Dolar (USD)
32.40
Euro (EUR)
34.72
Gram Altın
2439.86
BIST 100
10082.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

17 May 2014

O BOTLARINI BAŞIMA KOY

Ölüm,

Hastalıkta, yaşlılıkta ya da savaşta, kaza ve belada olsun fark etmez, ölüm acıdır. Ölümün sesi çığlıktır, soluğu soğuktur.

Ölüm,

Kaçınılmaz son ve yeniden başlamanın bir adım öncesi,

Hafta başında Manisa Soma'da dayanılmaz acılarla dolu kömür ocağı faciası yaşandı,

Soma'da ölümün bütün acısını iliklerimizde hissettik.

Ancak ölenlerin anneleri, eşleri, kardeşleri, çocukları ve babalarının yüreğine işleyen ölümün kurşunudur.

Kusur kimde, kim sorumlu..?

Sabotaj mı değil mi yeterince tartışılacak, bu başlıklara zamanımız var elbet. Soma neden ölüme boğuldu sorusu da cevabını bulacak, ancak Soma'nın nasıl ağladığına bakacak yüreğiniz varsa bugüne bakarsınız.

Kesinlikle sorumlular bulunmalıdır,

Kesinlikle bu acıların bedeli hesabı sorulmalıdır,

Elbette ki böyle bir acının bir daha yaşanmaması için her türlü önlem alınmalıdıru2026

Ancak,

Bu yazımızda,

Manisalının, Somalının yüreğine, imanına, insanlığın en üst yerindeki liyakatine en yakından bakmayı yeğleriz. Çünkü bu toprakların asil insanları sürekli horlandı, aşağılandı. İnsanımızın temizlikten mahrum olduğunu, devlet-millet malına tenezzül ettiğini söyleyecek kadar aşağılıklar var. "Bidonkafalı" dediklerinde ne demek istediklerini bildiğimiz gibi "mürteci" dediklerinde de ne aşağılık yakıştırmalarda bulunduklarını biliyoruz.

Bakınız;

'Ben sağ olarak çıktım. Arkadan çıkarılan arkadaşlarımın üzeri temizdir belki. Bu nedenle sedyenin kirlenmemesini istedim. Benden sonra ambulansa ihtiyacı olanları düşündüm' diyen bir babayiğit çıktı o enkazdan.Evet, bu bal gibi satırların ağzından döküldüğü kişi o gün yeraltından, kömür ocağından sağ salim çıkan Murat Yalçın'a ait.

"Kader ne ki" diyenlerin onun ve arkadaşlarının bedenleri üzerinden siyaset yapmak istedikleri Murat Yalçın ve arkadaşlarının inancı böyle:

Sedyeyi kirletmemek imandan gelen temizlikle ilgili,

Vicdanlarını kirletenlerin istismar etmek için her türlü pisliğe bulaştıkları bir süreçte yaralı kurtulan maden işçisi Murat Yalçın:

"Temizlik imandan gelir. Elhamdülillah Müslüman'ız. Devletin malına da zarar vermek iyi değil. Onlar oraya bizim için gelmişler. Bizim için koşturuyorlar" diyor.

İşe sizeHAZRETİ İNSANu2026

"Ben sağ olarak çıktım, göçükten kurtulacak arkadaşların üstü temizdir belki, kirlenmesinler" istiyor Murat Yalçın.

Bu Hazreti İnsan olmaktır,

Bu insanlığın üst mertebelerine çıkmaktır.

Ciddi bir okul okumamış, doktoralar yapmamış biri Murat Yalçın. Eminim göbeğini de kaşır, bol bol makarna da yer Murat Yalçın kardeşimiz. Demek ki ne yediğiniz değil, yediğinizi neye dönüştürdüğünüze bakılır insanlık için.

Bakın, ilk dakikalardan itibaren insanlıktan çıkıp iğrenç "şey"leşenler her türlü kokuyu yaydılar.

Başbakanın yumruk atması!

Bir kadını dövmesi! Tutmayınca bir erkeği dövdüğü yalanı.

Kömür işletmesinin Ak Partili bir iş adamına peşkeş çekildiği (oysa Alp Gürkan Ak Parti karşıtı çıktı) gibi insanlık dışı yaygaralarla ülkedeki bu derin acı üzerine iftiralar ekleyerek acıyı siyasi kaosa çevirmeyi planlıyorlar.

Bir taraftan Soma Kömür ocağından yaralı çıkan işçi 'sedye kirlenmesin, botlarımı çıkarayım' hassasiyetini gösterirkenöbür yandan ölüm ocağından çıkan yaralıları taşıyan ambulansı tekmeleyenler ve onların ağababaları elbette ki "temizlik imandandır"ı anlayamazlar. Elbette ki başbakan Erdoğan düşmanlığını (bir kirtik kalmışsa) insanlıklarından üstün tutarlar.

Ancak, bu tayfa kendilerinden olanların ülkemize milletimize sabotajlar düzenleyebileceklerini caiz görüyorlar ki bu ocak patronu olan zat hakkında tek laf etmediler. Van depreminde oteli yıkılan Bayram ailesinin yedi sülalesini deşifre edip küfür ettiler, ama CHP'li-Ulusolcu olan Alp Gürkan ile ilgili tek kelime etmedi bu azgın azınlık tayfa.

Milletin çocukları öldü,

Trafik kazalarında sürücünün, yayanın hatasından "hükümet istifa" diye zırvalar döken kaosgiller bu milletin çocuklarının cesedi üzerinden de Ak Partiyi devirme görevini çıkardılar.

Son olarak,

Bu tür kazalarda işverenin sorumlu tutulduğunu biliyoruz, lakin bu olayda her zerzevatta firmalara ve hükümete beraberce yüklenen Geziciparalel tayfa bu olayda firmayı kolluyor. Çünkü her yerde,

"Hükümet hesap verecek,

Katil Erdoğan" diyen bu ParalelGeziciler firmayı özellikle dikkatlerimizden kaçırıyor. Koç'çu Paralelci ittifakının Allah ve insan gibi bir dertlerinin olmadığını biliyorduk,

Demek ki birbirlerine adanmışlık böyle bir şeymiş onu da öğrendik.

@ahmetay_