Dolar (USD)
32.39
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2430.36
BIST 100
10082.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

14 May 2014

PAHOM-FETULLAH GÜLEN BENZERLİĞİ

ABD Başkanı Bil Klintın (Bill Clinton) Monica'sıyla (Monica Lewinsky) bizim dinimize göre haram, çirkin, ama ABD'liler için yadırganmayan "Oval Oda'da oral seks" yapmıştı.

ABD halkı bunu yadırgamadı, Clinton eğer "yapmadım" deseydi ABD'liler asıl o zaman Clinton'ı affetmeyecekti. Çünkü yalan söylemenin daha büyük kabahat olduğunu ABD'liler de kabul ediyor. Her kötülüğün başı yalan. Elbette bu gerçek Clinton'ın yaptığı çirkinliğı gölgelememeli ve bizim için fahşa bir günah olarak kalır.

Ne mi diyorum?

Yaptığınız ayan beyan ve iğrenç çirkinliği bir de bile bile inkar ederseniz ahlakta Amerikalıların dahi gerisine düşersiniz.

Siz bu kadar zaman gizlenirseniz, her türlü tecessüsü (gizli dinleme, gözleme, kayda alma) işine bulaşırsanız, bu kayıtlara yalan ve iftira ağırlığını eklerseniz ve bunlar yıllar sonra ortaya çıktığında "vallah billah biz değiliz" derseniz günahınız katmerleşir, zaten sıfırlanan itibarınız eksilerin dibini bulur. Mertçe biz şu şu sebeplerden dolayı savaşıyoruz deyin. Gerçi Yeni Şafak'ta çıkan habere göre "ameliyat başladığı için ilaç tedavisine dönülemezmiş" dendiğini duymadık değil, ama birileri "doktor iyi mi doktor?" demeyi ihmal etmişti.

Sahi,

Ne uğruna? Bu kadar yalan, bu kadar hile, ülkesini İsrail'e peşkeş çekmek ne uğrunaydı? İddianame hazır "devrik başbakan Tayyip Erdoğanu2026" derdiniz neydi sizin?

Daha önce de sormuştum:

Milletten, ülkeden daha değerli olan o "şey" ne idi ki uğruna herkesi vermeye çalıştınız?

Aslında bilmiyor değilim, ama sormadan edemiyorum işte.

Gelin Müslüman olduğu söylenen Tolstoy'dan bir özet dinleyelim, okuyalım, bakalım onda bize tercüman olabilecek bir şey bulabilir miyiz:

Rus Pahom çok büyük topraklara sahibi olmuş,

Fakat o dahasına, daha dahasına, daha dahasının da ötesinde büyük topraklara sahip olmak istiyor.

Bencilliği ve gözüdoymazlığından yararlanan şeytan, Pahom'un kalbine toprak sevgisi, daha çok toprağa sahip olma tutkusunu yerleştiriyor. Yıllarca bunun için çabalayan Pahom toprak sahibi olur, lakin bu tükenmek bilmez tutkusu yüzünden gururunu ve saygısınıyerle bir ediyor. Elindeki devasa toprakla yetinmeyen Pahom daha çok toprak sahibi olmak için ne gerekiyorsa yapıyor.

Pahom en son Başkır'da gönlüne göre ucuza toprak satıldığınıöğrenip oraya gidiyor.

Başkır'da çok ucuza çok toprağa sahip olmak için sabah güneşdoğmadan toprak işaretlemeye (sınır tayini, sınır belirlemesine) başlayıp günbatımından önce sabah başlangıçnoktasına varmasışartıvar. Ve tabi, günbatımında başladığınoktaya dönemezse verdiği para iade edilmeyecek. Sabah olduğunda en hızlıbir şekilde sınır işaretlemeye başlayan Pahom, gittikçe uzaklara gidiyor, alabildiğince işaretliyor. İki de bir mesafeye bakıp geri dönüşhesaplarıyapsa da gözüdoymuyor ve biraz daha, biraz daha deyip açıldıkça açılıyor. Nefes nefese koşuyor, tık nefes olan Pahom doymuyor ve nefesini tüketecek noktaya gelse de durmuyor. Artık nefesinin dönüşiçin yetmeyeceğini kabul etmek zorunda kalanPahom kerhen de olsa sabah başladığıyere varmak için dönüyor. Dönüşünde günbatımında ilk işaretlediği yere varıyorsa da doymazlığıyünden bitap düşen kalbi bu yorgunluğa ve strese dayanamıyor ve tam o sırada ruhunu Azrail'e teslim ediyor Pahom. Böylece bunca toprağa rağmen hala dahasını, daha dahasınıisteyen Pahom'un gözünüancak iki metrelik toprak doyuruyor.

Şimdi pek çok kişinin Fetullah Gülen'in doymazlığınıdile getirmesi Pahom'un ihtirasından farklıbir şey değil. Ancak çok önemli bir fark var:

Pahom sadece kendini helak ve feda edecek bir ihtirasa sahipti, peki, ya Fetullah Gülen?..

@ahmetay_