Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

06 Nisan 2013

yaşam tarzımıza nebevi ayar.

Sağlık ve hastalık. Hepimizi yakından ilgilendirir. Hiç ölmeyecekmis gibi dünya için çalışırken zamanın nasıl geçtiğini çoğunlukla fark etmeyiz. Zaman akıp geçerken hastalıklar hatta ani ölümler bile çoğunlukla bizi uyandırmaya kafi gelmez.

Tüketim çılgınlığımız devam eder ve tedbir almakta gecikirsek ensemizde boza pişirecek gibi. Bu durum umulmadık yerlerden sağlığımızla ilgili ciddi sorunlarla bizi karşı karşıya getirebilir. Geçtiğimiz yüzyılda yaşamış atalarımızın ismini dahi duymadıkları bir çok hastalığın pençesinde zor durumdayız . Uyku düzensizliği, depresyon, hiperaktivite , dikkat eksikliği ,sıkıntı, gerilim, panik atak ,metabolik sendrom ve daha bir çok hatalık. Sayıyı daha da artırılabiliriz. Ruh ve sinir hastalıklardan, kalp damar hastalıklarına, beyin felcinden diabete kadar, bir çok organik hastalığın sebebi için karşımıza çıkan ilk şey maalesef ölçüsüz yediklerimiz içtiklerimiz ve hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için çalışmamız.

Her şeyin başı ve aynı zamanda da sonu. Daha çok çalış daha çok üret ve sorumsuzca da tüket. Hasta ol .Adeta intihar manifestosu. Yediklerimizde çevresel faktörlerin büyük rolünü unutmayalım. Çoğunlukla aç olduğumuz için değil, sosyal çevrenin akıl almaz tuzakları nefsimizi azdırarak bizi bir yeme canavarı haline getiriyor. Yoğun ve stresli geçen bir günün akşamında oturduğumuz sofrada bulduğumuzu mide torbasına gönderiyoruz.

Hareketli olarak yaratılan ve aktif yaşamaya göre ayarlanan hücrelerimiz aldığı zehirli gıda ve takviyelerle kireçlenmekte fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde icra edemediği için paslanmakta. Tüm bu ve benzeri sorunların ortak paydası ise hastalıklar. Hastalanmadan yaşamak ise yukardaki aktarımlarıma göre kısmen mümkün. Nebevi tıp ise bu yolculuğun klavuzu. Klavuz kaptanını doğru ehil olanlardan seçerek sağlıklı mutlu yaşayabilir insan.

KORUYUCU VE TEDAVİ EDİCİ HEKİMLİK

Peygamber'imizin sağlığa verdiği önemi, koruyucu hekimlik vetedavi edici hekimlik olarak ikiye ayırmak mümkündür. Koruyucu hekimliği, temizlik, sağlıklı ve helal beslenme, helal olan eğlenceler ve sporlar , zamanında ve yeterince istirahat, ibadetleri gereği gibi ve zamanında yerine getirmek, dua etmek ve haramlardan uzak durmak gibi yöntemler olarak görebiliriz. Tedavi konusunda ise şu esaslara dikkat edilebilir.: Hastalığı da şifayı da veren Allah'tır. Hastalanınca şifa aranmalıdır. Şifa için başvurulacak çeşitli tedavi yolları ise, perhiz, kan aldırma,ilaç, tebdu00eel-i mekan, rukye, dua okunmuş su çeşitli bitkiler sirke çörek otu aklımıza gelenler..Nazar yani gözle yayılan negatif enerjinin insan hücresinde yaptığı sarsıntıya karşı nazar ayetleri tıbbı tedavide zorlanılan bir çok hastalıkta ise okunmuş su ile şifa arayabiliriz.. Peygamberimizin bu tedavileri tavsiye ettiği yıllarda suyun kristalleşen canlı ve dış ortamdan etkilenen yapısı olduğu bilinmiyordu. Günümüzde ise ilmen biliyoruz ki su kendisine söylenen olumlu olumsuz sözlerden etkilenecek kadar hassas ve olumlu telkinleri başka birisine aktaracak kadar da akıllı ve canlı aynı zaman da tedavi aracı.

NEBEVİ TIBBIN ELİF BASI

Nebevi tıbbının alfabesine göre uygulanması kolay sonucu garantili sağlık tavsiyelerini kısaca hatırlayalım.

u00b7 Acıkmadan sofraya oturmayalım.

u00b7 Doymadan sofradan kalkalım.

u00b7 Lokmaları küçülterek ve iyice çiğneyerek yiyelim.

u00b7 Yemek başlangıcında dilimizin üzerine bir parça tuz alalım.

u00b7 Tatlıları aç karnına ve ölçülü yemeye çalışalım.

u00b7 Meyveler aç karnına yada yemeklerden iki saat kadar sonra yiyelim.

u00b7 Yediklerimizin çeşidini azaltalım.

u00b7 Yemek öncesi ve sonrası ellerimizi yıkayalım.

u00b7 Yemek sonrası dişlerimizi fırçalayalım.

u00b7 Stres gerilim sıkıntılı durumlarda abdest alarak negatif enerjilerden hücrelerimizi uzaklaştıralım.

u00b7 Oruç tutarak hücrelerimizin kirini pasını ayıklayabiliriz

u00b7 Yorgunluk gerginlik stres durumuna karşı seyahat ederek sağlığımıza zararlı olmalarını engelleyebiliriz.

u00b7 Sık banyo ve duş alarak üzerimizdeki negatif enerjilerden kurtulabiliriz.

u00b7 Gıdalarımıza çörek otu ilave ederek bağışıklık sistemimizi güçlendirebiliriz.

u00b7 Yılda bir kez hacamat yaptırma ile genç ve zinde kalabiliriz.

Yukarda kısaca sunmaya çalıştığım tedbirler kulaklarımıza küpe olduğunda sanırım çözüm sürecinde işimiz sanılandan daha kolay hale gelecektir.Denemeye değer diye düşünüyor ve haydı başlayalım diyorum.Sağlık ve mutluluk dileklerimle.