Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.67
Gram Altın
2431.74
BIST 100
10052.37
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Seçimin kazananları kaybedenleri

Pazar günü ülkemiz için çok önemli bir seçim demokratik olgunluk ve bir şenlik havasında gerçekleşti. Bu defa herkes sonuçları kabullendi, başka gerekçelere sığınmadı.

Peki, bu oy oranlar bize neleri düşündürdü:

*Seçimin en büyük kazananı elbette en yakın rakibine 4-5 puan fark atan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. 21 yıldır iktidarda olmasına ve bu sürenin yıpratıcı etkisine rağmen dimdik ayakta olduğu ve sevildiği, yine ona ümit beslendiği görülmüştür.

*Deprem bölgelerinde yine büyük farkla Ak Parti ilk sırada gelmiştir. Bu da bölgenin mağdur insanlarının “Yaparsa Tayyip Bey yapar ve sözünde durur” inancını koruduğunu göstermektedir.

*Z kuşağı milyonlarca gencin Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı olduğu yalanı anlaşılmıştır.

*En kaybeden kesim ise güdümlü anket şirketleri olmuştur. Hemen hepsi Tayyip beyi geride gösterirken tam tersi ortaya çıkmıştır. Bu arada sonuçları gerçeğe yakın tahmin eden Sayın Hakan Bayrakçı ve şirketini tebrik ediyoruz.

*Mecliste artık çoğunluk önemli farkla Cumhur İttifakınındır. Yani ikinci turda Tayyip Erdoğan Bey kaybetse Sayın Kılıçdaroğlu da kazansa bile (tabi bu ihtimal yok denecek kadar düşüktür) eli ayağı bağlı hale gelecektir ki ülkemiz krize ve sıkıntılara düşecek demektir.

*Dediğimiz gibi ikinci turda Meclis’teki çoğunluğunun rüzgârını da arkasına alan Sayın Erdoğan’ın seçilmesi artık kesin gibidir.

*14 Mayıs’ın bir başka kazananı kendi ismi ve logosuyla, üstelik ilk defa katıldığı bu seçimde yüzde 3 civarında oy alan Sayın Fatih Erbakan’dır. Yeniden Refah Partisi 5 milletvekili ile Meclis’te temsil olmayı hak etmiş, başarısı göz kamaştırmıştır. Artık Fatih Erbakan’ı geleceğin önemli bir lideri olarak selâmlayabiliriz.

*PKK’nın uzantısı olarak oy toplayan siyasi partinin oldukça gerilediğini görüyoruz. Artık bölge insanları ayrılıkçılığa ve bölücülüğe perim vermemekte, ülkenin birliğinde yana ağırlık koymaktadır. Bu da demokrasimiz için önemli bir kazançtır.

Sonuçların Türkiye için hayırlı olduğunu, milletimizin ferasetiyle sandığa gittiğini düşünüyoruz. Gerekli dersleri tüm kesimler alacaktır inşallah.

28 Mayıs’ta düğüm çözülecek ve ülkemiz istikrarlı ve hızla kalkınmaya, yaralarını sarmaya bir beş yıllığına süre kazanacaktır.