Dolar (USD)
32.22
Euro (EUR)
35.12
Gram Altın
2469.78
BIST 100
10159.15
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

11 Nisan 2015

Söz sanatın

Sanat, kalbine dünyayı ekenlerin çoğunlukta olduğu bir devranda, -ılısın, ısınsın, ışısın diye- dünyaya kalbini ekenlerin yolculuğudur. Sanatçı da, renkleri, notaları, kelimeleri özetle, kabiliyeti ile bakışındaki başkalığı resmeden duygu ve fikir elçisiu2026

Ak Parti İl Başkanlığı STK buluşmalarının beşincisi, geçtiğimiz hafta Ankara'nın Beşevler semtindeki u00c2la Restoran ve Spor Tesisleri'nde gerçekleştirildi. İl Başkanlığı'nın davetine şehir içinden ve şehir dışından icabet eden yüz elli katılımcının arasında şair, yazar, ressam, müzisyen, senarist, kaligrafi sanatçısı, neyzen bulunmaktaydı. Akşam 18:00'de başlayan yemeğe konuşmasıyla eşlik eden Ak Parti İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, "Türkiye'nin zor bir coğrafyada idaresi güç bir ülke" olduğunu vurgulayarak kültür ve sanat insanının yaratıcı kişiliği ve sınır tanımayan düşünce yapısı ile ülke topraklarındaki önemine, öncülüğüne değindi. Yamalı, toplantıları her ay düzenli olarak yaptıklarının fakat daha iyi hazırlanmak adına sanatçıları sona bıraktıklarının altını çizdi.

Şarkılarıyla, gönüllerimizde güzel bir yere sahip olan sanatçı Niran Ünsal, 2014 yılında başlattığı Niran Ünsal Sivil Hareketi sebebiyle medya tarafından maruz kaldığı sıkıntıları, kimi sanatçılar vesilesiyle uğradığı haksızlıkları anlatırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Emine Hanım'ın kendisini dinleyerek destek olduklarından, hareketini devlet destekli bir proje haline getirdiklerinden bahsettiu2026 Türk halkından aldığı gücü her dem kalbinde hissettiğini kaydeden güzel sanatçı, mücadelesinin içeriğini anlattı.

Varlığıyla, edebin, nezaket ve hassasiyetin beşer üzerindeki yansımalarını arz eden kıymetli üstadımız Nuri Pakdil, selam faslından sonra, ömrünce Kudüs'e hasret duyduğunu, nihayet geçtiğimiz günlerde El Aksa Camisinde Cuma Namazı kılma imkanına kavuştuğunu anlattı. Kudüs'ün Tüm tutsaklığına rağmen, ruh dünyasına yaşattığı olumlu yankıları izah eden Pakdil, Kudüs'e giderken halkımızın dua ve selamlarını götürdüğünü, dönerken de halkına dua ve selam getirdiğini söyleyerek o güzel mısralarla konuşmasını nihayete ulaştırdı; Kalbimin yarısı Mekkedir, yarısı Medinedir, üzerinde bir tül gibi Kudüs vardır."

Dizi oyuncularımızdan Kaan Girgin, Neyzen Ömer Faruk Keskin ve Neyzen Erdinç Bal, gazeteci Nuray Başaran, oyuncu Tayfun Sav, kaligrafi sanatçısı Serdar Kipdemir, 22. Dönem Şanlıurfa Milletvekili ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Ankara Şube Başkan Yrd. Atilla Maraş konuşmacılar arasındaydı. Sanatçıların sorun, talep ve beklentilerini ifade ettikleri programda Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, üzerinde durulan sorunları takip edecekleri mesajı vererek sanat, kültür ve sistem ilişkisi üzerine bir konuşma yaptı, dilimize sahip çıkmanın önemini vurguladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı müsteşar yardımcısı Nihat Gül'ün konuşmaları ile geceye nahif bir nokta bıraktı.

Necip Evlice, Hayati İnanç, Mustafa Aydoğan, Mehmet Ali Bulut, Rana İslam Değirmenci, Cenap Erat, Kıymet Kara, Hanende Caner Ağaoğlu, Funda Gökçen, Talip Işık, Ömer Faruk Arlı, Bahar Emre, Hayriye Ünal programa katılan kıymetli yazarlarımız arasındaydı.

Toplantı, şair Abdülkerim Erdoğan'ın okuduğu şiirin akabinde çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

Uzaktan bakıldığında çok renkli bir resim gibi duran yurdumuz insanının baharı anlatan şiirlere uyanması dileğiyleu2026

Selam ile.