Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 Haziran 2018

Tarih tekerürden ibarettir!

Her gününe ve işine besmele ile başlayan insan bilir ki; Allah vardır, birdir O'ndan başka ibadet edilmeye layık hiç bir varlık yoktur. Yardım da yalnızca O'ndan istenir.

Tarihin tozlu sayfalarını çevirip baktığımızda, (tıpkı günümüzdeki gibi ) bu sözü dilinden düşürmeyip, aynı zamanda Allah'tan başkasına ibadet edenler ve O'ndan başkasından yardım talep edenler olmuştur.

Azgınlığın arttığı zamanlarda ise, acıyan Rabbimiz Rahmetini müjdeleyen ve azabından korkutan elçiler, uyarıcılar göndermiştir.

Ne zaman ki içimizden seçtiği güzel insanlar hakkı anlatmaya başlamışlar, ruhu kararmış, dünyaya tapmış insanlar menfaatları uğruna onlara ve onlara tabi olanlara akıl almaz işkencelere tabi tutmuştur.

Tebliği aksiyon olarak nitelersek, işkenceye de reaksiyon diyebiliriz ki; bu reaksiyon ile bu güzel eylemler durdurulma çabasında olunmuştur.

" Tarih tekerrürden ibarettir. u201e demiş büyüklerimiz. Tarihin sayfaları arasına girmiş, uzun yıllar yaşamış ve sonunda istesede istemese de kara toprağa girmiş o insanlar ve bizu2026

Yaşamak, yemek, eğlenmek, gezmek, evlenmek, çoluk çocuğa karışmaku2026

Makam sahibi olmak, zengin olmak, ünlü olmak ve sonunda kaçışı olmayan, kurtuluşu olmayan hayatın en istemsiz olayı ile karşı karşıya kalmak; ölmeku2026

Sonunda ya hayatlarımızı Allah'a layık kul olarak geçirip Hakk'ın Rahmetine kavuşuruz ya da arkası bitmez isteklerimizin ve beklentirilemizin arkasında koşup ulaşamadan sıkıntılı bir hayat yaşayıp Hakkın rahmetinden kovuluruz.

Az evvel tarih tekrardan ibarettir demiştik. Herşey tekrar ediyor ama bir şey tekrar etmiyor. İnsanlar yine azıyor fakat uyaran peygamber vasfında insanlar gelmiyor.

İşte bu noktada da inanan insan Yüce Rabbine sığınmalı ve şu şekilde dua etmelidir.

Rabbim! Biz aciz kullarını şaşırtma!

Peygamber halkasının sonu olan Hz.Muhammed'e (a.s.) uymayanlardan etme!

Şu iki kapılı hanın gerçek sahipleri düşüncesine dalıp da dünyaya tapanlardan etme!

Bol nimetlerin içinde kalıp da Karun gibi mallarıyla beraber batanlardan etme!

Kendi doğrularını tek doğru sanıp da belamlarla iş birliği yapanlardan etme!

İyi insan kimdir, nasıldır bilip de kötülüklerin ve kötülerin peşinde olanlardan etme!

Aklıyla doğruları bilip, anlayıp tasdik edip de kalbiyle başka tarafta olanlardan etme!

Hak dine uyarak dünya gemisine binip de uymayanlar yüzünden batıranlardan etme!

Zira Allah Resulü şu şekilde bir benzetme yapmıştır:

"Allah'ın emirlerine uyanlarla uymayanların durumu, bir gemi için kura çekenlere benzer. Bir bölümü geminin üst kısmına düşmüş, diğerleri de alt kısmına düşmüştür.

Alt kısımda kalanlar, su ihtiyacı olduğu zaman üst güverteye çıkıp su ihtiyacını gidermektedirler. Onlar şöyle derler: 'Bizim bölümden bir delik delelim de üsttekilere eziyet etmeyelim.'

Eğer üsttekiler, onlara ilişmez de serbest bırakırsa, hepsi helak olur. Ellerinden tutup engel olurlarsa onlar da kurtulur, kendileri de."

Dünya gemisine binip de kendisi gibi düşünmeyenlere yaşam hakkı vermeyenlerden etme!

Allah Resulü; bir gemide doksondokuz canide olsa da bir tek masum için o geminin asla batırılmamasını emretmiştir.

Bizler bu dünyayı beraber kullanıyoruz. Her birimiz yeniden bir tarih yazıyoruz. Dikkatli olmak zorunda ve dünya gemisini batırmama derdinde olmalıyız.

Bizim meselemiz müslüman olmak, müslüman kalmak ve müslüman ölebilmektir. Gerisi şeytan ve şaytanlaşmış insanların Rabbiyle olan durumudur.

Hasılı kelam; Elimize yayı aldık. Hedef belli. Önemli olan oku hedefine atabilmeku2026

Ortada yay var, ok var, hedef var. Eksik olan ise onları iyi kullananu2026

Var mısınız yeni ve güzel bir tarih yazmaya?

Ya da buna öncülük edenlere destek olmaya?

Birlikte yaşanılır bir dünya için el el vermeyeu2026