Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.68
Gram Altın
2401.15
BIST 100
10208.65
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

09 Kasım 2013

O EVLER\u2026

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kızlı erkekli evlerle ilgili yaptığı açıklamaya olumsuz tepki verenler:

1-Her zaman "ah başbakan bir yanlış yapsa da eleştirsek" pususuna yatanlar,

2-"liberal demokratların bir kısmı bize desteğini çekmişken bu kalan kısmı küstürmek ne kadar doğru" endişesinde olanlardır.

Bu açıklamayı olumlu bulanlardan biri olarak öncelikle Sayın başbakanı "kızlarla erkeklerin beraber kaldıkları evler denetlenecek" meyanında açıklama yapmaya sevk eden saikin ne olduğunu bilmemizde yarar var.

Başbakan milletten sorumludur, başbakan milletin gençlerinden-çocuklarından sorumludur, başbakan ailelerin çocukları hakkında bilmediklerini de öğrenebileceği için ailelerin bu eksiğini kapatmakla yükümlüdür.

Size bir iki örnekle başbakanın bu konudaki sorumluluğunu ve ailelerin çocukları hakkında ne kadar eksik ve yanlış bilgilere sahip olduklarını anlatmaya çalışayım.

Ben emeklilikten önce bir süre AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞInda idareci olarak çalıştım. Bize gelen vak'a ve ihbarların kat be katı ilin diğer ilgili kurumlarına yapılıyordu. Gelen vak'alarla ilgili uzmanların yaptıkları incelemelerde çocukların gençlerin pek çok konuda ebeveynlerine doğru bilgi vermedikleri ve bu yüzden telafisi imkansız pek çok sorunla karşılaştıkları görülüyordu.

Özellikle şehir dışından gelen öğrencilerin ekonomik sıkıntıdayken kendilerine uzanan elin kirli olup olmadığına bakma imkanları yoktur. Buna bir de aileden gördükleri baskı sonucu sosyal çevre edinemeyen gençlerin birden bire -rüyalarında görse inanamayacakları- "entel ve haz"cı çevre bulmaları onları yanlış arkadaşlıkların birer kurbanları haline getirmektedir. Sadece bir yıl içinde onlarca genç kızın kürtaj yaptığı birliktelikler oldu. Buraya kadar her şey "bireysel özgürlük" liberalizmine sığabilir, ancak iş burada bitmiyor.

Genç kızlar erkekler tarafından ev ortamına alındıktan sonra duygusal ve "haz"a dayalı ilişkiler kaçınılmazdır. Kimi örgüt ve çeteler bu evlere kameralar yerleştirip genç kızların asla bilinmesini arzu etmedikleri görüntülerini kayda geçiriyorlar.

Terör örgütleri bir yandan duygusal ortam hazırlarken bir yandan da bu kızları örgüte kazandırmak için yoğun bir eğitim faaliyetini de sürdürürler. Bu eğitim faaliyeti sonucu kurbanlar örgütün istediği birer eleman olmuşlarsa sorun yok, ama örgüt bu kızları ikna edememişse kamera kayıtlarını şantaj olarak kullanıp en basitinden bazı "taşeronluk" işlerini bunlara yaptırıyor.

Çetelerin sağladığı istismara amaçlı ev ortamları ise başlı başına sorun, kızların çok genç ve tecrübesiz olmalarından yararlananlar cinsel istismar sonucu çektikleri görüntüleri onlara karşı tehdit unsuru olarak kullanıyor. Bu çocukları ve gençleri hırsızlık, fuhuş, uyuşturucu taşımacılığında kurye gibi kullandıkları devletin resmi kayıtlarında mevcut.

Üniversite okumak için gittiği şehirde daha ilk yılında intihar etmekten son anda kurtarılıp ikna etmemiz için bize getirilen bir genç kızın halini uzun süre unutamamıştım. Henüz 17 yaşındaki bu genç kız:

"Bizler çok genciz, çocuk denecek kadar genç, peki devlet bizim bir anlık hatamızdan yararlanmayı uzmanlık haline getiren bu ahlaksızlara neden fırsat veriyor, hadi biz tecrübesizdik, devlet o hatamızdan dolayı ömrümüzün sonuna kadar bu ahlaksızların kölesi olmamamıza seyirci mi kalacak?" demişti. Ben de ta o yıllarda (2008) bunu sayın başbakanımıza iletmiştim.

İçişleri Bakanı Muammer Güler "terörle ilgili yaptığımız çalışmalara da terör örgütlerinin öğrencileri elde etmede kız erkek ilişiklerini kullandıkları bir vakadır. Bu evlerdeki yapılandırmalarda bir eğitim ve bilinçlendirme sürecinden geçildiğini görüyoruz. Bu süreçte de şiddeti meşru gösterecek bir bilinç artırımı yapıldığını gördük. Bu faaliyetlerde maalesef gençleri kendi amaçları çerçevesinde evlerde barındırdıklarını gördük" derken ne demek istediği net değil mi? Peki, aileler çocuklarının bu durumda olmalarına razı olabileceğini düşünen var mı?

Sayın bakan "ailelerin çocuklarının nerede olduğunu bilme hakkı vardır. Devletin koruyucu tedbir alma durumu da vardır" ifadesini "canım çocuklar 18 yaşında, reşit bunlar, aile ne karışamaz, devlet de" diyen varsa kusura bakmasın bu iktidar yukarıda saydığımız durumdaki ev ve ilişkilere bal gibi karışmalı ve de karışacak.

İşin günü birlik kısmı daha vahim, pek çok yerde günübirlik kiralanan öğrenci evleri var. Günübirlik geçici konaklama denilen yerler bunlar.

Defalarca rezidans ve apart tarzı evlerde istek dışı fuhuş yapıldığı operasyonlarla tespit edildi. Bu kızların hiç biri rızasıyla fuhuş yaptıklarını ifade etmemiş ve yukarıda değindiğimiz süreçlerden dolayı bu yola düştüklerini anlatmışlardır.

Peki, şimdi evleri bu hale getirenlerle mücadele edilmesin mi? Sanırsınız ki öğrenciler evlerinde uyurken ahlak zabıtaları yataklarını kontrol etmek için sabaha karşı operasyon yapacak!..

Evet, bu başbakan, benim tanıdığım R. Tayyip Erdoğan yukarıda anlattığım "o evlere" karışır her eve değilu2026

Twitter: @ahmetay_

NOT: Yazıda bahsi geçen öğrenci olsun olmasın kahir ekseriyeti pırlanta gibi olan çocuklarımızı, gençlerimizi tenzih ettiğimi ifade etmek istiyorum. Ama ortada az sayıda ve kimsenin arzu etmediği durumu yaşayanlar yok değil.