Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

18 Ekim 2023

Ortadoğu'daki ABD varlığına son

Artık Türkiye de Amerika Birleşik Devletleri de birbirleri hakkındaki düşüncelerini saklamadan, sözlerini dolaylamadan, kandırmadan açıklamaya başladı. Zaten daha fazla pinokyoculuk olmazdı da, çünkü dünya âlem Türkiye ile stratejik ortağı(!) arasında 7 yıldır artarak devam eden bir sorunu fark etmişlerdi.

Çok söyledik ama hep “komplo teorisi” ithamına maruz kaldık. Ve dediler ki “Erdoğan’ı seçtirmek için beka sorununu dile getiriyorsunuz...” Hatta bir yazımda Sayın Kılıçdaroğlu’na hitaben, “Sayın Kılıçdaroğlu, bu ülkenin Cumhurbaşkanı ‘Türkiye'nin beka sorunu var’ diyorsa sizin buna sessiz kalmanız doğru değil. Ülkenin ana muhalefet partisi genel başkanı olarak insan bir sorar: Sayın Erdoğan nedir mesele...?”

Demediler; Kemal bey de Meral Hanım da Babacan Davutoğlu da konuyu bildikleri halde “beka sorunu” söyleminden kaçtılar, kaçındılar. Bunu gerçekten de merak ediyorum: Ak Parti’de Başbakanlık yapmış, Başbakan Yardımcılığı yapmış bu şahsiyetler neden beka sorunu konusunu gündemlerine almadılar. Oysa ben şahidim ki bu isimler geçmişte “ABD’nin Türkiye'nin beka sorununu tehdit ettiğini” söylemişti. Ama Sayın Cumhurbaşkanı bunu dile getirince bu genel başkanlar “duymadım, görmedim, bilmiyorum”a oynadılar.

Neden?

Bu sorunun cevabını hiçbir zaman vermeyecekler çünkü ya hilaf-i hakikat konuşmak zorunda kalacaklar ki bunu düşünmüyorum ya da doğrusunu söyleyecekler ki o zaman da büyük ithamlara maruz kalırlar. Bu sebeple bu soruyu tarihe not düşmek için burada bırakıyorum.

El-Kassam’ın 7 Ekim saldırısının üzerinden 12 gün geçti. Teknik ve taktik olarak tarihte görülmemiş bu saldırıda İsrail’de 1500 insan hayatını kaybetti ve hemen ardından -her şey önceden hazırlanmışçasına- Amerika, İngiltere bölgeyi denizden ablukaya aldı. Bilmeyen de sanacak ki ABD-İngiltere hiçbir uçağı, helikopteri, ciddi füzesi hatta yük gemisi bile olmayan HAMAS’a karşı değil de Rusya’ya, Çine, Türkiye'ye karşı bir çıkarma yapıyor.

Allah söyletti!

Galiba haklıyım; hazırlıklar Türkiye için…

Yoo, hemen telaşlanmayın. Türkiye için dediysem bir hayır vardır bu şer odaklarının adımlarında. Belki Allah Teâla “son tekme”yi bizim vurmamızı istiyor kim bilir?

Vietnam’da batan, Afganistan’dan kaçan, Irak’ta suçüstü yakalanan ABD şimdi de Suriye’den kovulmayı müteakip Akdeniz’de batmayı bekliyor.

Dünyanın son asırlardaki en sakin bölgesini 75 yıl boyunca Siyonistlerin atış poligonuna çeviren ABD artık yaptıkları ile hesaplaşmaya başlayacak. HAMAS’ın bütün istihbarat servislerini uyutarak(!) 7 Ekim’de gerçekleştirdiği saldırının ardından dünyanın en güçlü uçak gemisini Doğu Akdeniz’e getiren ABD dünyada hiç görülmemiş bir şekilde irtifa kaybediyor. Sanmayın ki 75 yıldır İsrail’in katliamlarını gizleyerek halkı bilgi almaktan alıkoyan ahlaksız Batı basını hala dikkate alınıyor. Artık sosyal medyada güçsüzlerin de sesi duyuluyor. Almanlar biralarını tükettikten sonra sosyal medyada olan biteni görüyor. Fransızlar arsızlıklarından sonra yalancı basınlarını değil, tarafsız basına da bakıyor. ABD’liler haberleri Hollywood’dan çekilmiş gibi yayın yapan CNN İnt. ya da FOX gibi katil sevici kanallardan değil, Pentagon’un servisi olmayan kanallara da bakıyor. Haklısınız sayıları az lakin bu durum yakında farklı boyutlar da kazanacak.

Gazze ağır bedeller ödemeye devam edecek, belki de yerle bir edilecek lakin masumların kanı ile kuruyan kalpler sulanmak suretiyle canlanacak. Bizim olmayan bu savaşı kapımıza getiren SkyPicot+ABD+AB yaptıklarının ve seyirci kaldıkları katliamların hesabını vermemek için bin defa yemin edecekler.

Biliyorum, retorik yapıyorsun, duygusal yazıyorsun diyeceksiniz ve haklısınız. Ancak söylediklerimi ajite ederek anlatsam da tarihi bilen, medeniyetleri tanıyan, savaş tarihini az da olsa okuyan biri olarak söylediklerimin farkındayım ve her cümlemin arkasındayım.

Günü gelince “adam görmüştü” diyeceksiniz.