Dolar (USD)
32.19
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2503.67
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

04 Eylül 2012

Muhalefet sertleştikçe, iktidar genleşiyor!

Türkiye'yi sosyal medya üzerinden internetten okumaya ve idare etmeye çalışanların her dört yılda bir yaşadığı şaşkınlığa ben şaşırmıyorum, gülüyorum.

2011 Genel seçimlerinde aylarca internetten, seçim anketleri yaparak yüzde 60'la CHP'nin birinci parti olacağını duyurmuşlardı.

Kutlama için patlatmaya hazır ampul stokladıklarını yazıyordu bazıları. Seçim sonuçları açıklanınca ellerindeki ampulleri değil evlerindeki şampanyaları patlatabildiler ancak.

Hatta mizah yazarı Gani Müjde sandıklardan, aylardır sosyal medyadaki patırtının aksine sonuçlar gelince, "Ampul patlatmaya hazırlanırken, avizeyi monte ettiler bize" demişti.

***

Sadece kurulu düzenler, sistemler, yönetimler, iktidarlar mıdır adaletsizliği yapan?

Halkın faydalandığı, yoksulları güldüren icraatların tekini dahi görmeden, teorik muhaliflik yapma sığlığına düşenler de adaletsizlik yapıyor.

Medyadaki "AK Parti Düşmanizmi" çevresinde toplaşanların hepsi, hangi kutuptan olursa olsun "Tayyip karşıtlığı" ortak paydasında buluşup "aydın" olduklarını sanıyorlar.

***

Liberallerin, ulusalcıların, Kemalistlerin, milliyetçilerin, Kürtçülerin hatta bazı marjinal dindar aydınların bu potada buluşması garip gelebilir ancak denize düştüğünü zannedenlerin, yılana sarılma refleksi göstermesi doğal.

Doğal olmayan şey ise şu; denize düştüklerini zannetmeleri. Aynı şeyleri sürekli yazdıkça ve söyledikçe bu "dehşet dalgası", halktan kopuk bu tipleri AK Parti karşıtlığında homojenleştiriyor, kemikleştiriyor.

Ülkenin Saddam Irak'ından veya Esed Suriyesi'nden bile kötü bir durumda olduğunu zannetmeye başlıyorlar.

Haliyle yangın yerine dönen, ekonomisi batan, toprakları satılan, vatanı bölünen ülke halkının ilk seçimde CHP veya MHP'yi iktidara getireceğini, AK Part'inin ise toptan Yüce Divan'a gönderileceğini sanıyorlar.

***

Yapılan yanlışlar yok mu? Elbetteki var. Ancak bunu düşmanlıkla değil de yapıcı eleştirilerle daha ileri ve somut çözüm önerileri sunarak yapmak önemli.

Halktan ziyade birbirilerini dinleyip birbirilerini okuyan, vatandaşın düşüncesinden bihaber olanların sosyal ve genel medyadaki beklentileri maalesef ilk seçimde yine hüsranla sonuçlanacak gibi görünüyor.

***

Sadece muhalif takılarak politikacılık oynayanlar, dış politikadan ekonomiye, Kürt sorunundan hukuka ve tüm sosyal gelişmelere kadar ne varsa eleştirirken, AK Parti vizyoner değişiklikler için hamle üstüne hamle yapıyor.

İleride çok daha iyi anlaşılacak olan HAS Parti ve Numan Kurtulmuş hamlesinin tarihi önemi, bugünün muhaliflerine parmak ısırtacak. Aynı şekilde DP çizgisinden gelen soylu bir isim olan Süleyman Soylu'nun AK Parti saflarına katılması da çok anlamlı bir hamledir.

Çünkü yüz yıllık darbe kültürüne sahip elitistlerin halk karşıtı iktidarı, hücrelerine kadar tasfiye edilirken, bu sürece destek verenleri halk hiçbir zaman unutmayacaktır.

Başbakan'la görüşmesinin ardından Süleyman Soylu: "Türkiye'deki en güçlü siyasal merkezin, yani AK Parti'nin güçlendirilmesine katkı sunmak, onun Türkiye'nin ikinci sıçramasını gerçekleştirme mücadelesine destek olmak istiyoruz" dedi.

***

Dünyadaki, bölgemizdeki ve Türkiye'deki değişime parallel olarak AK Parti de Başbakan Erdoğan'ın söylediği gibi hücrelerine kadar değişecek.

Kongre'nin ardından AK Parti'de hem sürpriz kabine değişikliği hem de sürpriz yeni katılımcılar olabilir.

Birileri didişirken, birileri ileriye bakmaya devam ediyor. Millet ise her şeyi görüyor ve sandıkta hatırlamak için bir kenara not ediyoru2026

 
TDV kurban