zamanda döktüğü kanda boğulacağına tüm yüreğimizle inanıyoruz.

Ve son sözu2026.

Biz diyoruz ki Allahını seven defansta kalsın. Ve kimse kola içmesin.