Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2433.99
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

04 May 2023

​Milli silahlara, "karşı istihbarat"

Bozulan yollar, eskiyen köprüler, yıkılan binalar çok az bir gayret, belki az bir maliyetle yeniden düzeltilebilir. Ancak birliği bozulan, dirliği azalan bir millet, ne çok az bir gayret ne de az bir maliyetle asla düzelmez.

Milletimizin en yüksek oranda ortak kabulde birleştiği, sahip çıkıp desteklediği ve birlik, dirlik üzere olduğu konu Milli silah sanayi ve teknolojileridir. Milli silah sanayi ve teknolojilerinin bugünkü hali, milletimizin “Biz yapamayız” ve “Bizden adam olmaz” çaresizlik ve ön kabullerini yerle yeksan etmiş, küllenmiş “Biz yaparız” inancına tekrar kavuşturtmuştur.

Sevindiricidir, gurur vericidir. Gelecek yıllar için, milletimizin genetik koduna dönüşleri için heyecan vericidir, umut vericidir.

Daha düne kadar ülkemize ait bir Milli piyade tüfeğinin dahi olmadığı, 1950’lere kadar Almanya’dan, 1950’lerden sonra Amerika’dan satın alındığı unutulmamalıdır. Ancak bugün hem kendi milli piyade tüfeğimizi yapabiliyor hem hava, kara ve deniz platformları üretebiliyor ve diğer ülkelere satabiliyorsak ülkemizin gücünün de arttığı bilinmelidir.

Bugün TUSAŞ’ın silah sistemleri olsun, BAYKAR’ın silah sistemleri olsun, resmi, gayrı resmi diğer firmaların başarıları olsun ülkemizi ve milletimizi gururlandırmış ve kuvetlendirmiştir.

Vakta ki bugün en olmayacak, en istenmeyecek tartışmalardan biri olan Millî silah sanayi ve teknolojileri tartışması yaşanıyor. Olacak iş değil.

Bu millet, bu silah sistemleri ve teknolojileri sayesinde inanç ve izzet kodlarını eskiye döndürmeye başlamış, dün devletimizin bir çavuş, iki mangayla bazı devletleri yönettiği günleri hatırlamış ve eski gücünü istemeye başlamıştır. Millet; bu çağın, üçüncü bin yılın, kendi çağı olacağının farkındadır. Milletin istikameti, izzet ve onurun yer aldığı bu hedeftedir.

Milleti bu istikamete yönlendirecek, bu istikamet üzere kılacak olan ülkenin siyasetçileridir. İktidar ve muhalefet siyasetçileri bu istikametin taşıyıcı güçleridir. İktidar, bu istikametin karaciğeri ise muhalefet, bu istikametin midesi demektir. Aynı vücudun, aynı sistemin birbirini destekleyen hayati iki organı gibidir, mühim iki unsuru gibidir.

İktidar veya muhalefet siyasetçilerinin milletin önünden gitme mecburiyetleri vardır. Aziz millete doğru iddialarla iyi işlerle örnek olmak, öncü olmak mecburiyetleri vardır. Millete öncü olmak demek, milleti bilgi ve fikir olarak sağlıklı tutmak, çekirdek kabuğunu doldurmaz meselelerle dahi ayrıştırmayıp birlik ve beraberlikleri için elinden geleni yapmak demektir.

Bugün, bırakın çekirdek kabuğunu doldurmaz meseleleri en mühim konumuz Milli silah sanayinde maalesef ayrıştırma başlamıştır.

Ancak iktidar veyahut muhalefet siyasetçisi de olsanız aziz milleti, en çok oranda desteklediği Milli silah sistemlerinde dahi ayrıştırıyor ve dövüştürüyorsanız sizin hem milletinizle hem de ülkenizle sorununuz var demektir. İstihbaratçıların en büyük gücü, en büyük tuzağı olan milletin birliğini dağıtmak konusundaki profesyonelce ve ekseri karmaşık sistemli böl, parçala taktik ve tuzaklarına düştünüz demektir.

Bu milletin inanç ve izzet kodlarının eskiye döndüğü, bu ülkenin bir çavuş ve iki mangayla bugünün devletlerini yönettiği günlerin geri gelebileceği böylesi günlerde birlik ve dirliği bozucu, gelişen ve ülkemizi güçlü kılan Milli silah sistemlerini küçümseyici, aşağılayıcı ve aziz milleti ayrıştırıcı siyasetçi ve aydınlardan uzak durun, uzak tutun. Yoksa yakılan bu ayrıştırma ateşi milletin bir ferdine düşerse asla kolay kolay sönmez. Sonrasında o ateş; her eve, her yaşlıya gence, kundaktaki bebeğe, hamile kadınlara düşer de söndüremeyiz.