Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

01 Mart 2016

Terör Ayrımına TAK'ıldılar

Oyunun adını değiştiriyorlar. Bir tarafta itinayla her cepheden PKK ile PYD arasında 'bağı' koparıp öncelikle meşruiyet kazandırmaya çalışıyorlar, daha sonra da Türkiye ile DAEŞ arasında bir 'bağ' kurmaya, öyle göstermeye çalışıyorlar.
Geçen haftalarda görüştüğümüz birçok 'Huffingtonpost' yazarları, hem kendilerine Amerikan siyasetinde etki arayışında olmak, hem kendi ideallerinde tedhişi artırmak adına Türkiye'yi hedefe koymaları ısrarla PKK ve PYD arasında nerdeyse Amerikan siyasetini desteklemek adına değil organik dolaylı bir bağ bile olmadığını savunacak hale geldiler.
Öylesine bir çarpıtma içinde, PYD'nin Kürt unsur bile sayılamayacağını öne sürenler oldu!
Mesela John Tures, bana Ankara saldırısında şahsi kanaatinin DAEŞ bağlantısı olduğunu söylerken PKK-PYD'nin bu işin içinde olamayacağını ısrarla vurguladı.
PKK'nın internet üzerinden borazanlığını yapan siteler ve her türlü iletişim araçları da keza bu çarpıtmaya hizmet için yine itinayla PYD haberlerini ayıklamaya başladı ve neredeyse bıcak gibi PYD haberleri kesilip atıldı.
TAK diye bişey icad edildi. Koy bu tarafa 'hortlatıldı'!
Bu sol grupların Türkiye ayağında meşhurdur, sık sık ya isim değişmeler yahut yeni isimlerle ortaya çıkmalar. Bunun en büyük sebebi 'imaj tazeleme' yani ya yıpranmış olan ismin başka isimle telafisi yahut kamu zihninde dikkat çekerek daha fazla yer işgal etmektir.
İşte bu gerekçelerin biri de, köşeye sıkıştığı hengamda hemen bir isim ortaya atıp suçu üstünden atmaktır. Yok YDG-H adı kirlenmişmiş de şimdi YPS olmuşmuş, yok PKK-PYD değil de TAK diye bir örgüt Ankara saldırısını üstlenmişmiş!
Bunların sade şu isim zırvalarını kısaltma olarak yazsam, herhalde tüm köşe dolar. Ancak dediğim gibi bunlar bu işi muziplik, eğlenmek için falan değil bilakis strateji ve 'sinir bozmak' için yapmaktalar maalesef.
TAK denen bu sözde örgüt güya 2004'te PKK'nın şehirlerde tedhiş için kuruluyor ve de Amerika ve Avrupa'nın terör listesine giriyor ve ta Ankara saldırısına dek adını sanını duyan eden yok. Öyle ki, internette falan bile ismi cismi bilgisi ancak bu saldırıdan sonra bir anda beliriyor, öncesi yok tabii 'sabıkası' da!
Devletin çok kısa zaman içinde faili tesbiti ve tüm dünyaya bunu açıklamasının ardından, kendi çıkar çatışmaları sebebi ile maalesef PYD üzerinde, belki de tek ittifakları, Amerika ve Rusya desteği önce PKK'dan bağımsız sonra da tümden dışlanarak, neredeyse 'tesadüfen' birileri yapmış noktasına getirdiler.
Halbuki HDP milletvekili 38 masum insanın katili o teröristin cenazesine giderek bir kere daha çirkin yüzlerini yahut yüzsüzlüklerini ortaya koymuş ve ABD'ye 'uygun' cevap vermiş oldu. Keza tüm bulgular da kimlikler üzerine şaibe oluşturmak istense de sonuç aynı zanlıyı kesinleştirmiştir.
Amerikalılar gerçekten bizim müttefikimiz olmak zorundalar. Erdoğan karşıtlığı üzerinden Türkiye'ye saldıranlara kulak vermek yerine hakikatlere bakarak durumu değerlendirmelidir. Böyle terör örgütlerini ayırmamak, bu tür hatalarla NATO'nun Rusya karşısında sağlamlığını sınatmamalıdırlar. Hele ki söz konusu basit üçbeş çapulcunun oluşturduğu bir terör örgütü ise, buna çok daha 'akılcı' yaklaşılmalıdır!