Dolar (USD)
32.46
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2436.31
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Ocak 2020

Somali Türkiye ile ayağa kalkarken bu patlama bir mesaj mı?

Değerli kardeşlerim,

İki kutuplu dünya düzeninin yıkılmasından sonra tarihsel döngü içerisinde medeniyetler eksenli bir mücadelenin yeniden başladığını görmekteyiz.Dünya'yı yöneten küreselciler,istikbal üzerine yaptıkları hesaplarda Batı'nın bütün kurum ve kuruluşları ile birlikte çökmekte olduğunu, 21 nci asrın Müslüman Türkler'in önderliğinde yeniden İslam asrı olacağını görmekteler.

Bu görüş sonucunda belirledikleri strateji;

1-İslam coğrafyasında kaos ve kargaşa ile siyasi otoriteleri çökertip devletleri daha küçük parçalara ayırmak,

2-İslam ülkeleri arasında siyasi birliği engellemek için kukla yönetimleri diri tutmak,

3-Yeniden dirilişin motor gücü olmaya namzet Türkiye'yi mümkünse parçalamak değilse eskiden olduğu gibi yoğun bakım ünitesinde narkozda tutlmak,

4-İslam'ı ehl-i sünnet çizgiden çıkarıp Fetö gibi yapılarla protestanlaştırmak İslam dünyasından kopuk tıpkı Hristiyan Evanjelikler gibi Siyonizm'in emrinde bir mezhep ve ekolün kontrolüne sokmaktır.

Allah'a hamdolsun ki Türkiye öyle bir durumda değildir.Aksine,kurulmak istenen yeni düzene karşı hak ve adalet,kardeşçe paylaşım,yıkılan ümitlerin yeniden ihya ve inşasını sağlamak için çabalayan çabaladıkça etrafında kümeleşilen bir Türkiye var artık.Buda Sayın Erdoğan'ın liderliğinde Sayın Bahçeli'nin yakın desteği ile gerçekleşmektedir.

Hamdolsun.

Etrafımızda kümeleşenlerden biride Somali'dir.

Somali,1991-2015 tarihleri arasında sıcak çatışmaların yaşandığı,2015'ten sonra ise hükümet kurmayı başaran ve bu hükümeti ayakta tutmak için askeri ve siyasi desteğe muhtaç olan bir ülkedir.

Doğu Afrika boynuzunda oldukça stratejik bir konuma sahip yeraltı ve yer üstü kaynakları oldukça zengin çok mühim bir İslam ülkesidir.

Bu ülkede El kaide'nin Somali kolu Eş Şebab örgütü kamu düzenini bozmak için terör eylemleri gerçekleştirmektedir.Eş Şebab örgütü Somali için bir dış tehdittir.Arkasında küresel güçlerin olduğunu bulunmaktadır.Mogadişu ve önemli şehirlerden çıkarılsa da kırsala hakimdir.Mogadişu ve önemli kentlerde bombalı eylemler yapmaktadır.Hedefinde Türk şirketlerine ait projeler mevcuttur.

Türkiye 2017'nin Eylül ayında yurtdışındaki en büyük üssünü Mogadişu'da açtı.200 kişlilik birlik Somali ordusunu hem eğitmekte hemde donatmaktadır.Ana gaye mevcut hükümetin kontrolünde 25-30 bin kişilik nitelikli bir ordu kurmak ve bu ordu ile teröristleri bertaraf etmektir.

Somali her geçen gün bu hedefe biraz daha yaklaşmaktadır.Son patlama bir Türk inşaat şirketinin çalışma alanında meydana geldi.Bu şirkete yönelik daha evvel de saldırlar gerçekleşmişti.Ölü ve yaralılar vardı.İlginç olan Batı Terör Örgütü'nden çıt çıkmamasıdır.

Türkiye 2004'ten beri yürüttüğü çok yönlü Afrika açılımı sayesinde sadece Somali ile dış ticaretini 5 milyon dolardan 165 milyon dolara yükseltti.

Somali'ye her alanda destek olmak Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbalini ihya etmektir.

Yanılıyor muyum?