Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Stresli çocuk daha başarılı

ÇOCUKLUKTA maruz kalınan stres, ileriki yıllarda bir kalkan görevi görüyor. Çocukların her yaptıklarını takdir ederek yetiştirmek tehlikeli bir yoldur. Bu; onları gerçek hayat karşısında deneyimsiz bırakır.

Konu üzerinde yapılan önemli araştırmalara göre çocukluktaki stresin yararları şöyle:

u00b7 IQ'yu yükseltir: New York'taki Bufalo Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, stres beyinde salgılanan kortizol hormonunu artırarak öğrenmeyi kolaylaştırıyor, hafızayı güçlendiriyor.

u00b7 Bebek daha iyi gelişiyor: ABD Baltimore'daki Johns Hopkins Üniversitesinde gerçekleştirilen bir araştırmaya göre ise, biraz stres altında olan hamile kadınların bebekleri normale göre daha gelişmiş doğuyor. Dil konusunda daha yetenekli oluyor.

u00b7 Bağışıklık sistemini destekliyor: Bir araştırma stresin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini gösterdi. Stres arttığında vücut enfeksiyonla daha iyi baş ediyor.

u00b7 Sevgi hayatını geliştirir: Stres vücutta oksitosin hormononu artırır. Bir araştırmada, kişinin korktuğu anda kendisini yanındaki kişiye daha yakın hissettiği ortaya çıkarıldı.

u00b7 Moral verir: Stres eksikliği kişinin kendisini boşlukta hissetmesine yol açabilir. Genellikle meşgul olan insanlar stres azaldığında kendilerini kötü hissedebiliyor.

Çocuk sahibi olmanın faydaları

Çocuk sahibi olmak sağlık üzerinde önemli, olumlu yansımalara yol açıyor. Yapılan bir araştırma çocuklu kişilerin soğuk algınlığı gibi enfeksiyonlara karşı çocuksuzlara oranla daha dirençli olduğunu gösterdi. Üç veya dört çocuğu olanların nezle olması ihtimali ise daha düşük çıktı.