Dolar (USD)
32.39
Euro (EUR)
34.75
Gram Altın
2403.00
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’ndan müthiş final!

Türkiye'de yayıncılığın okuluna TRT desek yanlış olmaz. Çünkü Türkiye’nin en saygın kurumlarından olan TRT, sahip olduğu tüm değerleri, bilgi birikimini genç iletişimcilerle paylaşmaya devam ediyor, yetenekli öğrencilerin önünü açıyor. 2015 yılında “Gençlere önem vermek geleceğe önem vermektir” ilkesinden yola çıkan “TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması”, farkındalık oluşturarak yayıncılıkta kalitenin arttırılmasına katkıda bulunmaya çalışıyor ve başarılı oluyor.

Eğitim Dairesi’nin büyük özverisi!

Yarışmanın bilinirliliğini arttırmak, öğrencilerle doğrudan temas kurmak amacıyla yıl içinde üniversitelerde toplantılar düzenlendi ve yarışmaya teşvik sağlandı. Bir isme ayrı bir parantez açmak gerekiyor. O isim TRT Medya Eğitim Koordinatörü Müdürü Ekrem Özdemir. Elbette birçok isim bu noktada çaba sarfediyor ve yarışmayı marka haline getirmek için var gücüyle çalışıyor. Ama Özdemir, aynı zamanda TRT Akademi Atölye Çalışmaları’nda da yarışmanın tanıtımı ile ilgili sunumlar yaparak katılımcı sayısında artış sağlanmasına destek oldu. Üniversitelerdeki etkinliklerle birlikte öğrencilerin sektörün önde gelen isimleriyle, TRT profesyonelleriyle buluşması sağlandı.

Yarışmaya rekor katılım!

Bu yıl 52 üniversiteden 1021 öğrenci, toplam 738 eser ile yarışmaya katıldı, böylece bir rekor da kırılmış oldu. 2015 yılında, 53 eser ile 117 öğrenci, 2016 yılında, 51 eserle 83 öğrenci, 2017 yılında, 45 eserle 71 öğrenci, 2018 yılında, 30 eserle 57 öğrenci ve 2019 yılında 36 eserle toplam 60 öğrenci ödüllendirildi. İletişim alanında eğitim gören lisans öğrencilerinin, 2018-2019 öğretim yılı içinde hazırladıkları eserlerle katıldıkları yarışma Radyo Yayıncılığı, Televizyon Yayıncılığı, Haber Yayıncılığı ve İnternet Yayıncılığı dallarında düzenlendi.

İbrahim Eren de törendeydi!

Törenin açılış konuşmasını yapan TRT Genel Müdürü İbrahim Eren; "Teknolojinin yanında hayatı, insanları anlamaya ve okumaya çalışmalıyız. Teknoloji değişse de hikâyeler hep anlatılmaya devam edecek, gazetecilik ve özgün içerikler hiç olmadığı kadar hayati olacaktır. Çünkü bilgiye her yerden ve her platformdan erişme imkanımız var” diyerek iletişim alanının geldiği noktayı özetledi.

Jüri başkanlığını Erkan Durdu yaptı!

TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu'nun başkanlık ettiği yarışma jürisinde Cemil Yavuz, Hilal Çelenk, İpek Tuzcuoğlu, Mecit Beştepe, Nazif Tunç, Zeynep Keçeciler, Ercan Gürses, İhsan Yılmaz, Mete Çubukçu, Metin Mutanoğlu, Özgür Buzbaş, Yahya Bostan, Acar Acartürk, Ahmet Portakal, Can Doğan, Cem Arslan, Eftelya Nur Öktem, Lütfü Kılınç, Ali Sağlam, Gökhan Yücel, Hakkı Alkan, İsmail Hakkı Polat, Tuğba Çınarlı ve Yusuf Özhan yer aldı. Erkan Durdu’nun da hakkını vermek gerekiyor. Kökenden iletişimci olan Durdu, medyayı çok iyi bilen; almış olduğu eğitimle birlikte TRT’ye vizyon kazandıran çok önemli bir isim. Uzun yıllar medya sektöründe de çalışan Durdu’nun ilerleyen yıllarda da başarıyla TRT’ye katkı vereceğine yürekten inanıyorum.

Marmara Üniversitesi’ne 4 ödül!

Verdiğimiz emekler neticesinde Marmara Üniversitesi olarak 4 ödülün sahibi olduk. Proje koordinatörü olarak yaşadığım heyecan ise asla unutulacak gibi değildi. TV Haberi kategorisinde Tunahan Erkal, Buse Erel, Sefa Tugay Günaydın’ın hazırladığı “Çağın Yeni Hastalığı ‘Nomofobi’” ile 1.lik ödülünü; Radyo Haberi kategorisinde Zeynep Can’ın hazırladığı “Marmara Radyosu Ana Haber” ile 3.lük ödülünü; Sosyal Medya Projesi kategorisinde Yasin Yavuz’un “Yapım Böyle”adlı YouTube kanalıyla 2.lik ödülünü ve Kısa Film kategorisinde Akcan Gündem’in “Vaziyet” isimli eseriyle 3.lük ödülünü aldık. Umarız bu yarışma daha uzun yıllar devam eder ve genç iletişimciler ödüller alarak onurlandırılır. Emeği geçen herkese yürekten teşekkürler...