Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2409.27
BIST 100
10102.41
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

16 Nisan 2019

Savcı Sayan ve Sezai Temelli

Geçen haftanın tartışma konularından biri de Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın Bolu Belediye başkanına ders niteliğinde verdiği cevaptı.

Seçim vaadi olarak Suriyelilere yapılan yardımları keseceğini söyleyen CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, mazbatasını alır almaz verdiği ilk talimatında, Suriyelilere yapılan yardımı kesti. Başkan Özcan, Suriyelilere iş yeri açma ruhsatı da vermeyeceklerini beyan etti.

Basına yansıdığı kadarıyla da Bolu'da toplam 2 bin 379 Suriyelinin olduğu, sadece 50 Suriyelinin belediyeden yardım aldığı görülüyor. Yani bütün bu insanlık dışı yaygara 50 kişi için.

Sosyal medyadan kendine yapılan eleştirilere "Tekrarlıyorum ben başkan olduğum sürece, yatağa aç giren vatandaşlarımız var iken, Bolu da Türk halkının vergilerinden oluşan bütçemizden, Suriyelilere bir tek kuruş yardım yapılmayacaktır" cevabını verdi. Son derece içi boş bir cevap. Halbuki dünyanın hiçbir yerinde ve kıyamete kadar, yatağa aç girmeyen bir kişinin olmadığı bir yer ve zaman hiçbir zaman olmayacaktır.

Tepki çeken kararın ardından Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, CHP'li Tanju Özcan'a tepki gösterdi. Sayan Twiter hesabından yaptığı açıklamada, "Bolu'daki Suriye'lileri Ağrı'ya bekliyorum. Biz ekmeğimizi bölüşürüz. Kur-an'ı öpmek yetmez içinde yazanlara da uymak gerekir" ifadelerini kullandı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan göreve, Kuran öperek başlamıştı. Kuran’ın ırkçılığı yasakladığının farkında bile olmayan Özcan’ı, Kuran (İslam)’a uymaya, ırkçı kararından vazgeçmeye davet ediyoruz. Bu kararından vazgeçmezse; yerine kayyum atanmayı hak eder.

Bolu belediye başkanı Tanju Özcan yerine kayyum atanmalı. İnsanlıktan çıkmış bir belediye başkanı olarak, tarihe böyle geçmeli. Tarihe, ırkçılık yaptığı için belediye başkanlığından alınan/atılan ilk kişi olarak geçmeli.

Bugün, Suriyeliyi aç bırakan… Yarın, kendisinden olmayan; Türk, Kürt herkesi aç bırakır.

*

Bu arada Türkçü CHP’nin Kürtçü kopyası HDP (PKK) de Özcan’ın ırkçı icraatını eleştirdi. Kendilerine oy vermeyen Kürtleri; hain, işbirlikçi, devletin adamı, ajan gibi sıfatlarla yaftalayan, hatta kendisine oy vermeyen Kürtleri gücü yettiğinde öldüren ırkçı/faşist PKK (HDP), Sırrı Sakık üzerinden CHP Bolu Belediye Başkanının yaptığını eleştirdi. Sırrı Sakık Bolu belediye başkanını paylaştığı bir twitle: “Meclis’te iki dönem birlikte bulunduk. Meclis’te de Irkçılığın temsiliydi. Bolu’da ona oy veren her demokrat bu suça ses çıkarmalıdır. Irkçılık suçtur! diyerek eleştirdi. 31 Mart seçimlerinde CHP/Tanju Özcan’a oy verin diyen PKK/HDP/Sırrı Sakık, seçimden sonra CHP icraatının arkasında duramadı. Sakık dışında ciddi bir eleştiri de gelmedi.

31 Mart seçimlerinde ittifak yapan HDP (PKK) ile CHP, Sırrı Sakık ve Tanju Özcan üzerinden birbirlerine girdiler.

Gerçekte ise birbirlerinden hiç bir farkları yok. İki parti de ırkçı.

PKK/HDP, Kürtçü.

CHP, Türkçü.

Sırrı Sakık, Baas tipi bir ideolojiye sahip olan PKK dururken, tencere dibin benden kara misali, kendileri gibi ırkçılık yapan CHP’li belediye başkanını ırkçılık yapmakla suçladı.

*

Türkiye’nin belki de tarihindeki en büyük yatırımı Suriye

İlerleyen yıllarda daha iyi anlaşılacaktır. Suriyelilere yapılan yatırım insana ve insanlığa yapılan yatırımdır. Bunun manevi ve maddi karşılığı zamanla görülecektir. Türkiye 20 milyondan fazla kardeş kazanmıştır. Bu para ile ölçülemeyecek kadar değerlidir. Türkiye dünyanın dini (İslam), dünyanın (insanlık) vicdanıdır. Dünya insanlığının dini, vicdanı olmanın da bir bedeli vardır.

Bolu Valisi Ahmet Ümit tartışmalara: “Bizde 11 bin 918 yabancı var. Bunlardan sadece 2 bin 379 kişi var Suriyeli. Suriyeli misafirlerle diğerlerine uygulanan kriterler arasında hiçbir fark yok. Gerek Suriyeli gerekse Irak ve benzeri ülkelerden birçok insan var” … "Bolu'da vatandaşlarımızı birbirine düşürmeye hiç kimsenin hakkı yok. Bundan herkesin dikkatle kaçınması lazım. Esas olan burada kardeşlik ve dostluktur." diyerek son noktayı koydu.

CHP’nin milliyetçilik ile ırkçılığı birbirine karıştırdığı görülüyor. Gazi Mustafa kemal Atatürk ırkçı değil milliyetçiydi. CHP, Atatürk’ten uzaklaşıp marjinal Türk Solu ve PKK’ya yaklaşırken, İYİ Parti de Atatürk’e yaklaşıyor. PKK ve İYİ Parti, zamanla CHP’yi marjinal bir hale getirecekler. Türkiye’nin geleceğinde CHP de PKK (HDP) da bu gidişle olmayacak. İkisi de birlikte marjinalleşecek. CHP Atatürk’ten uzaklaştıkça kaybedecektir.

MHP ile CHP arasındaki farklar;

MHP, İslam diyor. CHP, Laiklik diyor.

MHP, milliyetçilik yapıyor. CHP, ırkçılık yapıyor.

Milliyetçilik birleştiricidir. Irkçılık/Faşizm ayrıştırıcıdır.

MHP, birleştiricidir. CHP, ayrıştırıcıdır.

***

Sezai Temelli PKK kayyumu mu İsrail kayyumu mu

Sezai Temmelli’ye gelince…Durup dururken ve ilginç bir şekilde, PKK’nın sol kolu olan HDP’ye atanan PKK kayyumu Sezai Temelli: "Bugün Türkiye'nin en bereketli toprakları burası. Buralar vadedilmiş topraklar. Musa bütün ömrünü bu toprakları arayarak geçirdi. Geldiler bu toprakları da kuruttular" dedi.

Bunu söyleyen Netenyahu olsa anlardık. Ama bunu söyleyen Neten-Sezai

Savcı Sayan Suriyelilere: “Gelin misafirimiz olun” diyerek bir insanlık dersi verirken

Neten-Sezai: “Gelin bu topraklar sizin toprağınız” dedi

Savcı Sayan, Suriyeli kardeşlerimize selam gönderirken

Neten-Sezai, Siyonizm’e selam gönderiyor.

Partinin logosu ile İsrail’in GARGAT AĞACI olmaya aday HDP (PKK); Türk, Kürt, birlikte savaşarak, kanlarını vererek ortak vatan yaptığı Anadolu topraklarını, Siyonist İsrail için vaat edilmiş topraklar olarak görüyor.

Selahaddin Eyyubi’nin torunları; Netenyahu’ya da Netenyahu’dan bir farkı olmayan Neten-Sezai Temelliye’de zamanı geldiğinde gerekli cevabı verecektir.

***

İSLAM İŞ VE EKONOMİ FORUMU

Türkiye, küresel projeler geliştirmeli. VAN Akdamar Adası, Gizli Bilderberg toplantılarına ve DAVOS ekonomi forumuna benzer organizasyonlar için kullanılabilir. İslam ülkelerinin kanaat önderlerinden oluşan İslam/Anadolu Meclisi/Parlementosu kurulabilir. Mason saltanatına son vermenin yolu, Mason teşkilatlarına benzer teşkilatların kurulmasıyla mümkündür. Çivi çiviyi söker. Türkiye, İslam ülkelerinden; iş insanları/adamları, bilim adamları, seçkin insanlardan oluşan teşkilatlar kurmalıdır. İlluminati gibi dünyaya yön veren yapılara alternatif yapılar, örgütlenmeler kurulmalıdır. Türkiye, dünyanın yeni gizli hükümetini kurmalıdır.

***

Oyunun içine girerek oyunu bozan liderler

Kurtuluş savaşı gazisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk nasıl ki; bir oyunun içine girerek, o oyunu bozup Kurtuluş Savaşı ile Türkiye'yi kurtarmışsa,

15 Temmuz gazisi Gazi Recep Tayyip Erdoğan da BOP Projesi oyununun içine girerek, Türkiye'yi 2. Defa kurtarmıştır.

Oyun devam ediyor. Sıra İslam dünyasını kurtarmaya gelmiştir. Yeni bir dünya paktının kurulmasının zamanı gelmiştir.

Selam/Pax Anadolu Doktrini-Erdoğan Doktrini

Erdoğan ve AK Parti; artık iç politik tartışmaları bir kenara bırakıp, yeni bir dünyanın (Selam/Pax-Anadolu-Pax-Turkey) temellerini atmalıdır. Türkiye artık iç politik kısır tartışmalardan kurtulmalıdır. Erdoğan iç politikaya fazla müdahil olmamalı. Bunu; içişleri, adalet bakanlığı gibi bakanlıklar yapmalı. Erdoğan artık dünya meseleleriyle ilgilenmelidir.

Cumhur-Başkan Erdoğan dünya meseleleri ile … bazı bakanlar, yardımcısı ya da yardımcıları da iç politika ile ilgilenmelidir. Erdoğan, başkan yardımcıları sayısını arttırmalı. Spor bakanı aynı zamanda başkan yardımcısı olmalı. Spor bakanlığını direk kendisine bağlamalı. Spor bakanlığı üzerinden yeni bir dünyanın temelleri atılmalı. Bir basketbol ya da futbol ligi (Dünya Anadolu Futbol, Basketbol Ligi) kurularak, ANDOLU OLİMPİYATLARI düzenlenerek başlanabilir.

***

ANADOLU - ANA DİL (Dünyanın yeni ve ortak dili) ÜNİVERSİTESİ

Türkiye ANA DİL - Anadoluca (Dünya Tek Dili; Arapça, Türkçe, Kürtçe karması) oluşturmalı. Bunun için bir üniversite bile kurulabilir. Ya da bir üniversitemiz ‘Dünya Anadolu Dili Üniversitesi’ yapılabilir.

Gün gelecek anadil diye bir şey kalmayacak. Çocuklar internet/telefonla tanıştığı anda, anadili artık telefon/internet oluyor. Dünya tek dilli olacak. Anadilde eğitim de olmayacak. ANA Dİde Eğitim olacak. Buna göre yeni stratejiler üretilmelidir.

ANADOLU İSLAM/ŞERİAT ÜNİVERSİTESİ

Yeni bir dünya kuracak, dünyayı yönetecek ve dünyaya yön verecek bir üniversite gereklidir.

İslam Ekonomi/İktisat Fakültesi

Dünya Dili (Anadoluca) Fakültesi

Uzay Araştırmaları Fakültesi

Stratejik Madenler (Bor, Uranyum) Fakültesi

Nano Teknoloji Fakültesi

Dijital (Kütüphane) Araştırmalar Fakültesi

İslam Hukuku (Şeriat) Fakültesi

Dünya Tarihi Araştırmaları Fakültesi

Uluslararası Spor Fakültesi

Dünya; tek imparator/devlet, tek dile doğru giderken… Buna hazırlıklı olmak lazım. Dünya yeni imparatorluklar çağına gidiyor. Tarihin sonunda dünyaya İslam hakim olacaktır. Son insan da Müslüman olacaktır.

***

Haftanın tavsiyesi

ODTÜ adı değiştirilmelidir. İslam Bilim Üniversitesi ya da Osmanlı Üniversitesi olabilir. ODTÜ ismi, Batı tandanslı bir adlandırmadır ve değiştirilmelidir. Bulunduğumuz coğrafyayı biz adlandırmalıyız. İslam dünyasındaki Batı tandanslı bütün adlandırmalara alternatif kavramlar üretmeliyiz. Dünya tarihi yeniden yazılmalıdır.

***

Haftanın twitleri

Galip İLHANER @SelamAdalet 13 Nisan

Saadet Partisi ne istiyor?

1. Türkiye IMF'ye muhtaç olsun

2. Dış politikada dik durmasın

3. Erdoğan; Kudüs, Ayasofya demesin, ABD, İsrail, AB, ayar vermesin

Dünya 5'ten büyüktür demesin.

Neden?

Bunları Saadet söylesin diye

Erdoğan, SP'nin bütün savunduklarını elinden aldı.

***

Galip İLHANER @SelamAdalet 14 Nisan

PKK (HDP/YPG) ne istiyor?

1. Türkiye Kürtleri ezsin, Doğu'ya yatırım yapılmasın, Kürtçe TV'yi bile kapatsın,

2. Türkiye bütün Kürtlerin düşmanı olsun

3. Erdoğan; Kürtler kardeşimiz demesin

Bunları PKK istismar etsin diye

Erdoğan, PKK (HDP)'nın bütün savunduklarını elinden aldı

***

Galip İLHANER @SelamAdalet 14 Nisan

CHP'nin OK sayıları artıyor.

CHP 6 OK'a yeni oklar ekleyerek ilerliyor.

7. OK, HDP/PKK

8. OK, Saadet Partisi

9. OK, İYİ Parti