Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2434.70
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

05 Nisan 2014

ŞAPKAM ÖNÜMDE AYNAM KARŞIMDA

Empati sağlıklı iletişimin olmazsa olmazı .Çok muhtaç olduğumuz halde az müracat ettiğimiz bu duyguya her zaman olduğundan daha fazla muhtacız şimdi.Seçim sathi mahallinde tozun dumanın birbirine karıştığı günlerde bir çoğumuz empati duygusunu kaybetmişti.

Ulu orta ,doğru yanlış, her kafadan bir avazın çıktığı günler geride kaldı.Halkımız yine doğru olanı yaptı.Köprü geçerken atı değiştirmeyerek hükumetimize bir süre daha tanıdı. Yetkisini en üstten kullanarak hayalleri kurulan kaotik günlerin gelmesine müsaade etmedi.Ortak düşmanlarımız bir kez daha şaşkın ördeğe döndü.

Şükürler olsun. Bu aziz millete helal olsun. Her şeyin yerini zamanını iyi biliyor ve kolluyor.Çaldığı düdük uykuda olanlarımızı uyandırmıştır inşallah.Hayalperestler fırsatcılar kaos tüccarları bu düdük sizi de uyandırmıştır diye umut ediyorum.

Umut ediyorum çünkü bazı eli kalem tutat ağzı laf yapan aydınlarımız yada aydın kılıklılarımız hala hayal satma peşinde.Hala aklı selim yerine şeytanın avukatlığını yapıyorlar.Yenilen güreşe doymaz der atalar.Yenilginin psikolojik ezikliğini ve galibiyetin kibir ve gururunu geride bırakarak şapkalarımızı önümüze alma zamanıdayız.Şapkamızı önümüze alarak aynı zamanda empati yapmış oluruz.

Ülke menfaatine odaklı her bir fert bu sünneti işlemeli diye düşünüyorum. Yapılan hatalarla yüzleşmek nefsimize ağırda gelse bu yüzleşme kalitemizi artıracaktır. Gerçeklerle yüzleşmek; Yunusumuzun bir ben vardır bende benden içeru diye tanımladığı benimizle bizi buluşturacaktır.Bu buluşmadaki samimiyet notumuz çok önemli.

Yaşadığımız sürece yaptığımız her işte bu buluşmadaki samimiyet notumuz ile kazanan yada kaybeden oluyoruz. Tapelere, telefon kayıtlarına , şantaj, montaj , yalancı şahitlere ihtiyaç yok burada. Bu kayıtların çakma yada sahte olma ihtimalide yok.

Hakki ve sabrı tavsiye eden Rabbimiz her bir hücremize yerleştirdiği hassas alıcılarla en mükemmeli ile her şeyimizi zaten kaydediyor.Bugün ilmen bu kayıtların varlığını kabul ediyor bilim insanları.Kabul etsin yada etmesin bu fıtri bir gerçeklik.

Seçim bitti. Şimdi arınma temizlenme içimizdeki kirleri safraları pislikleri atma zamanı.Nice bilin kalbince bilin diye bir deyiş var.Herkes kendini başkasının bildiğinden daha iyi bilir. Bizim inancımızda hüküm zahire veriliyor.Batını bilme yetimiz olmadığı gibi zan da bize yasaklanmış.Geriye ne kalıyor? Şapkalar ve aynalar.

En üsten en aşağı idarecilerimiz bu turnusoldan geçmeye ne dersiniz?Kalibrasyon ayarlarını yenilemeye varmısınız? Şapkamızı önümüze alarak içini şöyle bir karıştırdıktan sonra birkaç dakika gerçekleri gösteren aynaya bakma cesaretiniz varmı? Sorular soruları çoğaltır biliyorum.Ama buralarda cesur olanların sırtı yere gelmez.

Hukuken aklanmak paklanmak elbette gerek.Ancak dünyada hak ve hukukun bu kadar al aşağı edildiği bir dönemde yaşıyoruz.Sadece hukuken aklanmanında yeterli olmadığını düşünüyorum.Büyük mahkemede bizi aklayacak olan Rabbimiz buradaki hukuk kurallarının dışında bizi adaleti ile yargılayacak.Onun adaletinde belgeler şahitler yok.Bizi biz ile yargılayacağını şahidlerimizin ise yine biz olduğunu organlarımızın uzuvlarımızın şahidliğinde yargılanacağımızı bildiriyor.

Hesap ortada. Zeka ve matematik formüller burada sökmüyor.Aklı olanlarımız bu hesabı doğru hesap edenlerdir. Bu hesabın lehimize dönmesinin de yolu şapkalar ve aynalar gibi geliyor bana değerli dostlar.Dönüp dolaşıp tekrar aynı yere geliyoruz farkındaysanız. Bugün çok önemsemediğimiz aynalar sakın bizim gerçek dostlarımız olmasın.Gerçek dostların ve dostlukların iyice yok olmaya yüz tuttuğu bu günlerde aynalarla dost olmaya varmısınız? Sağlık ve mutluluk dileklerimle.