Dolar (USD)
32.39
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2439.12
BIST 100
9988.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Sağlıklı Lokanta

Fatihteki Kömür Lokantası çok ilginç ve değişik özelliklere sahiptir. Bunları yazmadan edemedim.

Normalde lokantacılar müşterilerinin fazla yemesini, böylelikle daha fazla para kazanmayı isterler. Ancak Kömür Lokantası sahibi Remzi Kömür Bey, lokantasına gelenlerin fazla değil az yemesini istemektedir. Bunu da lokantasının girişine iri puntolarla yazdığı, "SAĞLIĞINIZ İÇİN AZ YİYİNİZ" tabelasıyla müşterilerini uyarmaktadır.

Remzi Kömür Bey lokantasında ayrıca doğal ve organik gıdalara önem vermekte, hatta yemeklere koyduğu kabak, enginar, patlıcan, zeytinyağı, bal gibi gıda, sebze ve meyveleri lokantanın girişinde sergilemektedir.

Kömür Lokantasının bir başka özelliği ise yemek yaparken kullanılan malzemelerin son derece kaliteli oluşudur. Bu yüzden orada yiyeceğiniz yemeği seçmekte çok zorlanırsınız, çünkü her yemeğin tadı ve lezzeti muhteşemdir.

Remzi Kömür Bey gördüğüm kadarıyla para kazanmayı değil insanlara sağlıklı ve lezzetli yemekler yedirmeyi hedef edinmiştir. İnsanların çok yemesini değil sağlıklı ve yeterince yemesini istemektedir. Aşırılıklardan uzak durmamızı arzu etmekte, lokantaya gelenleri uyarmaktadır.

Bu devirde böyle bir lokanta sahibinin bulunmasına şaşırıyor, kendisini hararetle tebrik ediyoruz. İyi ki varsın Remzi Bey diyoruz.