Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2433.69
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

30 Temmuz 2018

Papaz Üzerinden Subliminal Mesaj

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Çin ile 3,6 milyar dolarlık kredi paketinin tamamlandığını açıkladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, SİHA'lara yeni yerli mühimmat testlerini başarıyla gerçekleştirdiğini duyurdu. Rakamlar Türkiye'nin turizmde altın yılını yaşadığını, ilk altı ayda gelen turist sayısının yüzde 30 arttığını gösterdi. Başkan Erdoğan Afrika'ya çıkartma yaptı, Putin ile görüştü, gerçekleştirdiği ziyaretlerde çok büyük ilgi gördü.

Ses ABD'den geldi.

Rahatsızlık dışa vuruldu.

Türkiye tehdit edildi.

İç ve dış siyasetimizde olumlu gelişmeler ABD'yi rahatsız etti, Papaz üzerinden subliminal mesaj verildi.

Dertleri Papaz değil.

Dertleri, büyüyen Türkiye ekonomisi, ülkenin kalkınması, dışa açılımların ivme kazanması ve yeni sistem ile gücüne güç katması.

Böyle ucuz tehditler Türkiye'yi yolundan etmez. Türkiye o eski Türkiye değil. Türkiye, ABD'nin baskısı altında kalarak kendisine yol haritası çizemez. Yolunu milletine göre çizer, adımını cesurca atar. Öyle de yapıyor.

Hz. Ali ne diyor, "İnsanlara anlayacakları şekilde konuşunuz."

Aynen öyle.

Bizim cevabımız net. Bizim adımıza cevabı Başkan Erdoğan, BRICS Zirvesi'nde verdi. Başkan Erdoğan konuşmasında, küresel sistemdeki çarpıklığa dikkat çekti, mevcut sistemin çıkarlarının garantili mutlu bir azınlığın dışında kimseyi tatmin etmediğini vurguladı.

Mesaj emperyalizme.

Mesaj kapitalizme.

Bu sistem böyle gitmez. Gitmeyecek.

Türkiye tüm dünya halklarını uyandırana kadar susmayacak, haksızlıkları her ortamda dile getirecek, adil bir dünyanın inşasını sağlayana kadar küresel baronların karşısında duracak.

Küresel sistem sömürmeye çalışırken Türkiye, emeğin değerini artırmaya çalışacak. Küresel sistem köleleştirirken Türkiye, hakça paylaşımın sağlanması için mücadele edecek. Tüm dünya halkları adına hakça bölüşüm ve adil paylaşım için Türkiye adımlar attıkça önüne engeller konulacak.

Olsun, biz kolay olanı hiç seçmedik. Zor olanda hayır vardır.

(Sabredenlere, mükafatlar hesapsız olarak verilir.) [Zümer 10]

Biz, bir anlık rahatlık için sonsuz felakete düşmeyi tercih edenlerden değiliz. Biz, hakkı müdafaa ve muhafaza etmek için sorumluluk alanlarız. Sabredeceğiz, sabırlı olacağız. Bizim için mutlaka hayırlı olduğuna inandığımız sabır, bütün peygamberlerin ortak sıfatıdır. Bunu asla unutmadan mücadele edeceğiz. Kurtuluşun onurlu bir mücadelede ve sabırda olduğunu aklımızdan çıkarmayacağız.

Dik duracağız. Başkan Erdoğan'ın konu hakkındaki son sözleriyle yazımızı bitirelim: "Yaptırımla geri adım atmayız. Biz Brunson'u hiçbir zaman pazarlık konusu yapmadık. Tavır değişikliği benim değil Trump'ın sorunu."

Şimdi onlar düşünsün.