Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2433.14
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

25 Ekim 2019

YPG''nin Rejim -Rus ittifakı, Barış Pınarı Harekâtını nasıl etkiler?

Bu ittifak bana iki aslanın bir dağ keçisi için kavgasını anımsatıyor.İki aslan yaralı bir keçi için kavga ederlerken bölgenin yabancısı olan kendisine yar olmayacağını anlayınca "ne bana ne sana" diyerek keçiyi çakalın önüne atar.Fakat çakal'ın sahipliği yerli aslanın geri dönmesine kadar sürer.

Bu misaldeki aslanlardan yerli olanı biz,diğeri ABD'dir.Çakalsa fırsattan istifade Münbiç ve Fırat'ın doğusuna yerleşen Rejim'dir.Fakat çakalın karekteri avdan arta kalana konmaktır.

9 Kasım'da başlatılan Barış Pınarı harekâtı ile Türkiye ve Suriye Milli Ordusu Fırat'ın doğusunda sözde Rojava özerk bölgesine girerek Batı'yı ve siyonistleri şaşkına çevirdi.

Dünyada yeni bir savaş konsepti ordumuz ve Suriye Milli Ordusu tarafından icra edilmektedir.Eğitilip donatılan yerel güçlerle düzenli ordunun müşterek yürüttüğü henüz adı konulmamış yeni bir harekât konseptidir bu.

Muazzam bir hız ve eşgüdüm içerisinde, harekât sahasında "İç hatlar stratejisi-cep taktiği ve kuşatma, diplomaside lider diplomasisi,propagandada doğrudan ve dolaylı tutum takip edilerek kısa sürede belirlenen hedeflere ulaşılmıştır.

Bu başarıdan hepimiz gurur duymalıyız.

Reis-i Cumhurumuz ve kahraman Mehmetçiğimiz var olsun.

Bütün ayrılık ve gayrılıkları bir kenara bırakıp devletimizin ve ordumuzun etrafında kenetlenmemiz gerekiyor.

Mevcut ahvalde ABD için durum;

5 yıllık kazanımlardan sonra tam bir hezimettir!Pence,Pompeo, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ve Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ABD'nin en mühim adamları ve bürokratları onun için Ankara'ya apar topar geldiler.

5 yıldır eğitip donattıkları,100 -150 milyar dolar para harcanan PKK mayın eşeği, neredeyse nalları havaya dikecekken ABD imdadına yetişerek harekatın duraksatılması sağlanmıştır.Bu geri çekilmenin sahada

ne kadar gerçekleşeceğini hep birlikte göreceğiz.

Afrin'den sonra ikinci kez güvendikleri dağlara kar yağmış oldu...Fakat durum bu olsada ABD güneyde ki petrol sahalarında olmaya devam edecektir.ABD deki Evanjelist-Siyonist ittifak büyük İsrail için yeni bir POTUS kovalamaya mecbur kalmıştır.Trump için ise dillendirdiği darbe heran gelebilir.

Rusya ve rejim içinse durum bundan farklı değildir!Ülkenin üçte birini terör örgütlerine kaptırmış durumdadır.Bölge yeraltı ve yerüstü kaynakları ile sömürgecilerin kontrolüne girmiştir.Bir milyona yakın insanın ölmesi, 8 milyona yakın insanın yerinden yurdundan edilmesi rejim ve Rusya iktidarı açısından gerçekleşmesi zor bir durumdur.

Son kertede fırsattan istifade Münbiç, Aynel Arap ve Kamışlı bölgelerine girmiş olsalarda rejimin sahada savaşacak gücü yoktur.

Ne askeri ve siyasi nede sosyolojik açıdan rejimin sahada kalıcı olması mümkün değildir.

Rusyanın da bu savaşı finanse edecek parası yoktur.Rejime sınırlı hava desteği ve sınırsız danışmanlık hizmeti sunmaktan başka bir katkı sunacağını düşünmüyorum.Onun içindir ki Rus yetkililer Türkiye ile Esed'in bir masada buluşması için arabuluculuk yapabileceklerini söylüyorlar.

En son Haseke ve Kamışlı bölgesine sadece 50 kişilik Rus askeri uzmanın gelmesi askeri açıdan kısıtlı bir destek verileceğini gösteriyor.

Türkiye ise ; Reis-i Cumhur'un Putin ile yapacağı görüşmenin İDLİP çatışmasızlık bölgesinden farklı olacağını düşünüyorum.İdlip'te Türkiye'nin kontrolüne girmek istemeyen HTŞ gibi silahlı guruplar var.

Fırat'ın doğusunda ise bölge halkı Esed'ten sonra PYD rejiminden illallah etmiş Türkiye'nin gelmesini,huzuru ve barışı dört gözle bekliyor.

Dolayısıyla buna rağmen Rejim ve Rusya oralarda hakimiyeti sağlayamaz.Türkiye ABD'ye olduğu gibi Rusya'ya da kararlılığını gösterip güvenli bölgeyi tesis etmek için harekata devam edecektir.

İnşaallah.