Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.62
Gram Altın
2425.97
BIST 100
10002.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Muhalefetin yapıştığı

Batılı yorumcularca bütün dünyada yılın en önemli, yerli kişilerce ise yüzyılın seçimi olarak görülen 14 Mayıs seçimlerine 5 gün kaldı. İddialı atışmalar, ilginç diyaloglar ve değişik vaatler ileri sürülerek oy kazanılmaya, daha doğrusu kararsızlar etkilenmeye olağanüstü gayret gösterildiğini görüyoruz.

Değişik mahfiller bilhassa FETÖ’cüler epeydir seçim günü yaklaştıkça bir takım kişi ve kasetlerin ortaya çıkacağını, bunların seçim sonucunu değiştireceğini ısrarla söylüyorlardı. Ancak bunların ne olduğu pek tahmin edilemiyordu.

Şimdi bakıyoruz ki kast edilen ise bazı tiplerin videokaset çekip yayınlamalarıymış. Bunların geçmişine baktığımızda: Cinayetten, öldürmeye azmettirmeye; yaramadan adam kaçırmaya; gasptan uyuşturucu baronluğuna kadar her türlü suç sabıkası olan hemen hepsinde madde kullanım bozukluğu bulunan kriminal tipler bunlar.

Elbette bu kişilerde karakter sorunları vardır ve yalan söyleme sıradan hale gelmiştir. Yani dediklerine ne kadar güvenilir bilinmez. Uçuk iddialar ve gerçek olması mümkün olmayan duyumları sıralayarak insanları etkilemeye gayret etmektedirler.

Tabi yargının kontrolünden sıyrılmak için hepsinin de yurt dışında olduğunu, çekimlerini oralardan yaptığını, bazılarını özellikle FETÖ ile işbirliği içinde olduklarını görüyoruz.

İsteyen istediğini söyler ama bu kriminal tiplere muhalefetin cankurtaran simidi gibi sarılması gariptir, tuhaftır. Vaatleriyle, ekonomik ve sosyal projeleriyle, yapmayı planladıkları eserlerle oy istemesi beklenen muhalefetin karşı tarafı böylesine kasetlerle zayıflatarak üste çıkmaya çalışması şaşırtıcıdır.

Şunun şurasında seçime sayılı günler kaldı. Her iki tarafın yaptıkları ve yapacakları meydandadır. Milletimiz ferasetiyle oyunu kullanacak ve inşallah hak eden başa geçecektir.

Bize de hayırlısını dilemek düşmektedir.