Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

22 Eylül 2016

Ortadoğu: Tanrıların savaş alanı!

Bush'un 11 Eylül saldırılarının hemen ardından duyurduğu Büyük Ortadoğu Projesi Fas'tan Suriye'ye kadar 22 ülkenin sınırlarını/rejimlerini değiştirmeyi hedefliyordu. Bu aynı zamanda Büyük İsrail Projesi demekti! BOP'un tarihi 11 Eylül 2001'e götürülse de gerçekte temelleri 1897 yılında İsviçre'nin Basel şehrinde düzenlenen I. Siyonist Kongresinde atılmıştır. İsrail bu toprakları istiyor. Bunun için iki büyük dünya savaşı verildi. Bir üçüncüsü de kapıda. Ne diyordu Kissinger; "Ortadoğu'nun yarısı İsrail'in olacak. Üçüncü Dünya Savaşının patlama anını iple çekiyor, özlemle bekliyorum!" Suriye'yi ardından Arabistan'ı bölmeden rahat etmeyecekler. Türkiye'yi diz çöktürmeden de büyük Ortadoğu'yu kurmaları mümkün değil. Bu bakımdan başta ülkemizi ve Ortadoğu'yu kan ve gözyaşı ile sulamak niyetindeler. Çünkü inançları bunu besliyor. İsrail, Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu'sunu da kapsayan Nil'den Fırat'a kadar olan bölümünün Yahova tarafından kendilerine vaat edildiğini söylüyor. Tevrat,Tekvin 16/18: "Mısır ırmağından büyük ırmağa, Fırat nehrine kadar...bu diyarı senin zürriyetine verdim." Yalnız bu bildiğimiz klasik hikayeu2026

Aslında durum biraz karışık... Çünkü Batı dünyasında tek bir Tanrı yok! Evanjelistlerin baba, oğul, kutsal ruhtan oluşan bir üçlü Tanrı ve buna eşlik eden Ezoterik örgütlerin Mısır Firavunlarına dayanan Lusifer Tanrısı, Yahudilerin Yahova/ Elohim/JAHWEH Tanrısıu2026 Bilindiği gibi batı uygarlığının ve sekülerizmin kurucuları paganlardı. Vaktiyle Kilise babaları bir pagan inancı olan canlı kişileri Tanrılaştırma geleneğini Hristiyanlığa monte ettiler. Pagan, insanı Tanrı, Hristiyanlar Tanrı'yı insan Yahudiler de Tanrıları Elohim'i sürekli karar değiştiren, kıyım ve gaddarlık yapan insan suretindeki JAHWEH haline getirdi. Bu farklı gibi görünen Tanrılar, Yeni Dünya Düzeni'nin tesis edilmesi haliyle İslam coğrafyasının parçalanması gibi konularda ittifak halinde ancak rol dağılımı, metot ve zamanlama konusunda aralarında ciddi çatışmalar yaşanıyor.

Kısacası bugün neredeyse 400 milyonluk Arap dünyasının 8 milyonluk İsrail karşısında acz içinde olmasının perde arkası bir hayli trajik bir o kadar da karanlık ve kirli ittifaklara dayanıyor. Bugün ABD "Tanrı'nın iradesi" diyerek dünyanın anasını ağlatıyor! Bakınız vaktiyle Kızılderililere vaat edilmiş topraklarda yaşayan Kenan Halkı'na benzettiler. Eski Ahid nasıl ki Yahudilere Kenan Halkı'nı öldürme hakkı verdiyse onlara da Kızılderilileri öldürme hakkı tanımıştı. Tesniye, bab,20: 10-17; Kenanlılarıu2026 Rabbin size emrettiği gibi tamamen yok edeceksinu2026" Bugün Türkleri, Filistinlileri, Müslümanları nasıl gördükleri konusunda bir fikriniz var mı?

Şimdi aralarında şöyle bir ittifak var. İsrail bu dünya için Evanjelistler ise öbür dünya için plan yapıyor! Bugün İbranice'de inanç kavramını tam olarak karşılayan bir kelimenin olmayışı manidar değil mi? Bu bakımdan yapılan ittifak gereği İsrail'in güvenliğinin sağlanması gerekiyor. Bizi alakadar eden kısmı ise son süreçte Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler. Çünkü ortada 200 yıllık bir plan var ve hata yapmak istemiyorlar. Oded Yinon planında(1982) "İslam ülkeleri için nüfusun dağıtılması mümkün olan en yüksek mertebedeki milli hedefimizdir aksi takdirde hangi sınır içerisinde olursak olalım varoluşumuzu sürdüremeyiz zaten kendilerinin olmayan, birer yabancı oldukları bu ülkeyi kaybeden Haçlılar gibi oluruz' deniliyor.

Oded Yinon planının bir başka bölümünde ise; "Suriye ve daha sonra Irak'ın feshi ve Lübnan'da olduğu gibi etnik ve dini bölgelere ayrılması İsrail'in uzun vadede Doğu cephesindeki bir numaralı hedefidir ve bunun için kısa vadede bu devletlerin askeri gücünün feshi ana hedeftir. Suriye etnik ve dini yapısına istinaden tıpkı bugün Lübnan'da olduğu gibi birkaç eyalete bölünecek ve kıyıda Şii-Alevi bir eyalet, Halep bölgesinde Sünni bir eyalet, Şam'da Kuzey komşusuna düşman olan bir diğer Sünni eyalet olacak ve Dürziler de belki bize ait olan Golan'da, mutlaka Havran'da Kuzey Ürdün'de başka eyaletler kuracaklardır" deniliyor. Bugün Suriye'de yaşanan gelişmeleri bir de bu açıdan bakmakta yarar var. Türkiye, devleti, milleti ve ordusuyla Yahudi, Evanjelist, Ezoterik örgütlerin hedeflerini iyi okumak ve anlamak durumundadır. Yeni Dünya Düzeni'nin asıl mimarları küresel sermayeyi tekelinde tutan yani en tepedeki sapkın Ezoterik örgütlerdir.

Lakin şöyle de bir gerçekle karşı karşıyayız. ABD'de nüfusun %1'nin kontrol ettiği milli gelir %40'tan artık %64'e çıkmış durumda. 1971 yılından beri karşılıksız dolar basıyor. Bu rakamın yaklaşık 840 trilyon dolar olduğu söyleniyor. Dünyanın toplam milli gelirinden kat kat fazla! Elbette bir gün bunun bir karşılığı olacak. Eğitim kurumları berbat ve her geçen gün babasız bir topluma doğru giden ABD sosyolojik olarak da yıkımın eşiğindeu2026 Türkiye ise imparatorluk geleneği olan, güçlü bir millet yapısına sahip kadim bir ülke. Ayrıca coğrafi olarak da avantajları var. Ve bizim kudretli yaratıcımız olan Allah, tuzakların en hayırlısını kurar. O plan yapıcıların en hayırlısıdır. Lakin bizler de çok dikkatli adımlar atmak durumundayız. ABD elçisinin Karadeniz(Pontus Rum) İngiliz elçisinin Doğu ve Güneydoğu(Kürdistan)turuna çıktığı, FETÖ'nün hala diri olduğu, gözü dönmüş fırıldak AKP'lilerin ise Erdoğan'ı indirmek için fırsat kolladığı bir zamanda çok ama çok dikkatli olmalıyız.

@ufukcoskunn