Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

13 Haziran 2017

Suriye'de Türk-Kürt Savaşına Zemin Hazırlanıyor

Bugünkü duruma nasıl geldiğimizi, daha önce (2014) yazmış olduğum bazı makalelerimden alıntılarla özetlemeye çalışacağım.

Tarihin hiçbir döneminde, Türk-Kürt savaşı olmadı. Fakat, PKK üzerinden, tarihin ilk Türk-Kürt savaşına zemini hazırlanıyor. PKK üzerinden, Kürt ismi kullanılarak, bir devlet (2. İsrail PKK devleti) kurdurularak, Türk-Kürt savaşına zemin hazırlanıyor.

PKK'nın; ağır silahlarla donatılarak, modern bir ordu haline getirilip devletleştirilme planı, yeni bir durum değildir. 20 Eylül 2014 tarihinde (aşağıdaki gibi) bu konuyu gündeme getirmiştik.

***

"PKK, IŞİD Bahanesiyle Ağır Silahlarla Donatılıyor u2013 (20 Eylül 2014)

u2026

IŞİD BAHANESİYLE PKK AĞIR SİLAHLARLA DONATILIYOR, KÜRTLER BÜYÜK TUZAĞA ÇEKİLİYOR

Silah bırakmaya niyeti olmayan PKK, IŞİD bahanesine sarılıyor. Batılı emperyalist ülkeler PKK'yı güçlü bir taşerona dönüştürmek için IŞİD bahanesiyle ağır silahlarla silahlandırmaya çalışıyor. Daha önce el altından PKK'ya silah veren emperyalist ülkeler, IŞİD kartını kullanarak PKK'ya açıktan silah vermek istiyor. Kürt Halkı PKK üzerinden büyük bir oyuna, tehlikeli bir tuzağa çekiliyor. Kürt Halkı, vatandaşı olduğu dört ülkeyle kavgalı bir duruma getirilmeye çalışılıyor. Kürt Halkı; Ortadoğu'nun II. Filistin sorunu yapılmaya çalışılıyor. Kürt Halkı vatandaşı olduğu dört ülkesiyle, yani Türkiye, İran, Irak, Suriye ile savaşmak için büyük bir tuzağa çekiliyor. Burada kullanılacak en büyük taşeron ise PKK'dır. PKK üzerinden, Kürt Halkı Ortadoğu'daki kardeş halklara, Türk, Arap, Fars,u2026 düşman yapılmaya çalışılıyor.

KÜÇÜK TAŞERONLUKTAN BÜYÜK TAŞERONLUĞA GEÇİŞ: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ OLMAKTAN ÇIKARILACAK ve İSRAİL'İN BÜYÜK TAŞERONU YAPILACAK

Batılı emperyalist ülkeler güçlü bir taşerona dönüştürmek için, PKK'yı terör örgütü statüsünden çıkarmaya hazırlanıyor. Beşikteki çocukları öldüren PKK, batılı ülkeler tarafından terör örgütü olmaktan çıkarılarak, özellikle Türkiye'ye karşı kullanabilecek güçlü bir taşerona dönüştürülmeye çalışılıyor. PKK terör örgütü, İSRAİL terör devletinin çıkarlarına hizmet eden bir taşerona dönüştürülüyor. Son yıllarda dünya siyasetinde söz sahibi olan, bölgesel güçten küresel güce doğru ilerleyen Türkiye'nin önünü kapatmak için güçlü bir taşeron oluşturuluyor.

PKK/BDP,u2026TARİHİNİN EN BÜÜYK PROVOKASYONUNA HAZIRLANIYOR

DBP'li belediyeler toplu olarak Demokratik Özerklik Diktatörlüğünü ilan etmeye hazırlanıyorlar. Fiili/zorla Demokratik Özerklik diktatörlüğüne geçecekler. HDP ile kamuoyunu kandırıp oyalıyorlar, DBP ile de diktatörlüğün temellerini atıyorlar.

u2026 PKK, silah bırakmaya hazırlanmıyor. Demokratik Özerklik BAAS Diktatörlüğünü korumaya hazırlanıyor.

u2026 DBP, ulus etnisitesine dayalı, Demokratik Özerklik BAAS Diktatörlük Özerkliği ilan etmeye hazırlanıyor. Kürt Halkı, PKK, diktatörlük sistemini kabul etmez. u2026 http://selamanadolu.com/?Syf=18&Hbr=721375&/PKK,-I%C5%9E%C4%B0D-Bahanesiyle-A%C4%9F%C4%B1r-Silahlarla-Donat%C4%B1l%C4%B1yor-%E2%80%93-Galip-%C4%B0lhaner-%E2%80%93-VAN---20-Eyl%C3%BCl-2014 u2013 (20 Eylül 2014)

***

Hala Kobani olaylarını tartışıyoruz. Halbuki Kobani olayları, Türk-Kürt savaşının temellerini atan bir stratejiye dayanıyor. Hendek stratejisinin temelinde de, eşzamanlı olarak ilan edilen özerklik ilanlarında da, çözüm sürecinin bitirilmesinde de, Kobani olaylarına zemin hazırlama süreci ve Kobani olayları var.

Kobani olayları, masum bir şekilde ortaya çıkmadı, planlı programlı ve ileri bir hedef için başladı. Türkiye'yi ciddi bir kaosa sürükleyip, dış müdahaleye açık hale getirerek, işgal ettirerek bölmek hedeflenmişti. Yarım kalan Kobani stratejisi, 15 Temmuz FETÖ darbesinde tamamlanmaya çalışıldı ama başarılamadı. Şimdi PKK'ya 2. İsrail devleti kurdurularak yapılmaya çalışılıyor.

Kobani olaylarının yaşanacağını, 12 gün önceden (25 Eylül 2014) aşağıdaki şekilde ifade etmiştik.

***

PKK, TÜRK u2013 KÜRT SAVAŞINA OYNUYOR https://twitter.com/Galipilhaner/status/515009372733571072 - (25 Eylül 2014)

***

"PKK, TÜRK u2013 KÜRT SAVAŞINA OYNUYOR

PKK, DERİNLEŞMİŞ İÇ SAVAŞA, TÜRK u2013 KÜRT SAVAŞINA OYNUYOR

PKK, son derece tehlikeli bir oyuna alet oluyor. PKK artık Türk u2013 Kürt savaşına oynuyor.

Fakat, tarihin hiçbir döneminde Türk u2013 Kürt savaşı olmamıştır ve hiçbir dönemde de olmayacaktır.

PKK; DOĞU'DA KURTARILMIŞ BÖLGELERDE, BATI'DA PROVOKASYON BÖLGELERDE EYLEMLER PLANLIYOR

PKK, aslında çözüm sürecinde hiç samimi olmadı. Hep çözümü sabote etmek için bahaneler aradı.

PKK beklendiği gibi çatışmasızlık durumunu bozduğunu ilan etti. Bu beklenen bir durumdu. PKK zaten bahane arıyordu. Fakat Kürt Halkı çözüm sürecine sahip çıktığı için PKK bir bahane bulamıyordu ve çözümü sabote edemiyordu. Aranan bahane; PKK gibi bir terör örgütü olan ve PKK gibi aynı merkezlerden yönlendirilen IŞİD terör örgütünün Kobani saldırısıyla bulundu. PKK bu şekilde uzun zamandır aradığı bahaneyi buldu. PKK tekrar devrimci halk savaşını başlatmayı planlıyor. Fakat bu kez de halkı yanında bulamayacak.

ÇÜNKÜ, Kürt Halkı gerginlik, kavga ve hepsinden önemlisi çözüm sürecinin sabote edilmesini istemiyor.

PKK, DOĞU İLLERİNDEKİ BELİRLEMİŞ OLDUĞU BELLİ İLÇELERDE PROVOKASYON EYLEMLER PLANLIYOR

PKK doğu illerindeki bazı ilçelerde kurtarılmış bölgeler üzerinden provokasyon planlıyor

Uludere, Lice, Cizre, Şemdinli, Yüksekova, Silopi,u2026 gibi ilçelerde halkı işin içine katarak kitlesel terör estirmeyi planlıyor. Bu ilçeleri kurtarılmış bölgeler olarak belirlemiş durumda.

PKK, BELİRLEMİŞ OLDUĞU BATI İLLERİNDE PROVOKASYON EYLEMLER PLANLIYOR

PKK, Batı illerinde provokasyon bölgeler üzerinden eylemler planlıyor. PKK'nın yeni hedefi, Batıdaki Kürt Halkı'nın Doğu'ya göç ettirilmesi. PKK, Batı'dan Doğu'ya bir göç planlıyor. Bunun için belediyeler kamp yerleri hazırlıyor. PKK, bu şekilde sorunu uluslar arası alana, Birleşmiş Milletler'e taşımayı hedefliyor.

PKK, İstanbul, İzmir, Muğla, Aydın, Antalya, Mersin, Adana, Trabzon, Konya, Ankara,u2026 gibi illerde, Batı kamuoyunu tahrik edecek eylemler planlanıyor. Dilovası, İnegöl, Fethiye, Akdeniz,u2026 gibi ilçeler provokasyon yapılacak ilçeler olarak dikkat edilmesi gereken yerler.

PKK bundan böyle tam bir iç savaşa oynayacak. Batı kamuoyunu Kürt Halkı'na karşı tahrik edecek. Batıdaki büyük kentlerdeki Kürt kökenli işyeri sahiplerinin işyerlerine sabotajlar düzenlenecek. Siz buralarda istenmiyorsunuz propagandası yapacak. PKK bundan böyle TÜRK u2013 KÜRT savaşına oynayacak. Bu strateji PKK aklı değildir. Bunun içerisinde İsrail başta olmak üzere, Türkiye'yi hizaya getirmek isteyen güçler bulunmaktadır. Türkiye derin bir iç savaşa Suriye gibi bir kaosa sürüklenmeye çalışılmaktadır.

Bu plan PKK üzerinden yapılmaktadır. Kürt Halkı bu oyuna gelmemelidir. En büyük provokasyonlardan biri de; DBP üzerinden uygulanmaya çalışılan Demokratik Özerklik BAAS Diktatörlüğü Sistemi'dir. DBP belediyeleri toplu olarak, zorbalıkla ve eş zamanlı olarak bütün belediyeler Demokratik Özerklik BAAS Diktatörlüğü Sistemi'ne geçildiğini ilan edecekler. Bu plan 2015 seçimlerinden önce uygulanacak. Türkiye derin bir iç savaşa, Suriye'ye doğru gidiyor. Ülkemizin değerini bilmezsek Suriye'den daha beter bir duruma gelebiliriz." http://www.selamanadolu.com/?Syf=18&Hbr=722769&%2FPKK%2C-T%C3%9CRK-%E2%80%93-K%C3%9CRT-SAVA%C5%9EINA-OYNUYOR-----Galip-%C4%B0lhaner-%E2%80%93-VAN-%E2%80%93-25-Eyl%C3%BCl-2014#.VLZVvQWsb5c.twitter - 25 Eylül 2014

***

Aynı şekilde Kobani olayları sonrasındaki strateji değişikliğini de aşağıdaki şekilde ifade etmiştik.

***

PKK'nın 1 Kasım Vandallığı Unutturma Stratejisi

https://twitter.com/Galipilhaner/status/527697461008433152 u2013 (29 Ekim 2014)

"PKK'nın 1 Kasım Vandallığı Unutturma Stratejisi

"Kobani'deki direnişe destek vermek için aralarında Nobel Barış Ödülü sahibi, insan hakları savunucusu Adolfo Perez Esquivel ve Amerikalı ünlü filozof ve dil billimci Prof. Noam Chomsky'nin de aralarında olduğu dünya çapında tanınan çok sayıda kişinin çağrısı ile 1 Kasım Dünya Kobani günü ilan edildi."

Yukarıdaki haber duyurudan da anlaşılacağı üzere, PKK Kobani bahanesiyle 1 Kasım'da yine sokaklara çıkıyor. Bu sefer sokaklar fazla karışmayacak. Çünkü 6-7- Ekim olaylarında ortaya çıkan PKK (IŞİD) vandallığıu2026 Halka arasında, özellikle bölge insanında büyük rahatsızlık yarattı. PKK, bu vandallık imajını silmek için, 1 Kasım'da provokatif olaylar çıkarmama kararı aldı. Bölge insanının, 6-7 Ekim Kobani olaylarında çıkan vandallık gösterisine büyük tepki göstermesi, PKK'yı strateji değişikliğine götürdü.

PKK 1 Kasım Kobani gösterilerinde; medeni olduklarını, sadece hak aradıklarını, 6-7 Ekim olaylarında ortaya çıkan PKK'nın gerçek yüzü olan vandallığın provokatörlerin işi olduğunu, sadece hak arama peşinde olduklarını, Kobani dramına dikkatleri çekmeyi amaçladıklarının propagandasını yapacak.

Medya her zamanki gibi HDP/PKK,u2026 güzellemeleri yapıp, PKK'nın vandallığını kamufle etmeye çalışacak. Bölge halkı PKK'nın gerçek yüzünü bir kez daha 6-7 Ekim vandallığıyla gördü. Kobani bahanesiyle yapılan vandallık sonucu, HDP/PKK,.. cephesi bölge halkı tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı.

HDP/PKK,u2026 ciddi bir prestij kaybına uğradı. IŞİD terör örgütünden bir farkları olmadığı, IŞİD'den daha acımasız oldukları, bir kez daha ortaya çıktı. Yapılan işkence ve insanlık dışı muamele bölge halkı tarafından büyük tepki çekti. Kendilerinden olmayanlara gösterilen tahammülsüzlük bölge halkını ciddi endişelendirdi. PKK'nın Demokratik Özerklik BAAS Diktatörlük kurma hayalleri büyük sekteye uğradı. Bölge halkı Demokratik Özerklik lafını bile duymak istemiyor artık. 1 Kasım Kobani günü eylemleri; Demokratik Özerklik BAAS Diktatörlük sistemine karşı oluşan halkın tepkisini bastırmaya ve 6-7 Ekim vandallığını unutturmaya yönelik bir propaganda faaliyeti olacaktır." http://www.selamanadolu.com/?Syf=18&Hbr=733783&/PKK%E2%80%99n%C4%B1n-1-Kas%C4%B1m-Vandall%C4%B1%C4%9F%C4%B1-Unutturma-Stratejisi-%E2%80%93-Galip-%C4%B0lhaner-%E2%80%93-VAN-%E2%80%93-29-Ekim-2014 u2013 29 Ekim 2014

***

Çözüm sürecini bitirmeye götüren süreç

PKK; MGK sonrası,ABDullah Öcalan'nın dahi müdahale edemeyeceği bir şekilde, çözüm sürecini bitirme kararı aldı. Galip ilhaner VAN 30.06.2015 - https://twitter.com/Galipilhaner/status/615976307218890752

PKK, Çözüm Sürecini bitirme kararı aldı. Kan dökmek için bahaneler biriktiriyor. PKK, Bayramla birlikte kanlı eylemlere başlıyor. - https://twitter.com/Galipilhaner/status/615974491097825280 - 30 Haziran 2015

PKK, Çözüm Sürecini bitirme kararı aldı. Ramazan bitişi ile kanlı eylemlere başlıyor. Galip ilhaner VAN 30 Haziran 2015 - https://twitter.com/Galipilhaner/status/615974908946989056

PKK, ABD - İsrail ile anlaştı, Çözüm Sürecini bitirme kararı aldı. Ramazandan sonra ağır taleplerde (Öcalan serbest, özerklik,...) bulunacak - https://twitter.com/Galipilhaner/status/615979035148046336 - 30 Haziran 2015

PKK, ABD ve İsrail ile Büyük Kürt Serhıldanı (İsyan-Kürt Baharı) için anlaşmıştır. PKK Çözüm Sürecini bitirdi. Galip ilhaner VAN 30.06.2015 - https://twitter.com/Galipilhaner/status/615973748093661184

PKK; MGK toplantısı sonrası, daha önce (ABD - İsrail ile anlaşarak) bitirme kararı aldığı Çözüm Sürecini bitirmeyi resmileştirdi. 30.06.2015 - https://twitter.com/Galipilhaner/status/615984803012300800

PKK neden barış istemiyor? PKK, neden çözüm sürecini sabote ediyor? Çünkü ABD,İsrail,... desteğini almış ve bağımsızlık peşindedir de ondan. https://twitter.com/Galipilhaner/status/623483135729266689 - 21 Temmuz 2015

***

Yukarıdaki birkaç twitter mesajında özetlediğimiz gibi, çözüm süreci PKK tarafından zaten bitirilmişti. Seçim sonuçları belli olduktan sonra da bu karar uygulandı.

***

"PKK Çözüm Sürecini, Seçimden 1 Gün Sonra Bitirmeye Karar Verdi

PKK, ÇÖZÜM SÜRECİNE İHANET ETTİ. PKK , ÇÖZÜM SÜRECİNİ SABOTE EDEREK, EN BAŞTA KÜRTLER'E İHANET ETTİ

PKK; çözüm sürecini bitirmeyi, SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDIKTAN 1 gün sonra kararlaştırmıştır.
HDP'nin barajı aşması, 80 milletvekili ile meclise girmesi, PKK üst yönetimini memnun etmemiştir. PKK üst yönetimi, çözüm sürecini bitirmek için bahane aramış ve bunun için 30 Haziran MGK toplantısı yapılana kadar beklemiştir.MGK'yı bahane etmeyi düşünmüş, ancak bunda başarılı olamamıştır. MGK toplantısı bitiminde, çözüm sürecini bitiren bir karar çıkmadığı için, bu bahane ortadan kalkmıştır.

PKK, bu arada AK Parti u2013 MHP koalisyonunun kurulması için eylemlerini de arttırmıştır. AK Parti u2013 MHP koalisyonunun kurulacağını düşünmüş ve MHP üzerinden, savaş hükümeti kuruldu, çözüm sürecini devlet, AK Parti ve MHP koalisyonu bitirdi bahanesine sarılmak istemiş ama, bunda da başarılı olamamıştır.

Bahane aramaya devam eden PKK, son çare olarak barajlar, yollar ve kalekollar,u2026 yapılıyor bahanesine sığınmıştır.

PKK kanlı eylemlere başlamak için de, Kürt halkının tepkisinden dolayı ramazanın bitmesini beklemiş ve ramazan bayramından sonra da kanlı eylemlere başlayarak, çözüm sürecini fiilen bitirmiştir.

PKK, çözüm sürecini bitirme kararını , seçimden sonraki hafta içinde, yani 9-13 Haziran arasında almıştır. Bu kararı alırken; IŞİD ile Suriye'de PYD üzerinden mücadele ettiği için, ABD'nin de kendisini destekleyeceğini, dış destek bulacağını,u2026 düşünmüştür. Fakat, Türkiye'nin ABD ile anlaşabileceğini ve hava harekatları yapacağını beklememiştir. Kandil'in direkt hedef alınacağını ise hiç hesap etmemiştir.

PKK, şua da Kürt Halkı'nı sokağa çekmeye çalışmaktadır. Fakat, 95 oy aldığı yerlerde bile halkı sokağa çekememektedir. Dikkatli olunmalıdır. Bu durum halkı sokağa çekemeyeceği anlamına gelmemelidir. PKK, çocuklar üzerinden halkı sokağa çekmeye çalışmaktadır. Çocukları polis-askere öldürterek ailelerini sokağa çekmeyi amaçlamaktadır.

PKK, Suriye'nin Dera şehrinde başlayan Suriye isyanı benzeri bir plan yapmaktadır. Batı illerine Kürt nüfusun yoğun olduğu yerlerde, halkları karşı karşıya getirmek dahil her yola başvuracaktır.

***

ABD VE RUSYA ARASINDA GİZLİ ANLAŞMA MI VAR?

ABD ve Rusya'nın, aynı anda PKK'yı desteklemeleri ve Türkiye gibi bir devleti PKK terör örgütüne tercih etmelerinin altında gizli antlaşmalar olduğu görülmektedir.

***

  1. SYKES-PİCOT ANLAŞMASI YAPILDI, ABD ile Rusya II. Sykes-Picot'u imzaladılar. http://www.yenisoz.com.tr/ii-sykes-picot-anlasmasi-yapildi-haber-10130 - Galip İLHANER 13 Şubat 2016

***

Katar krizinden de anlaşılacağı üzere, hedef tamamen Türkiye'dir. Türkiye'yi durdurmanın en önemli (TEK) yolu, Türk-Kürt savaşı çıkarmaktır. Tek milleti (Türk-Kürt savaşı çıkararak) 2 millete ayırmaktır, Türk ve Kürt halkını ayırmaktır.

Bugün Suriye'de uygulanan en temel stratejilerden biri, Türk-Kürt savaşına zemin hazırlamaktır. PKK üzerinden bir Türk-Kürt savaşı çıkarılmaya çalışılıyor. Gerçek strateji budur ve hedefte Türkiye vardır.

Tarihin hiçbir döneminde Türk-Kürt savaşı çıkmadı ve tarihin hiçbir döneminde de çıkmamalı.

Türk-Kürt savaşı çıkarmaya yönelik stratejiyi, 'TÜRK u2013 KÜRT Birliğine' çevirme stratejisine dönüştürmemiz gerekiyor. Aksi halde, Suriye'den daha beter bir duruma düşme ihtimalimiz hızla bize yaklaşıyor.

PKK, İsrail'in Gargat Ağacı olabilir ama, Kürtler olmayacak.

Kürtler; PKK üzerinden, İsrail (Yahudi-Siyonist) için "GARGAT AĞACI" olarak büyütülmeye çalışılıyor. Kürt Halkı, asla ve asla İsrail'in Gargat Ağacı olmamalı/olmayacaktır.

***

Katar Kıbrıs gibi olmalı, ortak HUTBE, ortak para (Anadolu/SELAM/barış Lirası) birimine geçilmeli

Bizim için Kıbrıs ne ise; Katar, Kırım, IKBY, AÇE, Bosna Hersek, Kosova,u2026 o (olmalıdır)'dur. Katar'a hatta IKBY'ne de Kıbrıs muamelesi yapmalıyız. Başta Katar olmak üzere; Pakistan, Azerbaycan, Kosova, Bosna Hersek, Endonezya, Afganistan,u2026 gibi ülkelerle ortak HUTBE (en azından ayda bir kez), bir spor (okçuluk, güreş, basketbol, futbol,u2026) ligi kurulabilir ve ortak para birimine de geçilebilir. Yusuf el KARDAVİ başkanlığında 'Uluslararası Hutbe Kurulu' kurulabilir. İslam ülkelerinin, İstanbul merkezli, ortak hutbe uygulamasına geçmesinin zamanı artık gelmiştir. İslam ülkelerinin tamamını kapsayacak şekilde ortak bir bayrak (semboller; hilal, yıldız,u2026 renkler; yeşil, beyaz, kırmızı,u2026) tasarlamanın da zamanı gelmiştir. Türkiye bunları yapmazsa, ABD,u2026 gibi güçlerin destekleyeceği bir ülke mutlaka bunları yapacaktır. Türkiye, Hilafetin (Halifelik) temellerini atmazsa; ABD-İsrail ikilisi, kendi güdümlerinde bir Hilafet kurumunu, mutlaka ama mutlaka kuracaklardır.

Aşağıdaki twitter mesajımızda, IŞİD'e halifelik ilan ettirileceğini 13 gün önceden ilan etmiştik.

IŞİD Terör Örgütüne Halifelik İlan Ettirilecek

16 Haziran 2014 Tarihinde; twitter üzerinden: "İŞİD'e Hilafet (terör) devleti kurdurarak, Hilafet'i Türkiye'nin liderliğinden çıkarma hedeflenmektedir." Demiştik. 29 Haziran 2014 tarihinde bu gerçekleşti., https://twitter.com/Galipilhaner/status/478403432559042562


Konu ile ilgili haber; "IŞİD hilafet ilan etti!

AFP'nin duyurduğu habere göre IŞİD, sesli bir mesajla hilafet devleti kurduğunu açıkladı ve Ebu Bekir El Bağdadi'yi de halife ilan etti. Musul'u işgal ettikten sonra Bağdat'a doğru hareket eden ancak son dönemde peşmerge ve Irak ordusunun karşı direnişiyle durdurulan IŞİD, hilafeet ilan ettiğini duyurdu.

BAĞDADİ'Yİ HALİFE İLAN ETTİLER

Bir video mesajla hilafeti ilan ettiğini açıklayan örgüt 'Irak Şam İslam Devleti' emiri olarak Şeyh Ebubekir el Bağdadi'nin de halifeliğini duyurdu. IŞİD, Irak ve Suriye sınırındaki sınırı dozerle yıkarak Sykes-Picot anlaşmasıyla çizilen sınırın artık geçerliliğinin olmadığını iddia etti. Orta Doğu'da tüm dengeleri değiştiren IŞİD, hilafet ilanının ardından şehir turları başlattı", http://haber.star.com.tr/dunya/isid-hilafet-ilan-etti/haber-903246 : 29 Haziran 2014 Pazar 22:42

***

Barzani (neden) acele diyor.

Barzani, Türkiye'nin onayı olmadan hareket etmemelidir. Barzani, PKK yüzünden acele diyor. PKK'dan önce devlet olmak istiyor. Barzani'nin zamansız referandumu, kendisinin de sonunu getirebilir. Barzani, önümüzdeki başkanlık seçimlerinde seçilemeyebilir de. ABD, PKK'dan yana ve Barzani'ye değil, PKK'ya devlet kurmak istiyor. ABD; Barzani'yi, PKK'yı kullanarak ortadan kaldırma yoluna bile gidebilir.

***

KEMAL (CHP) ile KEMALBAY (HEDP/PKK) görüşmesi

CHP lideri Kemal KILIÇDAROĞLU, HDP eş başkanı Serpil KEMALBAY ile görüştü. Ha Cemil BAYIK u2013 Bese HOZAT (Hülya ORAN) ikilisinden biri ile görüşmüşsün ha HDP yöneticileri ile görüşmüşsün. Neredeyse hiçbir farkı yok. CHP, PKK temsilcisi HDP'ye mesafe koyamıyorsa, Kürtler PKK'ya neden ve nasıl mesafe koyacak. PKK'yı marjinalleştirmenin en önemli yollarından biri de temsilcisi HDP'yi marjinalleştirmekten geçer. HDP bir parti değil, bir terör (PKK) örgütünün yan koludur. CHP kendisi ile PKK arasına mesafe koyamıyorsa, hatta PKK temsilcisi ile işbirliği yapmaya çalışıyorsa ve hatta işbirliği yapıyorsa, PKK nasıl marjinal hale getirilebilecek? Bu sorunun en büyük sorumlusu olan CHP, HDP (PKK)'den kopamıyorsa, Kürtler PKK'dan nasıl kopacak?

***

VAN ve DİYARBAKIR kayyumları değişmeli

Türkiye'nin entegrasyonunu hızlandırmak gerekiyor. Bunun için yerel yönetimler önemli bir fırsattır. Van ve Diyarbakır kayyumları değiştirilmelidir. Van büyükşehir belediye başkanlığına Melih GÖKÇEK, Diyarbakır büyükşehir belediye başkanlığına da Kadir TOPBAŞ atanmalı. Önümüzdeki belediye seçimlerinde; Melih GÖKÇEK Van'dan, Kadir TOPBAŞ ise Diyarbakır'dan aday gösterilmeli. Orhan Miroğlu Mersin'den, Galip ENSARİOĞLU Adana'dan, Mehdi EKER de,u2026 Rize'den aday gösterilebilir. AK Parti şimdiden, İstanbul ve Ankara adaylarını da kayyumları değiştirerek belirlemiş olacaktır. AK Parti; Türkiye'nin 81 ilinin çoğunda, il dışından aday gösterme yoluna gitmelidir. Türkiye'de, hemşericiliği bitirmenin zamanı artık gelmiştir. Daha evrensel (global) düşünmenin zamanıdır. Tek millet (Anadolu Milleti,u2026) olma yolunda önemli ve sonuç alıcı adımlar atılmalıdır. Kimin nereli olduğunun bir önemi artık kalmamalıdır. Türkiye; bütün halklarla; Türk, Kürt, Ermeni, Rum, Boşnak, Arap, Zaza, Pomak, Abaza, Arnavut, Çerkez,u2026 entegrasyonunu sonuçlandırmalıdır. Her halk, gönül rızası ile tek milletin bir parçası olmalıdır. Tek millet, tek ümmeti de birleştirecektir. Artık zamanı gelmiştir.