Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

09 Ağustos 2016

Selam olsun!

Milletlerin hayatlarında dönüm noktaları vardır. Yaşanan olaylar o dönüm noktalarını oluşturur. Her şey yolunda iken eser bir muhalif rüzgar her şeyi tersine çevirir. Bir anda bütün gidişat değişir ve cenneti yaşarken cehenneme döner dünyan veya umutların bittiği anda bir Hızır yetişir ve yeni bir başlangıç sunar sana. Kararan dünyana yeni bir güneş doğar ve sen bile buna hayret edersin.

Türkiye'de kısa zamanda devrim niteliğinde dönüşümler yaşandı. 15 Temmuz, dünya tarihinde yaşanmamış bir ihanet ve o ihanete karşı dünyanın ilk defa şahit olduğu bir duruşun, 7 Ağustos Yenikapı Mitingi ise Yeni Türkiye'de yeni bir başlangıcın tarihi oldu. Eski mitinglerde siyasiler birbirlerine karşı gövde gösterisi yaparken bu miting bütün siyasi partilerin birleşerek Türk adına, Türkiye adına dünyaya verdiği birlik mesajı oldu. Türkiye üzerinde, içerideki maşalarını kullanarak plan yapanlar böylesine bir birlik asla görmediler. Bu vatanın havasını soluyan, ekmeğini yiyen ama bu vatana ihanet eden köpekler kendi kinleri içerisinde boğuldular. Onurlu bir duruştu bu ve bu duruşla bu ülkeyi her on yılda bir darbelerle diz çöktürmek isteyenlerin bütün umutları suya düştü.

Bu duruşla, kırk yıldır Türkiye üzerinden dünyada yapılanan, Amerika tarafından beslenen ve Türkiye'ye karşı kullanılan FETÖ ile birlikte Amerika'nın Türkiye üzerinden Müslümanlara karşı planladığı oyunları bozuldu.

Bu duruşla, dünyanın başına bela olan ve yıllardır Filistin'de kan döken bebek katili, Amerika'nın asi çocuğu ve Siyonizm'in temsilcisi İsrail'in Müslümanlar üzerindeki sömürü düzeni yıkıldı.

Bu duruşla, İngiltere'nin başını çektiği orta doğudaki sömürü düzeniyle bütün Müslüman ülkelerdeki yönetim değişikliklerine Türkiye'deki darbe planıyla bir yenisini eklemek isteyenlerin planları suya düştü.

Bu duruşla, büyük projelerle dünya arenasında kendini gösteren Türkiye'nin gidişatına dur demek isteyen ve başta üçüncü havalimanı olmak üzere, üçüncü köprü gibi dev yatırımları durdurma planları yapan Almanya, Türkleri durduramayacağını anladı.

Bu duruşla, on yıl sonra Türkiye'nin gerisinde kalacağını anlayan Fransa'nın, Türklerin büyümesini korkutucu gören, dünyaya meydan okuyan ve ölmekten korkmayan bu milletten ürken Ermenistan'ın, tarihi süreç içerisinde bu milletin kahramanlıklarını hatırlayan ve şimdi de orta doğuya hakim olma gidişatını izleyen Çin'in korkuları arttı.

Bu duruşla, tanka ve mermiye karşı vatanı ve milleti için ölüme koşan kahraman Türk milletini karşısına almak yerine onunla işbirliği içerisine girmenin kendisi için de faydalı olacağını anlayan Rusya'nın politikası değişti.

Bu duruşla, inanç birliği içinde olduğumuz ve bu milletin yenilmesinin mümkün olamayacağını anlayan Lübnan'ın, ekonomik olarak Türkiye'nin yanında yer almak isteyen Katar'ın, bu milletin dualarının gücünü hisseden Suudi Arabistan'ın, böyle bir liderle beş yılda dünyaya hükmedeceğine inanan Pakistan'ın ve dünyanın dört bir yanındaki mazlumların umutları arttı.

Bu duruşla, milliyet olarak bağımızın olduğu, üzüldüğümüzde üzülen, hüzünlendiğimizde ağlayan Azerbaycan'ın, dünya üzerinde söz sahibi olmamızla ve liderimizle gurur duyan Türkmenistan'ın, bu destana eş destanlar yazan ve Türklerin yenilemeyeceğini ve esir alınamayacağını dünyaya ilan eden Çeçenistan'ın söylemleri gerçek oldu.

Selam olsun bu duruşu sergileyen aziz milletime.

Selam olsun bu milletin talihini bir mesajla değiştirenlere.

Selam olsun gözünü kırpmadan tankların önünde duranlara.

Selam olsun şehit olmak için meydanlara çıkan yiğitlere.

Selam olsun vatanı ve milleti için canını feda eden şehitlerimize.

Selam olsun "Bir evladım şehit oldu, geride iki evladım daha var. Gerekirse onları da bu vatan için feda ederim" diyebilen yiğit annelere.

Selam olsun tankların altında ezilerek kopan ayağını gösterip "Bu vatan için şehit olmaktı arzum. Mevla'm nasip etmedi. Bize de bu kadarı kaldı." Diye hüzünlenen gazilerimize.

Selam olsun şehit babasının tabutu başında dimdik durarak dünyaya meydan okuyan asil çocuklarımıza ve selam olsun onları onurlu bir şekilde yolcu eden vakur eşlerimize.

Selam olsun dünyaya meydan okuyan ve 81 ilde alanları her gece hıncahınç dolduran gönlü vatan aşkıyla dolu insanlara.

Selam olsun bu zamanda siyaseti bir tarafa bırakıp millet ve devlet için bir bütün halinde hareket eden liderlere ve taraftarlarına.

Selam olsun hak adına haksızlığa DUR diyenlere.