Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

01 Kasım 2013

Milat Marmaray'da

Gazetenin üçüncü yıl dönümü yemeği için Üsküdar'a gitmemiz gerekiyordu. Bir karar aldık. Araçlarla değil de Marmaray'la karşıya geçelim diye. Arkadaşlarla birlikte iki kilometrelik Kazlıçeşme İstasyonu'na sohbet ederek yürüdük. Marmaray'a bindikten 11 dakika sonra Üsküdar Meydanı'ndaydık. Sirkeci istasyonu'nda saate baktım, Üsküdar tam 4 dakika sürdü. Hiçbir aksama, bekleme, sorun yaşamadık. Avrupa kıtasından, Asya'daki tarihin ilk durağı Üsküdar'a gelmiştik. Belki de saatler sürecek bir yolculuğu 11 dakikada kat etmenin duygusallığı vardı hepimizde.

Gazetemiz yazarlarının ve Ali Ayçil yönetimindeki Gerçek Hayat Dergisi ekibinin de onurlandırdığı gecede, dertleşildi, öneriler sunuldu, eleştiriler getirildi ve teşekkürler edildi. Gazetemize emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.

***

Yemek sonrası da aynı güzergahtan sorunsuz geri döndük. Bazı yolcular, telefonla yakınlarına Marmaray deneyimini canlı anlatıyor, bazıları mutluluk ve merakla trenin içini inceliyordu.

Milat Gazetesi'nin 20 Ekim 2011'de başlayan yolculuğunun 3. Yıldönümü durağına Marmaray'la gitmek nasip oldu. Gerçekten devasa bir proje Marmaray.

Fakat dünkü ulusolcu gazetelere bakınca hayret ettim. Menderes'ten bu yana icraatçı tüm hükümetlere attıkları bühtan politikasını sürdürüyorlardı. Her düşünceden, her etnik ve ideolojik kökenden insana ayrımsız hizmet edecek böylesi bir projenin ülke olarak keyfini sürmeyi bile kendilerine çok görüyorlar.

AK Parti iktidarına karşı bu kadar öfke, bu kadar stres bünyeye zarar. Onların bünyesi adına üzüldüm. Yeni Türkiye olarak bu "müzmin mutsuzları" bırakıp önümüze bakalım derimu2026

Sarıgül bırakacak mı?

CHP'nin uzatmalı yari Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CNN Türk'te konuşmuş

Sarıgül'ün İBB Başkanı Kadir Topbaş'la ilgili sözlerine takıldım.

Şöyle diyor: "Kadir abi insan olarak benim ağabeyimdir. Ama 20 yıl yeter. 20 yıllık bir belediye başkanlığı çok zor bir iştir. Vakit gelmiştir. Bir belediye başkanı 10 yıldan fazla görev yapmaması lazım."

Mustafa Sarıgül, DSP adayı olarak 1999 Yerel Seçimlerinde Şişli Belediye Başkanı oldu. 2004 yerel seçimlerinde CHP'den aday olduğu Şişli belediye başkanlığına ikinci kez seçildi. 2009'da yeniden katıldığı DSP'den üçüncü kez Şişli belediye başkanlığını kazandı.

Yani Sarıgül 15 yıldır Şişli belediye başkanı.

***

Gelelim Kadir Topbaş'a.

1999 yılında Beyoğlu Belediye Başkanlığı'nı, 2004 ve 2009'da da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazandı. Yani 15 yıldır belediye başkanı.

Sürekli "İlkeli siyaset"ten bahseden Sarıgül, Topbaş için söylediği "Artık yeter" cümlesinden, kendine de pay çıkarır mı?

Nihayetinde belediye başkanlığının 10 yıldan fazla yapılmaması gerektiğini söyleyen, 15 yıllık Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün ta kendisi!