Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

26 Şubat 2024

​"Papaz" düşüyor...

Anlatılır ki, zamanında bir Belde de yılın belirli günleri halk Kilisenin önüne toplanırmış. O Kilisenin Papazı da en yüksek yere çıkarmış.



Oradakilerde hep bir ağızdan, -"Papaz uçtu Papaz uçtu" demeye başlarlarmış. Ve Papazda bulunduğu yerden yükselerek uçarmış.


Yine böyle bir toplantı anında, grubun içinde bulunan çocuklardan biri, -"Papaz düştü" deyivermiş.


Ve papazda küt diye yere düşmüş.


Değerli okurlarım, CHP'nin genel başkan Özgür Özel'in memleketinde belediye başkan adayı gösteremediğini duyunca, aklıma bu olay geldi.


Kendi kendime, acaba bu aksaklık Özgür Bey'in gidişinin bir işareti mi? diye sordum. Malum bazen yaşanacakların işaretleri önceden gelmeye başlar. Mesela yağmur yağmadan önce, gökyüzünü kara bulutların kaplaması gibi...


Hoş acemi genel başkanın, yerel seçimlerden sonra gideceği yönündeki sözler çoktandır söyleniyor.


Hemde bunu, onu Kurultay zamanı pofpoflayanlar da söylüyorlar. Ha bizim gibi direk böyle demeseler de, şimdilik ima yolunu tercih ediyorlar.


Mahçup olursun...


Geçenlerde, Rahmetli Babaannemin çok sık kullandığı "Kendi pantolonunu toplayamayan başkasının pantolonunu hiç toplayamaz" sözünü yazdım.


Bu söz ışığında, Özgür özel'e Diyorum ki, "Aman Özgür Bey, öyle ağzını doldura doldura büyük laflar etme... Sonra biri çıkar... Sen kendi memleketinde aday gösterememiş birisin deyiverir.


Sende mahçup olursun".