Dolar (USD)
32.22
Euro (EUR)
35.04
Gram Altın
2470.86
BIST 100
10158.63
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


TEPKİSİZ TOPLUM

Ne kadar tepkisiz toplum olduk böyle? Bizim memleketimizde olanların az bir kısmı bile başka ülkede olsa yer yerinden oynardı. Özgürlüklerimiz kısıtlanıyor, milli menfaatlerimiz ayaklar altına alınıyor kimseden çıt yok veya belli belirsiz itiraz sesleri yükseliyor.

Hangisini saysam:

u00b7 Terör örgütüne üye denilerek saygın gazeteciler, bilim adamları, üniversite öğretim üyeleri, gönüllü yardımlaşma dernek görevlileri, siyasetçiler, yöneticiler dahilbinlerce kişi dinlemeye alınmış. Ortalığın sadece bu faciayla ayağa kalkması gerekirken sessizce geçiştiriliyor.

u00b7 Ülkenin başbakanının ve bakanlarının dinlendiği anlaşılıyor. Özel hayatlarını bırakın devlet sırları ayaklar altına alınıyor. Korkunç gerçek yine hakkıyla karşılık bulmuyor. Onlara gelecek zarar ülkemize gelmiştir halbuki.

u00b7 Sonra başbakanımızın, yakınlarının montajlı, dublajlı ses kayıtları ortalığa veriliyor. Bütün insanların bu iğrençliğe karşı çıkması gerekirken ses yok yine.

u00b7 Türkiye Gazetesi'nden Yıldıray Oğur bey birkaç gün önce generallik bekleyen bir kurmay albayın başına gelenleri yazdı. Ortada hiçbir suç yokken isimsiz ihbar mektuplarıyla, iftira ve yalanlarla hayatının nasıl karartıldığını ve şikayet olmadan nasıl hapis cezası aldığını ayrıntılarıyla anlattı. Ortalığınsadece bu haksızlıkla, bu zulümle çalkalanması gerekirken ses yok.

u00b7 Bu albayımız entrika ve komplolarla devre dışı bırakılırken onun yerine general olan komutanın Adana'daki tır baskınını yöneten kişi olduğu ortaya çıkıyor. Kimse ne oluyor, bu insan cellatlığı bunun için miydi bile demiyor.

u00b7 Mit'e ait devlet sırrı niteliğindeki tırlar durduruluyor, Türkiye uluslararası arenada zor durumda bırakılmaya gayret edilirken kimsenin sesi soluğu çıkmıyor.

u00b7 Türkiye'nin yüz akı İHH'ya baskınlar yapılıyor, yoksul ve kimsesizlerin yardımına koşan bu organizasyon pasifleştirilmeye uğraşılıyor. Yani binlerce kişi yokluğa, açlığa itilmek isteniyor.

u00b7 Sahte operasyonlarla döviz ve enflasyon yükseliyor, faizler fırlıyor. Ülkemiz yani vatandaşlarımız en az 100 milyar dolar kayba uğruyor. Neler oluyor diye hesap soran çıkmıyor.

u00b7 TÜBİTAK'ta olan rezaletler yazılıyor, dinlenmez denilerek başbakana verilen kripto telefonların bizzat onlarca dinlendiği anlaşılıyor. Herhalde yüzyılın skandalı denilmesi gerekirken, ortalığın sallanması icap ederken yine tepki yok.

Zor günlerden geçiyoruz. Birileri alenen İsrail ve Amerika taraftarlığı yaparak Türkiye'yi tarihinin en zor bunalımına sokmaya çalışıyor. Huzur içindeki ülkemizi Ukrayna'ya, Suriye'ye benzetmeye gayret ediyorlar. İstiyorlar ki iç savaş çıksın, kardeşlik bozulsun, devlet otoritesi sarsılsın, anarşi ve terör boy göstersin.

Aman bu kökü dışarıda olan hainlerin oyununa gelmeyelim. Kumpaslarını, komplolarını boşa çıkaralım. Paralellerin ne olduğunu anlatalım.