Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

17 Nisan 2019

Sevilen Başkana Batı’nın çifte standarttı

31 Mart yerel seçimlerinde Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesinde seçilen HDP adaylarına geniş yer ayıran Batı medyası, ezici bir çoğunlukla seçilen Savcı Sayan’ın başarısını nasıl yorumlayacaklarını merak etmiştim. Ancak Batı medyası her zaman olduğu gibi çifte standart tavrını sürdürerek Savcı Sayan’ı görmemezlikten gelmişti.

Gerçi Savcı Sayan bu konuda ne ilktir ne de son olacaktır. Kim bu memleketin değerlerini eleştirdiyse, hatta hakaret ettiyse, Batı medyası onları hep yüceltip öne çıkarttı. Ama bu memleketin ruh köküne bağlı olan siyasetçilerini, yazarlarını, düşünce adamlarını da Batı medyası hep görmemezlikten geldi.

Zaten Bu memleketin değerlerine bağlı olan hiç kimsenin Batı medyasından bir beklentileri de yoktur. Batı medyasının ağzıyla konuşup söylem geliştiren kimselere diyoruz ki; bozuk bir teraziyle doğru bir sonuç elde edemezsiniz.

Bizde Savcı Sayan’ın başarısını yerinde görmek için Pazar günü Ağrı’ya gittik. Uçağımız Ağrı’ya inmek için alçalmaya başlayınca şehrin başını ve sonunu görebildik. Düz bir ova da kurulmuş olan şehrin etrafı dağlarla çevrili. Nisan ayının ortası olmasına rağmen zirve ve yamaçlarda hâlâ kar beyaz bir çarşaf gibi kaplamıştı. İnsanın ruhunda şiir halelerini oluşturan bu muhteşem manzara eşliğinde Ahmed-i Hani havaalanına indik.

Kalacağım otel odasına çantamı bırakır bırakmaz not alacağım ajandamı alıp Ağrı’nın caddelerini ve sokaklarını gezmeye başladım. Zira zamanım azdı ama yapacak işim çoktu. Planladığım gibi önce sokağın nabzını tutacaktım sonra da Başkan Savcı beyle röportaj yapacaktım.

Görüştüğüm birçok kişiye ‘’Ağrı’nın temel sorunları nelerdir?’’ Diye sorduğumda herkesin cevabı aynıydı: ‘’Ağrı’nın temel sorunu işsizlik, altyapı yapı yetersizliği, çarpık kentleşme’’ gibi temel sorunlardı. Bu sorunların çözümü için ‘’Savcı Başkan’dan beklentiniz nedir?’’ diye sorduğumda: ‘’Cumhurbaşkanı Erdoğan, Savcı kardeşimin Ağrı için açamayacağı kapı yoktur.’’ Sözü Ağrı halkının yedisinden yetmişine kadar herkesin dilindeydi. Ağrı halkı Cumhurbaşkanı ve Savcı beye çok güvenmişler. Savcı beyle ilgili şöyle bir slogan geliştirmişler: ‘’Hizmeti yaparsa Savcı Sayan yapar.’’ Kayyum atandıktan sonra Ağrı Valisi Sayın Süleyman Elban’ın hizmetlerinden de çok memnun kaldıklarını vurguluyorlar.

Başkanın danışmanı Ahmet Tunç beyle planladığımız röportaj vakti geldi bizde sorularımızı bitirmiştik zaten.

Başkan beyin evinde gerçekleşen röportajımız çok sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşti. Detaylarını yarın Milat gazetesinde okuyacaksınız ama sorularıma aldığım yanıtlardan bende oluşan kanaat, Savcı Sayan, üzerinde yaşayıp kök saldığı ülkesinin her türlü saldırıdan, tehditten emin olmasını istiyor. Başkan Sayan, Ağrı’da yaşayan halkının beklentilerini karşılamak için ter dökerek, gayret sarf ederek şehrinin her mahallesini bir oya gibi işleyip yaşanabilir bir şehir yapmak istiyor. Batı medyası, böyle siyasetçileri görmemezlikten gelse de Ağrı halkı kendisine hizmet eden herkesi görecektir.

Not: Sorularıma içtenlikle cevap veren Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Alleattin Aslan ve Mazlumder Ağrı Şube Başkanı Sayın Yüksel Aslan başta olmak üzere, çaycısından taksicisine, berberinden lokantacısına kadar Milat ailesi olarak herkese çok teşekkür ediyoruz.