Dolar (USD)
32.20
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2523.86
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

22 Aralık 2014

Yol olur

14 Aralık'tan bu yana yaşananları ibretle takip ediyorum. Birileri, bizim geçmişe dönük hafızamızı hafife alıyorlar. Gözümüzün önünde yaşanan onca olayı yaşanmamış gibi gösterip, kendilerini sütten çıkmış ak kaşığa benzetiyorlar.

Acaba bunlar vatandaşı saf mı zannediyorlar? Sorular verilme yoluyla devlete alınan Polis, Hakim vesayreyi bu millet unutabilir mi? Onlarca dinleme, şantaj, montaj iddiaları ortada dururken, nasıl biz hiçbir şey yaşanmamış kabul edebiliriz? Rahmetli Babaannem, "Kabahati gelin etmişler alan olmamış" derdi. Elbette, onlardan "Biz şunları şunları yaptık" demelerini beklemiyorum. Ama yargıdan, onca usülsüzlüğü yapanları ortaya çıkarıp cezalandırmasını bekliyorum.

Girişte bahsettiğim kendilerini sütten çıkmış ak kaşık gibi göstermeye çalışmalarının nedeni, Cemaati korumak ise, bunun daha kolay bir yolu var. Fethullah Gülen başta olmak üzere Cemaatin önde gelenleri Hakim karşısına çıkarlar ve kendilerini savunurlar. Velevki ortada hiçbir soruşturma olmasa bile bunun yapılması gerekir. Piyasada dolaşan iddialar, başka nasıl temizlenir?

Ülkemizde bu kadar tartışma yaşanırken, Fethullah Gülen'in Türkiye'ye dönmemesi insanın aklına kurt düşürüyor. Alnı açık olan bir kişi memleketine gelmekten çekinir mi? Tabiki çekinmez... Acaba Gülen'in,Türkiye'ye dönüş bileti alacak kadar parası yok mu? Malum kendisinin dünyalık olarak iki ceketi var.

Geçmişte bizim buralarda, bıyıklarıyla ün yapmış bir kişi varmış. Bu adamın bıyıklarının çok bakımlı ve çok gür olduğunu yöremizdeki herkes bilirmiş. Bıyıklara bakım derken, alelade bir bakımdan bahsetmiyorum. Badem yağına katılan çeşitli bitkilerle oluşan karışımla, bıyıkların sabah akşam taranmasından bahsediyorum. Uzun lafın kısası, bizim hemşeri bıyıklarının üzerine çok düşermiş.

Neyse Efendim, bu pala bıyıklı Adam bir gün yatağına uzanmış şekilde dururken, bıyıklarının üzerinden fare geçmiş. Bıyıklarının üzerinden farenin geçtiğini görünce, Adam hemen yataktan kalkıp bıyıklarını kesmiş. Arkadaşlarının, "Bıyıklarına ne oldu?" sorusunuda, "Bıyıklarımın üzerinden fare geçince onları kestim" diye yanıtlamış. Bu cevabı duyan arkadaşlarıda, "Bir fare geçti diye bıyıklar mı kesilir" demişler. Fare geçti diye bıyıklarına kıyan Adam "Ben bıyıklarımı kesmeseydim yol olurdu" demiş.

Değerli Dostlar, artık ülkemizde devlet içine sızan yapıların hepsinin ortaya çıkarılması lazımdır. Aslında bu yapıların sadece ortaya çıkarılmasıda yetmez. Onların en ağır şekilde cezalandırılmalarıda şarttır. Eğer ülke olarak, biz bunları yapmadığımızda yol olacak ve milletin iradesi her zaman gasb edilecektir.

 
TDV kurban