Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

11 Şubat 2020

Siyasette Doğrular ve Yanlışlar

Siyasette doğru açı, tam 360 derecedir. Canınız nereyi istiyorsa hangi açısından konuşmak istiyorsa nasıl istiyorsa öyle söyler, öyle yaparsınız ve yaptığınız doğru olur. Sizin dışınızdaki siyasetçileri karalamak isterseniz, her yaptıklarına yanlış dersiniz olur biter.

Ne demek istediğimizi sanırım herkes kolayca anlayabilir. Basit bir işlem ile günümüz siyasi uygulamalarına çok zahmet çekmeden bakarak aynı kanaate ulaşıp anlayabiliriz. Günümüzdeki siyasi durum sizce de şöyle değil midir?

Muhalefet Partileri; iktidarın her yaptığına karşı çıkıyor, yanlış yapmakla, eksik yapmakla, sadece bir tarafı kayırmakla suçluyor.

Dikkat ediniz. İktidarın her yaptığını eleştiriyor.

Kendileri iktidara geldiğinde, daha önce yanlış olarak eleştirdikleri her şeyi bire bir yapıyorlar. Hatta daha kalitesiz olarak yapabiliyor ve yaptıkları her şeyi doğru olarak görüyorlar.

Söylediklerimizin ispatını yapmak aslında çok basit.

Elinize Devletin İstatistik Kurumunun verilerini alın. Canınız istemiyorsa devletin değil özel kuruluşların istatistiklerini de alabilirsiniz. İktisâdi uygulamalardan, uluslararası ilişkilere kadar her şeyi tek tek inceleyin.

Bakın bakalım, farklı iktidarlar döneminde beyazlar tam tersine siyah mı olmuş, siyahlar beyaz mı olmuş. İyi ya da kötü istikrarlı bir sürecin yaşandığını göreceksiniz.

Şimdi iktidarla muhalefetin yaptıklarına geri dönelim.

Muhalefet olarak, yapılan her şeyin yanlış olduğunu koca bir ülke insanının gözlerinin içine baka baka söylediniz ama iktidara gelince kendinizin yanlış dediği her şeyi, bir anda doğru kabul edip uyguladınız.

Böyle bir siyasi anlayışın, ülkeye ne faydası olur?

Muhalefet ne demek? Muhalif olmak demek, karşı durmak demek, karşı olmak demek. Bu kadar saçma bir anlayış olabilir mi? Koca bir ülke insanı, niçin rahatsız olmuyor? Muhalefet yerine Alternatif Parti denilse olmaz mı?

Bir iktidarın yaptıklarından çok daha iyisini yaparız anlayışı, siyasetin aklı ve ahlakı olsa olmaz mı?

Siyaset bir karalama alanı değil bir hizmet yarışı, sevap kazanma yarışı, Allah rızasını kazanma yarışı olsa olmaz mı?

Bazıları büyük bir pişkinlikle “elbette hizmet yarışı, daha iyisini yapma yarışı” diyecektir. Nasıl daha farklı bir açıdan bakabiliriz diyecektir.

O zaman milletin hafızasına başvuralım. Biz daha iyisini yaparız sloganıyla ortaya çıkıp, öldürmek yerine oldurmayı amaçlamış ve seçmene bunu açık açık anlatmış bir siyasi parti var mı?

Alayına karşıyız, hepsine karşıyız, tümüne karşıyız, her şeye karşıyız, …

Türkiye’de, mükemmel bir muhalefet ve karşı çıkma anlayışı var siyasi partilerde.

Ülkenin birliğini; karşı çıkarak değil, daha iyisini yaparak sağlayabilirsiniz. Sadece kendi grubunuza, kendi inananlarınıza değil tüm gruplara tüm insanlara can ve heyecan katarak birlik sağlayabilirsiniz.

Muhalefet kelimesini bile benimsemiş bir zihniyetten, iyilik güzellik adına ne beklenebilir ki?

Çatışarak, savaşarak sadece kin ve nefret üretirsiniz.

Akılla, sevgiyle, saygıyla, ahlakla birlik üretirsiniz.

Bütün siyasi karşılara duyurulur.