Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

04 Ağustos 2021

Türkiye'miz!

Türkiye, dünyanın en güzel ülkesi. Gariplerin, yoksulların ve mazlumların sığınağıdır. Kimsesizlerin kalesidir. Mert, güzel ve soyludur. Yeryüzünün en güzel yerinde, cihanın merkezinde, üç kıtanın ortasındadır. ‘Mavi Vatan’ı ve ‘Yeşil Vatan’ıyla gözde memleket! Seveni de çok, düşmanı da! Sadıkları da fazla, kıskananları da! Yangınlar başlarken yardıma koşan evladımız, şehidimiz, yiğidimiz Şahin Akdemir’in “Allah hayrımızı kabul etsin.” sözünü duyan herkesin gözleri yaşarmıştı. İnsanımız budur! Şahin Akdemir Türkiye’dir!

Yangınlar sadece ormanları değil içimizi de yaktı, yakmaya devam ediyor. Bu közlenen acı, vicdanlı herkesi elbette yaraladı. Zira insanlarımızı kaybettik, gümrah ağaçlarımız ve evlerimiz kül, can dostlarımız telef oldu. Ama bu felaket bizi yıkmadı, yıkamaz! Zira biz inanan bir topluluğuz. Şükürler olsun ki yangınların büyük bölümü söndürüldü. Devam edenlerle devletimiz, milletimiz güç birliği yaparak mücadele ediyor. İnşallah en yakın sürede onlar da söndürülür. Gün doğar ve bütün o bölgeler, yeniden ‘Yeşil Vatan’ olur.

Her zor dönemde fırsat kollayan bir ihanet güruhu vardır. Yarasa ruhlular, gizlendikleri inlerinden yine çıktı. Devletimizi sefilce karalamaya, aziz milletimizin moralini bozmaya yeltendiler. Kararmış ruhları ve kirlenmiş elleriyle kullandıkları sosyal medya hesaplarında, Türkiye’yi âciz gösteren iğrenç paylaşımlar yaptılar. Gezi’de üç ağacı bahane ederek Türkiye’yi boğmaya çalışan PKK’lılar da aynı karanlık kişilerdi. 15 Temmuz’da halkımızı katleden FETÖ’cü hainler de! Hepsinin ipleri aynı emperyalist ülkelerin elinde! Bunların dini, imanı, ahlakı yoktur. Bunların bayrağı, vatanı, yurdu yoktur. Bunlar her vakit satılmaya amade, kiralanmaya ve kullanılmaya hazır beklerler.

Türkiye’miz tarih boyunca büyük sıkıntılar yaşadı. Fakat her zaman zaferler kazandı, destanlar yazdı. Allah’ın izni ve yardımıyla bu ateşi de söndürür, çanak yalayıcıların heveslerini kursaklarında bırakır. Türkiye düşmanları, asla emellerine nail olamayacaktır! Büyük milletimiz, İstiklal Harbi’nde ‘Yedi Düvel’le savaşırken, nasıl bazı ‘manda’cılar yabancılara yaltaklanmışsa, bugün de aynı pis bataklıkta debelenen ‘help’çi reziller, üzerinde yaşadıkları toprakları kirletmeye ve Türkiye’ye itibar suikastında bulunmaya heveslenmektedirler.

Bilmezler ki bu milletin Allah’ı bir, Peygamberi bir, Kitabı bir, dini bir... Manevi ve moral dünyamız ortak; ülküler bir, ilkeler bir… Ses coğrafyamız aynı: Hoyratlar bir, halaylar bir, türküler bir… Medeniyetimiz değişmez: İrfanımız bir, kültürümüz bir, harsımız bir…

Duymazlar ki bizim tarihimiz asırlara dayanır. Çınarlarımız bile asırlıktır. Hasretimiz, sevdamız, aşkımız, şevkimiz yüzyıllıktır. Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Boşnak, Laz hiç fark etmez, Türkiye’miz bir…

Camilerimiz, dergâhlarımız, tekkelerimiz, medreselerimiz, mabetlerimiz bir… Duamız, selamız, ezanımız bir… Hüznümüz, kederimiz, melâlimiz bir… Sevincimiz, coşkumuz, saadetimiz bir…

Çanakkale ve Yemen türküleriyle efkârlanırız, gözlerimiz dolar. Gerekirse zeybek, efe, dadaş, gakkoş, yiğido birlikte ayağa kalkar; bu ülkeye ve bayrağa hasım olanın gözlerini oyar. Ulubatlı Hasan’ımız, Çerkez Hasan’ımız, Seyyid Onbaşı’mız, Ömer Halisdemir’imiz, Şahin Akdemir’imiz bir!

Kim demiş ki ayrıyız diye? Partimiz, derneğimiz, grubumuz, cemaatimiz, tarikatımız, meşrebimiz farklı olabilir ama Allah’a imanımız bir, şehadete bağlılığımız bir, cesaretimiz ve heybetimiz bir! Kendi aramızda tartışabiliriz. Lakin söz konusu ‘vatan’ olduğunda dirilişimiz, ayağa kalkışımız, direnişimiz ve şehit kanlarıyla sulanmış bu mübarek toprakları yiğitçe savunuşumuz bir!

Ey dışarıdaki düşmanlarımız ve içerideki hainler! Hepiniz bilesiniz ki, biz misafirlerimizle birlikte 90 milyonuz. Yeryüzündeki Müslüman kardeşlerimizle beraber 1 milyar 700 milyonuz. Sizin gücünüz bize yetmez. Zira biz Allah’a, ahirete, hesap gününe, şehadete inanmış insanlarız. Siz ise inançsız, tabansız, yüreksiz ve korkaksınız. Türkiye ile uğraşmaktan vazgeçin! Zira hiçbirimizi yıldıramazsınız. Daima yenilmeye, mağlup olmaya ve kaçmaya mahkûmsunuz. Dünyanın en şerefli ve imanlı milletiyle, en âdil ve güçlü devletiyle, en cesur ve kahraman ordusuyla baş edemezsiniz. Allah bizimledir. İnanıyoruz ki O, dininin ‘bayraktarı’ olan kutlu Türk milletini yenilgiye uğratmaz, zelil etmez, hilâli yere düşürmez. Devletimize, milletimize ve ümmetimize zeval vermez. Türkiye’miz ebediyete kadar yaşayacak elbet. Rabbim yâr ve yardımcımız olsun inşallah.