Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

08 Haziran 2015

Yılmak Yok Yola Devam


Seçimin kazananı elbetteki 'demokrasi' olmuştur. Öykünülen, işaret edilen Batı ve Amerika'da seçime katılım oranları %50'yi geçtiğinde 'büyük katılım' olarak değerlendirilirken bizde %90 oranına ulaşmış katılım demokrasi adına büyük bir başarıdır. Halkımızın teveccühü gerçekten övülecek ve övünülecek derecededir.

İşin matematiğinde elbette AKP yine zaferle çıkmış ve girdiği 10. sınavı da başarıyla vermiştir.

Ne varki, 'parlementer sistemin' azizliği değil ama 'acizliğine' uğrayarak maalesef tek başına iktidar olma şansını yitirmiştir.

Bu durumdan çıkan 'ilginç' durum, yani parlementer sistemin malul yapısı olan küçük veya azınlık partinin maalesef çoğunluğa tehakkümünü meydana getirmiştir.

Ona sebepdir ki, seçimlerde %10'luk barajı geçebilen en küçük ve en düşük oy oranına sahip parti olan HDP, birinci çıkmış havasına sokulmuştur.

Halkın tercihine kimsenin söz söyleme hakkı yoktur.

Demekki kendini, olanı biteni anlatamamışsın.

Üzülerek bunu söylemek zorundayız. Ve ilaveten bu sonuçların istikrarı yakalamış Türkiye adına kimse iyi olduğunu söyleyemez! Belki iktidar sahiplerine 'ders verilmiştir' ancak bunun yansıması yine maalesef o ders verdiğini düşünen halka olacaktır.

Bundan sonra ne olacağını, kac türlü senaryolarla ne tür filmler çevrilebileceğini olayın aktörleri yani siyasiler belirleyecek.

Parlementer Sisteminden faydalanacaklar ellerini oğuşturmaya başladılar ve siz temin ederim bunlar halkın çıkarlarıyla aynı paralelde kesinlikle olmayacaktır.

Artık sular yukarı, göğe doğru yükseliyor. Umutlar ne tükenmiş ne gerçekleşmiş. Zaman zaman içinde yitip gitmiş. Bahar, kış, yaz yahut bir gece, ne de gündüz kalmış. Uyanmışsın uykudan yine başka bir rüya içinde. Rüya mı kalmış geriye, gerçeklikle yokluk arası, düşünmekle geçmiş zamanu2026

21. yüzyılın tüm olumsuz koşullarına rağmen insanı böylesine ümitle kuşatan heyecan, romantik akımın tetikleyicisi lirik hava ne denli çaresiz olsanız da bir yerlerde mutluluğun olduğunu ve bir şekilde o mutluluğun varlığını bilmenin de bir haz olduğu anlayışı çaresiz insanların dayanak olarak kendi zihninde yarattığı bir anlam da denebilir.

Yadsınamaz gerçek, Homeros ve Hosiedos'un yüzyıllar ötesinden hala ufka yaydığı ışık olmalıdır. Bunun etkisini kendi toplumu o kadar değerlendiremese de, evrensel değerlerin de böylesine büyülü bir gücü vardır işte.

"Sizin hayır bildiğinizde şer, Şer bildiğinizde hayır olabilir!"


@yusufserce twitter.com