Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

04 Nisan 2016

Siz ne bekliyordunuz ki?

Şer ittifakı artık daha görünüru2026

Safları çok daha sıkılaştırmışlaru2026

Ben Türkiye'deki uzantılarıyla zaman kaybedip büyük resmi kaçırmak istemiyorum. Ama daha önce de yazdığım gibi ne kadar geniş açıdan bakarsam bir önceki adımımda ne kadar dar görüşlü yaklaşıma sahip olduğumu anlıyorum.

+ + +

Cumhuriyet Gazetesi ilk işaret fişeğini attığında ne demek istediklerini çok az kişi anlamıştı.

"Başkanın programı yoğun, Obama Erdoğan ile görüşmeyecek" haberi ilk sayfalarından verildiğinde "tipik Cumhuriyet zihniyeti" diye tepki gösterenler oldu. Onların amacı zaten daima Erdoğan hakkında olumsuz haberler yazmaktı.

Haberin aslında ne anlama geldiğini anlar anlamaz okuyucumuza anlatmaya çalıştık. Ama görünen o ki bu meselede de çok daha derin hesaplar mevcut.

Neticede "görüşme olacak mı, olmayacak mı?" tartışmaları bir grup tarafından yüksek sesle dillendirilirken herşey planlandığı gibi gerçekleşti, görüşme yapıldı.

Diplomatik kaynaklar görüşmenin samimi ancak gergin bir havada geçtiğini vurguluyor. Zaten Obama ve Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar da bunu açıkça ortaya koyuyor..

Meselenin özünü değerlendirince ABD u2013 Türkiye ilişkilerinin gerilmesinin çok da haklı bir nedeni olduğu görülüyor.

Nitekim Türkiye bundan 10 yıl önceki Türkiye değil.

Gücünün farkına varan, Ortadoğu coğrafyasının kilit ülkesi konumuna gelen ülkemiz son yıllarda dünya ülkelerine kendi tezlerini bir bir kabul ettirmesiyle anılmaya başlandı..

Bu da doğal olarak Batılı "dostlarımızın" hoşuna gitmiyor.

Biz, ABD ilişkilerini konuşurken Almanya'da aynı merkezden düğmeye basıldığı belli olan bir kara propaganda almış başını gidiyor.

Cumhurbaşkanımız bir gün televizyonların, bir başka gün Der Spiegel'in küçük düşürücü yayınlarına konu oluyor.

Karikatür gibi sunulan hakaret dolu çizimler, komedi programı gibi insanlara yutturulan videolarla Cumhurbaşkanımız şahsında millet olarak bizleri aşağılamak niyetleriu2026

Özellikle son Mülteci planımız karşısında şoka uğrayan Batılılar artık yönetimine yön verememekle suçladıkları ülkemizi aşağılama yarışına girmiş durumdalar.

Batılı efendilerinin buyruklarını bir bir yerine getiren yerli uşakları da büyük bir sevinçle bizlerin aşağılanmasını öven skandal yayınlara imza atıyorlar.

Böyle bir ortamda devlet büyükleri ellerinden geleni yapıyor. Ama bu yeterli değil.

Bizler de millet olarak üzerimize düşeni yapmalıyız. Topyekun batının çirkin oyununa alet olacak her türlü davranıştan uzak durmalıyız

Memleket için çalışmanın tam zamanı. Bu kadar düşman sıraya girmiş hazır beklerken bizler de hiçbir şey olmamış gibi yerimizde oturamayız.

Bakın bu Erdoğan, Davutoğlu, Ak Parti ya da iktidar meselesi değil. Uyanık olalım.

Üzerimize yapılan planları görmemiz gerekiyor.

ABD rahatsız, AB zaten rahatsız, İngiliz rahatsız, Alman çıldırmış durumda.

Peki ama neden?

Türkiye'de yaşananlar dünyayı neden bu kadar ilgilendirir oldu?

Cevabını bulmak için Osmanlı'yı da katarak en son bir topluluk önünde hangi devlet başkanımızın imamlık yaptığını, en son başımızdaki hangi Cumhurbaşkanı'nın açılışlarda bizzat Kur'an okuduğunu bir araştırın derim.

Zaten o zaman anlarsınız.