Dolar (USD)
32.39
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2419.30
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

20 May 2023

Özde,sözde

DEĞERLİ okurlarım, seçim ve sınav bu iki kelimeyi makalelerimde sık kullanırım. Geçen hafta makalemi okuyanlar bu iki kelimeyi niçin sık kullandığımla ilgili yaptığım detaylı açıklamalarıma göz atabilirler.

Seçim, millet iradesinin yansıtılmasında önemi her geçen gün daha da artmakta özellikle vesayet odaklarının korkulu rüyası olması hasebi ile de birçok bakımdan vatandaşlarımızı şer güçlerden korumada çok ama çok önemli bir silahtır.

Pazar günü yapılan milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimleri bir çok açıdan irdelenebilir farklı zengin yorumlamalarda da bulunulabilir.

Bugünkü makalemin ana başlığı da iki kısa kelime.

Özde,

Sözde,

Bu iki önem verdiğim kelime seçim süreci boyu çok ama çok önemli hale geldi.

Özdeciler beden dilleri ile vakarlı sessiz sakin duruşları ile kendilerini sandıkta gösterip rakiplerine küçük dillerini yuttururken, sözdeciler kendilerinden emin olmalarına rağmen nerede ise kullanmadığı argüman bırakmayarak sessiz yığınların öfkesini artırmayı tercih etti.

Ne adap ne edep ne insana saygı vardı. Tüm değerler alt üst edildi.

Vatandaş; özdecilerle, sözdecileri ayırt etmek için 14 Mayıs seçim sürecini iyi bir ayıraç olarak gördü ve seçim, geçmiş seçimlere göre hem katılım oranı hem de sandıklar açıldıktan sonraki süreç çok canlı ve çok heyecanlı anlar geçirmemize sebep oldu.

Büyük lokma yemeyi adet haline getiren İBB başkanı yanındaki Yavaş adamla seçimi kazandık deyip algı tüccarlığına devam etti ama vatandaş bu sefer yemedi.

Karnım tok bu bayatlamış hayalperest oyunlara dedi.

Bir tarafta karışan izler, diğer tarafta siyasilerimizin gerçek yüzleri ve yurttaşların her türlü aşağılamaya rağmen, bu seçimde de ferasetini gösterip hedefi nerede ise tam 12’den vurması ile ülke ve dünya kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan havayı ters yüz etmesi takdire şayan.

Âmiyâne tâbirle kimin ne mal olduğunun açık seçik görülmesinden de anlıyoruz ki, sözden öze geçemeyen ve vatandaşın tamamen gözünü boyamaya matuf acayip işler yapılmış.

Nerede ise yapılan her iş yüzeysel ve çıkar amaçlı yapılmış.

Nereden anlıyoruz bu garabeti?

Seçimden umduğunu bulamayan umutsuzlukların hezeyanlarından anlıyoruz.

Ne diyorlar?

Ne demiyorlar ki,

Kimisi verdiği paracıkları haram ederken kimi de hızını alamayıp bel altından ana avrat küfürler ederek hem kinini kusuyor hem de yaptıklarının esas amacından bahisle aşağılık yaratıklardan olduğunu tescilliyor.

Haydi buraya kadarını anladık ve münferit olaylardandır diyelim.

Muhalefetin iktidarda olduğu belediyelerden art arda gelen gayrı insani ve gayrı ahlaki açıklamalara ne diyeceksiniz?

Bu kadar alçalmaya tahammül etmek gerçekten zor.

Malını canını evladını ve iyalini kaybetmiş depremzedenin tercih ettiği partilerden dolayı cezalandırılarak yapılan yardımların başa kakılması gerçekten onur kırıcı ve insaniyetle uzak yakın ilgisi olmayan bir tutum ve davranış.

Daha beterini yaşamış yaşını başını almış bir vatandaş olarak, milletin başına bela mâlum güruhtan bu kadar alçalmayı hiç beklemiyordum ama bunu da gösterdiniz.

Bizim inancımız ve kültürümüz, bir eli ile verileni diğer elin bilmemesi üzerine olduğundan olsa gerek bu tutum ve davranış deprem bölgesinde doğup büyümüş bir yurttaş olarak beni ziyadesi ile rencide etti.

Yazıklar olsun sizin insanlığınıza, memleket sevdanıza ve inandık dediğiniz evrensel değerlerinize.

Yazıklar olsun sömürüp semirici huyunuza.

Yazıklar olsun pireyi deve gösteren algı ticaretinize.

Yazıklar olsun sanatçılarınıza, yazarlarınıza ve gazete köşelerini tutmuş ben ne dersem o olur algısı ile hâlâ eski Türkiye’de kalanlarınıza.

Yazıklar olsun, yazıklar olsun bu kadar alçalmanıza rağmen zeytinyağı gibi su üstünde yaptığınız yüzücülüğe. Daha çok “yazıklar olsun” cümlelerini hak ediyorsunuz.

Ama amacım hâsıl oldu, daha fazla rencide etmek de istemediğim için burada susuyor ve önümüzdeki hafta tekrarlanacak seçimlerde boyunuzun ölçüsünü almanın akıllanmanıza vesile olmasını diliyorum.

Umudum az, çünkü iflâhı ve ıslâhı zor azgınlaşmış bir güruhsunuz.

Ama olsun mesleğim gereği çıkmamış candan ümit bekleyip bulduğum hastalarım oldu.

Yine de umut var olmak tarafında olmaya devam edeceğim.

Stratejist, fütürolojist ve anketör olmamama rağmen, ikinci tura kalan seçimlerle ilgili dostlarla paylaştığım rakamlar seçim sonuçları ile nerede ise bire bir uygunluk gösteriyordu.

Buradan aldığım cesaretle herhangi bir olağanüstülük olmazsa 28 Mayıs’ta tekrarlanan seçimlerden çıkan sonuçlarla, 29 Mayıs’ı çifte kutlayacak ve kör dünyanın gözüne çaka çaka kim olduğumuzu ispat edeceğiz.

Sağlık ve mutluluk dileklerimle.