Dolar (USD)
32.39
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2436.94
BIST 100
10007.81
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


'YÖNETİCİ SEVİMLİ VE CANA YAKIN OLMALIDIR '

Hep düşünmüşüz ve bir hayli kafa yorduk. Büyük takımların yöneticileri halka nasıl bakıyorlar? Onları kendi içlerinde değerlendirip sindirebiliyorlar mı? Bu sorulara cevap arıyorduk ama bulamıyorduk. Eminim ki, toplumun ve taraftarların çoğunluğu da bizim gibi düşünüyorlar. Onlar da kendi iç dünyalarında yukarıdaki sorulara bir karşılık arayışı içindedirler.

Bunun somut örneğine 31 Aralık 2014 Çarşamba günü tanık olduk. Meslektaşımız ve hemşerimiz Doç.Dr. Hızır Aslıyüksek vasıtasıyla Abdurrahim Albayrak'ın konuğu olma şansını yakaladık. Hava İstanbul'da karla karışık yağışlı ve soğuktu. 5-6 tane dostumuzla arabayla yola koyulduk. Abdurrahim Albayrak'ın mekanına ulaştık. Yolda trafik sıkışıklığı ve karmaşası yaşamadık. Yolumuz uzamadı, herhangi bir trafik aksaması olmadan hedefimize vardık.

İçeri girdiğimizde bizi şirketin elemanları karşıladı. Abdurrahim Albayrak bizim tek tek elimizi sıktı. Yemek odasına geçtik. Yerlerimize oturduk. Yemekler Karadeniz mutfağını andırıyordu. Lahana çorbası, tatlı ve diğerleri çok mükemmel hazırlanmıştı. Hizmet edenler işinin ehliydi. Hem sohbet edildi hem de gıdalardan nasiplendik. Yemek sırasındaki atmosfer etkileyici, sıcak ve samimiydi, imrenilecek gibiydi.

Konukların çoğunluğu hukukçu idi. Daha önceden tanımadığım bu seçkin kişiler çok değerli "anekdotlarını" anlattılar. Her biri ders verici nitelikte olan bu öyküler ibret vericiydi. Hukukçu dostlarımızın konularına hakim olduğunu büyük bir memnuniyetle gördük. Hukukçu dostlarımız sohbetlerimizin arasında espiri ile memleket problemlerine parmak bastılar. Sohbetten keyif alarak ayrıldık.

Bize bu keyifli ve mükemmel ortamı sunan Abdurrahim Albayrak'ı tebrik ediyoruz. Abdurrahim bey hal ve hareketleri ile samimi, içi dışı bir, gizli gündemi olmayan izlenim veriyordu. Başından geçen olumsuz olayları bile samimi ve komik bir biçimde dile getiriyordu. Karadenizin latif ve sevimli şivesiyle anlattıkları hepimizi güldürdü. Sayın Albayrak bütün konukları ile tek tek ilgilendi, hal ve hatırını sordu. Abdurrahim Albayrak empati yapabilen ve kendisi ile kavgalı olmayan bir insandır.

Abdurrahim Albayrak sayesinde Galatasaray'ın halktaki ve dünyadaki sevgisinin arttığını sanıyoruz. Eğer bir yönetici insanlara tepeden bakarsa, kendisini "vazgeçilmez" sanırsa, "seçkin" hava veriyorsa takımına sempati kazandıramaz. Abdurrahim Albayrak sayesinde gençlerin, toplulukların ve özellikle Karadenizlilerin Galatasaray'a olan sevgilerinin en üst düzeye çıkacağını öngörüyoruz.

Biraz da Dr. Hızır Aslıyüksek'e teşekkür borcumuz var. Dr. Hızır Bey "ismi ile müsemma" bir şahıstır. Öğrenciliğinden ve asistanlığından beri Dr. Hızır Beyi tanırız. Hem işinin ehli hem de sosyal ilişkileri yönünden üst seviyededir. Toplumumuzun Dr. Hızır Aslıyüksek gibi yüksek seciyeli akademisyenlere ihtiyacı vardır.

Sonuç: "İşadamı Abdurrahim Albayrak gibi yöneticileri takımlar baştacı etmelidir."