Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

25 Mart 2024

​Piknik terörü

Rusya’da gerçekleştirilen derin terör saldırısı, dünya kamuoyunun dikkatlerini soykırımın her türlüsünün yaşandığı Gazze’den alarak Moskova’ya taşıdı. Azeri bir işadamının yaptırdığı iş merkezinde, Rus (Yahudi) Piknik rock grubunun konseri basılarak 133 masum insan öldürülüyor. Eylemciler Kırgız, Tacik DEAŞ üyesi olduklarını eylemi para için yaptıklarını söylüyorlar. Hatta hatta bir tanesi Rusya’ya 4 Mart’ta Türkiye’den gittiğini belirtiyor. Rusya’nın 11 Eylül’ü olarak ifade edilen bu saldırıda tıpkı ikiz kulelerde onca insan ölürken tek bir Yahudi’nin burnunun kanamadığı gibi, tek bir Yahudi ölmemiş. Piknik görevlilerinden sadece kantin görevlisi bir bayanın kayıp olduğu belirtiliyor. İlk albümleri Smoke olan grubun sanat adı altında uyuşturucu, içki, LGBT gibi toplumsal değerleri yok eden konulara gençleri özendirmesi dikkat çekiyor. Rusya tarafından ilhakından sonra Kırım’da konser veren gruba Rus yönetimi tahammül ediyor. Malum terör saldırısından sonra “Masum Kurbanların Anısına” isimli şarkıları artık dillere dolanır oldu.

Eylemciler, Rusya’dan Ukrayna’ya geçmek üzereyken yakalanıyorlar. Tacikistan emniyeti, terörist olarak ismi bildirilene iki vatandaşının Kasım ayında ülkesine döndüğünü belirterek pasaportlarıyla çekilmiş fotoğraflarını yayınladı.

Beyaz Saray’ın saldırının yapıldığı ilk dakikalarda terör eylemiyle Ukrayna’nın bir alakasının olmadığını açıklaması, akabinde de eylemi DEAŞ’in üstlenmesi Rus yetkililerin gerçek düşmanlarının ABD ve Batı olduğu yönünde kanaatlerini değiştirmedi. Lafarge’nin finanse ettiği, Blackwater’ın eğittiği bu teröristlerin istihbarat teşkilatlarının elinde oyuncak oldukları yakalandıkları ilk anda anlaşıldı. Yakalanan teröristler inanmış bir adam gibi değil de korkudan tir tir titreyen bu işi de bir gaye için değil para için yaptıklarını söyleyen tipler. Pekiyi bunlara bu parayı kim verdi.

DEAŞ’ın yayınladığı görüntülerin üzerinde oynanmış olduğunu tespit eden Rus istihbaratı tetiği çekenlerin ellerinde olduğunu, bundan böyle tetiği çektirenleri cezalandıracaklarını ilan ettiler.

BMGK’de Gazze ile ilgili ABD’nin sözde barış planının Rusya ve Çin tarafından veto edilmesinin ardından gerçekleştirilen terör saldırısıyla İsrail’in ne kadar alakası olduğu sorusunu getiriyor akıllara. Bugüne kadar yaptığı bütün eylemlerinde İsrail, ABD ve Batı’ya alan açan DEAŞ’ın Rusya ile ne işi olduğu konusu da muamma.

Irak ve Suriye topraklarında bir devlet kurmak idealiyle kurulmuş olan DEAŞ, Irak ta da, Suriye’de de Sunni Müslüman bölgelere önce yerleşti, daha sonra da yerleştiği bölgeleri ABD kontrolündeki PKK terör örgütü gibi örgütlere teslim etti. Irak’ta da Suriye’de de ABD, Rusya ve yerel işbirlikçilerine karşı sunni Müslüman direnişi kıran en önemli aktör oldu. Suriye’nin doğusunun terör örgütü PKK’ye teslim edilmesinden sonra buradaki teröristler Afganistan’a ve Sina’ya taşındılar. DEAŞ’ın Afganistan’a yerleşmesinden kısa bir süre sonra da ABD birlikleri çekildi. Bugün Gazze’de terör estiren İsrail’in Filistinlileri Sina’ya sürme planlarının DEAŞ’ın Sina’da ne işi var sorusunu cevaplandırıyor. Eylemi üstlenen DEAŞ Horasan grubu Afganistan, Pakistan, Türkmenistan, Tacikistan, Özbekistan ve İran topraklarında bir devlet kurmayı hayal ediyor. Yani ABD’nin buraları karıştırmak için kullanacağı bir aparat. İşin ilginç yanı bu grup Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısından sonra Rusya’yı hedef almaya başlamış.

Fransa Devlet Başkanı Macron’un Putin’e boks eldivenlerini giyerek photoshoplu kol kası gösterisinin ardından böyle bir eylemin gelmesi, demokrasi oyunlarıyla sandıkta al aşağı edemedikleri Putin’in itibarını zedelemek istemekten başka bir anlama gelmiyor. Putin, saldırganların Ukrayna’ya kaçmaya çalışırken yakalandıklarını, ilk bulgulara göre Ukrayna tarafının onlara bir geçiş güzergahı hazırladığını belirtiyor.

Dünya milletlerinin gözünden ABD’yi düşüren, Rusya’yı ise alternatif güç olarak öne çıkartan BM’nin Gazze’de Ramazan ayı boyunca ateşkes öngören karar tasarısı konusunda da taraflar anlaşabilmiş değil. Arap Grubu, Güvenlik Konseyi’ne kanı durdurma, insan hayatanı korumak için acilen karar alma çağrısı yaptı. Gazze’deki barış çabaları ABD’nin vetosu ile karşılaşıyordu. Son karar tasarısı ise, sadece esirlerin serbest bırakılmasını ve barışı garanti etmediği gerekçesiyle Rusya ve Çin tarafından veto edildi. Gazze için bir çözüm bulunmazsa 2,3 milyon Filistinlinin en az yarısı açlık tehlikesi ile karşı karşıya. Doho’dan ayrılan CİA ve MOSSAD yetkileri ateşkes için tekliflerini sunduklarını Hamas’tan cevap beklediklerini açıkladılar. Tabii rehinelerin koşulsuz şartsız serbest bırakılmalarını istiyorlar, karşılığında ise insani yardımların dağıtılması.

El Kaide’nin 11 Eylül terör tiyatrosu sonrasında ABD, Afganistan, Irak ve Suriye başta olmak üzere birçok İslam beldesini yerle yeksan etmişti. DEAŞ’ın 22 Mart tiyatrosu sonrasında kabak kimin başına patlayacak. Rus halkı da Piknik’in ‘Masum kurbanların anısına” şarkısını söylemeye başladığı bir atmosferde Putin, terör piyonu olarak önüne atılan DEAŞ’ı (Suriye ve Türk cumhuriyetlerini) mı yoksa Piyonu önüne sürenleri mi hedef alacak bekleyeceğiz göreceğiz…