Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

27 Aralık 2020

Mucizelerin En Büyüğü: Kur'ân-ı Kerîm-4

Kuran-ı Kerim; fizik, kimya, biyoloji, astronomi ve arkeoloji gibi konularla alakalı öyle inceliklere temas eder ki, bilim adamlarını hayretler içinde bırakır. O’nun 1400 yıl önce bildirdiği bu bilimsel haberlerin tamamının, ilim adamlarının ittifakıyla doğru olduğunun kabul edilmesi birer mucizedir. Bu mucizeler; O’nun, Allahü Teâlâ tarafından gönderildiğini haykırmaktadır. Bu âyet-i kerimelerden birkaçı şöyledir:

1- Hareket eden dağlar:Dağlar, üzerinde bulundukları yer kabuğunun hareketi sebebiyle sürekli hareket halindedirler. Evet yer kabuğu kendisinden daha yoğun olan manto tabakası üzerinde adeta yüzer gibi hareket etmektedir. Âyet-i kerimede buyuruldu ki: “Dağları görür de onları donmuş zannedersin. Halbuki onlar, bulutların geçmesi gibi geçip giderler.” (Neml 88)

2- Genişleyen kâinat:Günümüz teknolojisi sayesinde gerçekleştirilen araştırma, gözlem ve hesaplamalar; evrenin bir başlangıcının olduğunu ve sürekli olarak genişlediğini ortaya koymaktadır. Âyet-i Kerim’de buyuruldu ki: “Biz göğü kudret(imiz)le bina ettik. Şüphesiz, onu genişleten de biziz.” (Zariyat 47)

3- Bitkilerdeki erkeklik ve dişilik:Bilimsel araştırmalar; bitkilerde erkeklik ve dişilik organları bulunduğunu ve bu organlar sayesinde üremenin gerçekleştiğini söylemektedir. Tohumlu ve çiçekli bitkilerde, erkek ve dişi üreme hücreleri vardır. Bu hücrelerin her ikisini de çiçeğin ortasında bulunan erkek organ ile dişi organ üretir. Dişi organın yumurtalık denen şişkince bölümünde küçük ve yuvarlak tohum taslakları, bunların içinde de dişi üreme hücreleri bulunur. Erkek üreme hücreleri ise erkek organın başçık bölümünün ürettiği çiçek tozlarının içinde saklıdır. Âyet-i kerimede buyuruldu ki: “Biz o su ile çeşitli bitkilerden çiftler çıkardık.” (Taha 53)

4- İndirilen demir:Modern astronomik bulgular, dünyadaki demir madeninin dış uzaydaki dev yıldızlardan geldiğini ortaya koymuştur. Sadece dünyadaki değil, tüm güneş sistemindeki demir, dış uzaydan elde edilmiştir. Âyet-i kerimede buyuruldu ki: “Ve kendisinde çetin bir sertlik ve insanlar için (çeşitli) faydalar bulunan demiri de indirdik.” (Hadid 25)

5- Ağır bulutlar: Son zamanlarda yapılan bilimsel araştırmalar sayesinde, bulutların ağırlığı konusunda çok şaşırtıcı rakamlar ortaya çıkmıştır. Bu araştırmalara göre bazı bulut türlerinde yüzbinlerce ton ağırlığa ulaşan miktarda su toplanmakta ve bu tonlarca su kütlesi havada durdurulmaktadır. Âyet-i kerimede buyuruldu ki: “Rahmetinin önünde rüzgârları bir müjde olarak gönderen O’dur. Bunlar, ağırca bulutları kaldırıp yüklendiğinde, onları (kuraklıktan) ölmüş bir şehre sürükleyiveririz ve bununla oraya su indiririz de böylelikle bütün ürünlerden çıkarırız.”(Araf 57)

6- Bir Çiğnemlik Et Parçası:Tıbbî bir tespittir ki; anne rahmindeki embriyo, başta hem ufaklığından hem de henüz kemiksiz olduğundan bir çiğnemlik et görünümündedir. Bu aşamada embriyo, gözle görülecek kadar belli ve ayrıntıları anlaşılamayacak kadar belirsiz bir büyüklüktedir. Bilim adamı Prof. Dr. Keith L. Moore diyor ki: Söz konusu âyetlerin ne demek istediğini, bu aşamadaki embriyoyu incelediğimizde hayretle müşahede ettik. Çünkü embriyo 28 günlük iken, üzerinde diş izlerine benzer bir yapı meydana gelir. Biz, bu dönemdeki embriyonun plastikten bir modelini yaptık ve onu çiğneyerek üzerinde diş izi bıraktık. Ortaya çıkan manzara, incelediğimiz aşamadaki embriyoya olağanüstü derecede benziyor du. Bu şekilde; Kuran’da, embriyoya neden bir çiğnemlik et denildiğini de net olarak anlamış olduk. Âyet-i kerimede buyuruldu ki: “Sonra o damlacığı, asılıp tutunana dönüştürdük. Sonra asılıp tutunanı bir çiğnemlik et haline getirdik.” (Muminun 14)

7- Evrendeki Mükemmel Yörüngeler: Gelişmiş teleskopların yardımı ve kozmoloji biliminin birikimi sayesinde; bütün yıldızların ve güneşin hareket halinde olduğu, aynı zamanda dünyanın güneşin etrafında döndüğü anlaşıldı. Dünya hem kendi ekseni etrafında, hem de güneşin etrafında dönerken aynı zamanda güneş sistemiyle beraber hareket etmektedir. Âyet-i kerimede buyuruldu ki: “Ne güneş aya erişir ne de gece gündüzü geçer. (Güneş, ay, dünya ve yıldızların) her biri, bir felekte (yörüngede) yüzmektedirler.” (Yasin 40)

(Devamı haftaya…)