Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

09 Nisan 2017

Neden 'Evet'?-5 Hollanda'da darbe sonrası FETÖ tuzakları

Hollanda ile yaşadığımız krizin perde arkası aralandıkça bugünün olayı olmadığı daha iyi anlaşılıyor. Yani Hollanda'nın Türkiye'ye tavrının seçimler dolayısıyla olmadığına yönelik somut ve açık deliller önümüze geliyor.

Şunu soralım dünyanın gözü önünde FETÖ silahlı darbe girişimi yapıyor. Bu girişime karşı vatandaşın çok ciddi bir direnişi ve püskürtmesi yaşanıyor. Bu uğurda 250'ye yakın şehit veriyoruz. 2 binin üzerinde gazimiz oluyor. Osmanlıda ki yeniçeri isyanları da dahil Cumhuriyet dönemindeki darbelere karşı vatandaşın tavrı olmamış. Kinlenmiş, garezlinmiş ama bu öfkesini, tepkisini hep ilk sandıkta göstermiş. İlk defa bir darbe girişimine karşı vatandaşımız, milletimiz hesabı sonraya bırakmadan sokaklara dökülmüş, meydanlara inmiş.

İşte böyle bir olay sırasında sadece Türkiye'de yaşayanlar değil bütün Müslüman ve Türk coğrafyasında tepkiler gösterilmiş. Avrupa'da gurbetçilerde boş durmamış. Türkiye'de o sırada olanlar hep sokaklarda, meydanlarda. Hatta bugün toplumun bir kesiminin hor gördüğü fazlalık gördüğü Suriyelileri bile meydanlarda görmeyenimiz yok.

Bundan 20-25 gün önce İstanbul'dan bir dostum Ankara'ya geldi. O dostum ile Balgat'ta bir dost ortamında diğer dostlarla sohbet etme imkanımız oldu. Bu dost ortamında yeni tanışıklar, yeni dostlarla tanışırsınız. Bizimde öyle oldu. Dostlarımızdan biri kendini ziyarete gelen bir başkası ile tanıştırdı. Hollanda ile de yeni olaylar yaşanmış. O dostumuz 'Arkadaşımız Hollanda'dan geliyor. Amsterdam'da yaşıyor. Bire bir olayları da gördü. Bir de yaşananları ondan dinleyelim' dedi.

Olayları onun gözünden dinledik. Olaylar sırasında fotoğraflar çekmiş. Sayın Bakan Hanımla ilgili Hollanda polisinin müdahale anı fotoğrafları da var elinde. Birinci elden bilgiler aldık arkadaştan.

Bu yeni dostumuz olayları anlatırken daha değişik bir olaya işaret etti. O sırada yaşanan olaylarla ilgili değil. Daha farklı. Üstün körü geçince dikkatimi çekti. Bende geri dönüp olayın detayını sordum. Detayını anlatınca anladım ki Hollanda olayı öyle Türkiye'nin restleşmesi ile alakalı değil. Adamlar bir defa Türkiye'de bir darbe girişimini kabul etmiyor. Darbeyi FETÖ'nün yaptığını ise asla kabul etmiyor.

İşte bu dostumdan olayın gelişimi anlatmasını istedim.

Bu yeni dostumuz Hollanda'da Amsterdam'da bir işadamı. Süt sektörü ile uğraşıyor. Hollanda'da iyi bilinen bir ayran markasının sahibi. 15 Temmuz darbe girişimi günü yine Ankara'da. Darbe haberleri gelince soluğu Ulus'ta Kızılay'da alıyor. Tepkilerini meydanlarda veriyor. Bu sırada sosyal medya kanallarında elindeki cep telefonu ile milletin verdiği tepkiyi canlı yayınlarla veriyor. Bir ara izleyenlerin miktarı gözüne çarptığında 50 bin kişiyi geçtiğini görüyor. Bunların büyük çoğunluğu ise Hollanda'dan. Bu yayınlar sırasında 'Hain FETÖ'cülerin darbesi' olduğuna yönelik ifadeler kullanıyor. Nereden bilsin bu 'Hain FETÖ darbesi demenin Hollanda'da suç olduğunu. Saatlerce yayın yapıyor.

Holanda'ya geri dönüyor. Ne oluyorsa Gümrük'te Pasaport kontrolü sırasında oluyor. Hollanda polisi bunu hemen gözaltına alıyor. Şaşırıyor. Neden aldıklarına tepki gösteriyor. Fakat nafile. Durumu sorguya çekilince anlıyor. Neden, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında sosyal medyada yaptığı canlı yayınlar. Bu canlı yayınlar sırasında kullandığı 'Hain FETÖ darbe girişimi' sözleri. 10'larca klasör bu konuda belge oluşturmuşlar. Gözaltına alınmasının nedeni 'Hollanda halkı arasında nifak sokmak. Toplumsal başarışı zedelemek'. 'Darbe girişimi sırasında bunun FETÖ darbesi olduğunu nereden anladın. Belgen var mı? Bu sözlerinizle Fethullah Gülen taraftarlarını Hollanda'da töhmet altında bırakıyorsunuz. Toplumun güvenliğini zedeliyorsunuz.' gibi gerekçeler sırlanıyor. Bu sırada dosyanın ismi gözüne çarpıyor. 'Fethullah Gülen' diye.

Dostumuz bu olayı ilk defa bulunduğumuz masada bizlere anlattığını söyledi. Polis sorgusundan sonra Savcı'da aynı soruları soruyor. Gerekçelerini anlatıyor. Fakat Hollanda makamları hiçbir gerekçeyi kabul etmiyor. Tutukluyorlar. 3 günün sonunda Mahkemeye çıkıyor. Aynı soruları Hakim'de soruyor; 'Yarım saat içinde nasıl anladınız bunun FETÖ darbesi olduğunu? Sizin devlet başkanının doğru söylediğini nereden biliyorsunuz? Bir belgeniz var mı?'. O dostumuz müthiş bir savunma yapıyor. "2001 yılında ABD'de 11 Eylül olayları yaşandı. O olayların daha başında yarım saat içinde ABD Başkanı çıktı dedi ki, 'Bu olayları EL Kaide yaptı'. ABD Başkanı bunu söylerken elinde belge var mıydı? Ama herkes inandı. Türkiye'de de bir darbe girişimi var. Bizim Devlet Başkanımızda çıktı, 'Bu bir FETÖ darbe girişimidir' dedi. Şimdi ben inanmayacak mıyım. Kaldı ki şimdi Hollanda Kralı çıksa bir konuda iddiada bulunsa siz yalan mı' diyeceksiniz? Diye sorduğunu kaydetti. Bu dostumuz Mehmet Demirel isminde bir gurbetçimiz.

Şimdi tüm bu yaşananlara baktığınızda ben ne diyeyim? Hollanda 'Evet' propagandasına izin vermediği bir ortamda. İşte bunun için 16 Nisan Pazar günü 'Evet' diyorum.

Kalın sağlıcaklau2026.