Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2393.46
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


'Şimdi yeni şeyler söylemek lazım'

Yoğun bir haftanın arkasından yolculuk zamanı geldi. Yolculuğa çıkmadan önce haleti ruhiyem bambaşka bir hal alıyor. Gerçek yolculuğun her an bizi beklediğini düşünüyorum. Sonra gelip de bulmamak, gidip de dönmemek var diyerek derin derin iç çekerek öylece dalıp gidiyorum. Her ayrılık gitmek, uzaklara ve asıl kendimize gitmek sanki. Evimden, çocuklarımdan, uğraştığım tüm meşgalemden, akrabalarımdan, yarenlerimden tüm dostlarımdan çok çok uzaklara gitmek. Evet, ne kadar düşünmek istemesek de ölüm de böyledir. Gitmekten bahsettiğim bir yazıya bahar sevinciyle, umutla, duayla başlamam gerekiyor ama ne yapsam peşimi bırakmıyor hüzünu2026

Geçtiğimiz hafta, Küçükçekmece Bölgesindeki İmam Hatip Liselerine, "Efendimizin İzinde Erdemli Gençlik" konulu bir sunum gerçekleştirdik. Her okul benim için ayrı bir heyecan oldu. Her gittiğim okuldaki öğrenciler de göz aydınlığı, yüreğime baharı, umudu, yarınlara dair tüm güzellikleri taşıyan birer elçi gibiydiler. Onların meraklı, ümitli, delişmen, ergen, genç, duru, esenlik durağı bakışlarında kaybolup gittiğimde anladım her nefes yeniden doğmak kadar aşikarsa her genç de bizim için taze bir kan, taze bir candır.

Küçükçekmece Bölgesinde İmam Hatip Liselerinde görev yapan tüm müdürlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Gözlemlediğim o ki hepsi büyük bir umut ve şevkle işlerine dört elle sarılmışlar çocuklar için ne yapabilirimin derdine düşmüşler. Öncelikle İmam Hatip Okullarından önce, bölgede bulunan Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi'nde verimli bir seminer gerçekleştirdik. Okul Müdürü Yavuz Usta başta olmak üzere, Müdür Yardımcıları Beklan Emre Özdemir ve Cemal Bey gördüğüm kadarıyla öğrencileri her anlamda sarıp kuşatarak onları geleceğe hazırlama derdindeler. Gözlemlerim o ki; okul içindeki görevli öğretmenler de canla başla bölgedeki gençleri geleceğe hazırlamak için her anlamda büyük bir gayret içerisindeler. Peygamberimizin örnek ahlakını, merhametini, sevecenliğini, asırlar öncesinden bu günlere gelen ve tüm çölleşmiş yüreklere akan sevdasını gençlere anlatmak apayrı bir heyecandı benim için. Derdim romantik hale gelmiş din algısıyla, adeta kitaplara hapsolmuş, örnek almaktan ziyade ulaşılamaz hale gelmiş olan Efendimizin kişiliğiyle, kimliğiyle, yaşadığı dönemdeki örnek yaşantısı, gençliği ve dinamizm halindeki Sünnetullahı ilmek ilmek işlendiği halleri ile gençlerimize ne denli örneklik teşkil eden bir şahsiyet olduğunu anlatmaktı. Anlatmak haddimi aşar, Onu bir iki hayat karesiyle anlamaya çalışmaku2026

Küçükçekmece Ensar Vakfı ve Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ayrıca, Belediye'nin de katkıları ile programlarımızı tamamladık. Küçükçekmece Ensar Vakfı Başkanı Kamil Çakır Beye ve Bölge Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz Beyefendiye hasseden teşekkürlerimi arzediyorum. Beni böylesine anlamlı bir çalışmaya vesile kıldıkları, gençlerimizin o güzel yüzlerindeki cennet tebessümlerini görmenin mutluluğuyla yüreğime yeniden bahar çiçekleri gibi umudun yüklenmesine vesile oldukları için.

İmam Hatip Liselerinde Müdürlerimizle istişarelerimiz oldu. Meslek dersleri, edebiyat öğretmenleri ve pek çok yürekleri ümit aşılayan, sevgi dokuyan hocamızla tanıştık. Gördüğüm ve hissettiğim kadarıyla İmam Hatipler yaşadığımız dönemde oldukça önemseniyor. Buradan yetişecek gençler gelecek günler için yarınlara imanlı, manevi değerlerine bağlı olsunlar, aynı zamanda akademik başarıları da yüksek olsun diye bütün çaba.

Güzelliklere talip olmak, nitelikli her anlamda donanımlı gençler yetiştirmek bedel işitiyor. Öncelikle İmam Hatip Okullarına kanaatimce, bu okullarda okunan derslere istidadı olan ve gerçekten başarı çıtası yüksek öğrencilerin gitmesine olanak sağlamamız gerekiyor. Görünen o ki; halk artık çocuklarını büyük bir şevk ve heyecan ile bu okullara göndermekte. Nitekim biz de çocuklarımdan başarılı ve bu okulu okuyabilecek kapasitede gördüğüm ortanca kızımı kazandığı Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne gönderdik.

Acizane gözlemlediğim o ki; İmam Hatip Okulları gençliğin kurtarıcısı, adeta Nuh'un Gemisi gibi görünse de bu o kadar kolay değil. Toplumsal ve siyasal anlamda, arınmanın, ahlaklı, erdemli her anlamda hakkı ve doğruyu haykıran bir neslin tüm okullarımızda mutlak güzellikleri yaşamaya talip olması gerekiyor. İmam Hatip okullarına ısrarla isteyen ve istidadı olan öğrencilerin, başarı seviyeleri yüksek öğrencilerin gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Yine bu okullarda öğretmenlik yapan öğretmenlerimizin de bu çocukların ve ailelerin tercihlerine saygı duyan duyarlı eğitimcilerimizin olmasını canı gönülden diliyorum. İmama Hatip Okulları her anlamda manevi donanımlı, ahlaklı, erdemli çocukların bulunduğu ortamlar olsun, muradımız budur. Ve tüm okullarımızda okuyan çocuklarımız erdemli, ahlaklı olsun biz bunu istiyoruz. Ama İmam Hatip okullarının önemli bir kırılma noktası var. Burada okuyan çocuklar dini değerleri temsil eden ve yaşayan bireyler olarak görünüyor ve bu muratla yetiştiriliyor. Hayrettin Karaman Hocamın da bir yazısında bahsettiği gibi bu okullara öğretmen olan eğitimcilerimizin gerçekten bu işi aşk ve şevkle büyük bir özveriyle ve isteyerek yapmaları gerekiyor. Seçilmiş, manevi anlamda kompleksleri olmayan bu davaya baş koymuş fedakar eğitimcilerimizin çocuklarımıza sevgi ve merhamet ortamında sevdirmeleri gerekiyor. Evet en büyük handikabımız sevdirmek. Efendimizin buyurduğu gibi, "Sevdiriniz nefret ettirmeyiniz, müjdeleyiniz korkutmayınız, kolaylaştırınız zorlaştırmayınızu2026" Bu okullardan kendine güveni tam, öncü, her anlamda kuşatıcı bireyler yetiştiğini görüyoruz. En büyük örneğimiz Cumhurbaşkanımız ve dahi pek çok eğitimci, siyasetçi.

İmam Hatip Okullarını yazmaya devam edeceğim. Malum yol hazırlığı, Batı kapılarından bir kapı, Viyana ve Prag yolculuğumuzu inşallah sizlerle paylaşacağım. Sevgili dostlar siz bu satırları okuduğunuzda inşallah ben memleketimden uzaklarda çok uzaklarda olacağım. Rabbim bizleri hayırla ve selametle buluştursun. Son sözü M.Celalettin Rumi söylesin ne güzel söylemiş:

"Her gün bir yerden göçmek ne iyi

Her gün bir yere konmak ne güzel

Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş

Dünle beraber gitti cancağızım,

Ne kadar söz varsa düne ait

Şimdi yeni şeyler söylemek lazım."( M. Celalettin Rumi)