Dolar (USD)
32.21
Euro (EUR)
35.01
Gram Altın
2465.61
BIST 100
10319.96
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

06 Ağustos 2014

YÜKSELEN TÜRKİYE'NİN SEÇİMİ

Her zaman söyledim; "gizli ajandasız" bir şekilde Risalelerden beslenenlerin ihlasına, harbiliğine, hasbiliğine inşaallah kolay kolay halel gelmez. Yaşadığım bu şehirde çoğunu tanırım, onlarla sohbet keyif ve onur veriyor. Onların sohbetinde bulunmak Üstadımız Bediüzzaman Said Nursi'nin (RA) o doyum olmaz pınarına dalmak gibidir.

Ben de rahmetli babamdan dinlemelerim hariç 35 yıldır Risaleleri keyifle okurum, Risalelerden feyzlenmenin verdiği bahtiyarlığı çok net hissediyorum. Ama doğrusu erbabından dinlemek apayrı bir mutluluk. Coğrafyasına dalış bir başka güzel.

Ancak gelin görün ki her ekolde olduğu gibi "NURCULUKTAN BESLENENLER" arasında da kaynağından ayrı söylem geliştiren çürükler çıkmadı değil.

Uzatmadan Doğu-Güney Doğu illerinde 7 il ve 13 ilçedeki YENİ ASYA EKOLÜ/NUR TALEBELERİ Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip ERDOĞAN'a oy vereceklerini açıkladılar. Bu aşina olmadığımız bir durum değil, zira bu muhterem kardeşlerimizin, ağabeylerimizin başka türlü düşünmelerini beklemiyoruz. Her zaman salih amel esaslı düşünen bu ekol elbette yine aklıselime uygun oy kullanacak.

Bu açıklama elbette değerlidir, elbette önemlidir, elbette onur vericidir. Ancak bu açıklamayı daha ehemmiyetli kılan açıklamanın zamanlaması ve konjonktürüdür. Zira Yeni Asyacılar olarak bilinen grup adına geçen hafta yapılan açıklamada cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oylarını ÇATInın adayına, yani CHP-MHP-DSP ve diğer marjinal sol grupların destekledikleri Ekmeleddin İhsanoğlu'na vereceklerini açıklamışlardı. Aynı gün sosyal medyada da paylaştığım gibi irtibata geçtiğim pek çok ildeki dostlarım "bu karar yok hükmündedir, yakında gerekli açıklama yapılacaktır, biz ESKİ ASYACI değiliz" dediler. Beklenen açıklama büyük bir katılım ve destekle geldi:

Oylarımız ERDOĞAN'au2026

Bu açıklamanın altına imza atan il ve ilçeler:

Diyarbakır, Silvan, Ergani, Çermik, Kulp, Bismil, Haniu2026 Mardin, Kızıltepe, Midyat, Nusaybin, Mazıdağıu2026 Şırnak, Cizreu2026 Siirt, Bingöl, Gençu2026 Muş, Van, Erciş. Bu il ve ilçelerde Üstad Bediüzzaman'a yakışır hizmet sunan Nur talip ve talebeleri ortak basın açıklamasıyla OYLARIMIZ ERDOĞAN'a dedi. Gerekçe çok anlamlı ve değerli:

"u2026güçlü liderliği, ehli imanı temsil vizyonu, manevi değerleri önemseyen duruşuyla ve Türkiye'nin mevcut kazanımlarına vesile olduğuu2026"

İşte, iman amele dönüşünce güzellikler her harfin buklesine yansır.

İşe o açıklamanın final paragrafı:

"Yeni Asya ekolünden gelen Nur Talebeleri olarak, yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde güçlü liderliği, ehli imanı temsil vizyonu, manevi değerleri önemseyen duruşuyla ve Türkiye'nin mevcut kazanımlarına vesile olduğunu teşekkür, takdir ve tebrikle Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimizi kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz." Doğrusu Batı illerinde de benzer bir "başkaldırı var" bana aktardıkları şu:

"Bizi S. Demirel'e kaldıraç, Çiller'e kriko, Yılmaz ve Türkeş'e merdiven kılanların siyasi tercihlerinden ülke olarak daima zarar gördük, tercihimiz ümmetin tercihidir, o da Recep Tayyip Erdoğan'dır." Bunu Batıdaki 11 ildeki YENİ ASYACI dosttan dinledim.

Aslında bütün Türkiye böyle,

Bağnaz olmayan, kinci davranmayan her grup YÜKSELEN TÜRKİYE, YENİ TÜRKİYE diyor. Bu yükselen Türkiye'nin ancak Erdoğan ile mümkün olacağını düşünüyor.

Bakınız,

Geçen Pazar günü neticelenen "tek soruluk" bir anket çalışmamız var. Ankette 1058 kişiye:

"Oyunuzu kime veriyorsunuz?" sorusu soruldu. 17 il ve 4 ilçede tamamen gönüllü dostların bizzat çalışmalarıyla elde edilen sonuç her sağduyu sahibinin beklediği oranı yansıtıyor. 3 Büyük il ve Diyarbakır, Van, Bursa'nın da aralarında bulundukları illerde yapılan anket oldukça sürpriz sayılır.

Mesela kamuoyunun beklediği bir adayın aldığı oran % 56,8 iken diğer bir aday ise % 36,2 ve son aday ise % 7'lerde. Dikkatlerden kaçmaması gereken husus bu anket Türkiye ortalamasına ciddi etki edecek olan Recep Tayyip ERDOĞAN'ın İstanbul mitingi öncesi yapılmıştı. Bu miting bir aday için +2 olarak da görülebilir.

Tabi, Doğu ve Güneydoğu'da durum farklı. PKK militanlarının köylere gidip "oyunuzu şöyle-böyle verin" propagandası ne kadar tutar bilemem. Zira daha dün akşam PKK kendi köyüm de olmak üzere bölgede bazı köylere gidip tehditler savurmuş, "yok komisyon kurduk, muhtar işlevsiz, oylar Demirtaş'a verileceku2026" demişler. Sonra, "biz özgürlük diyoruz, eşitlik diyoruz, herkes serbest iradesiyle karar versin diyoruz" demesinler mi? Bu seçim sonrasında herkesin iyice düşünmesi gerek.

İşte, ankette bekledikleri gibi bir sonuç çıkmıyor.

PKK buna NEDEN? demeli.

MHP ve CHP seçim sonrası kasırgalar yaşasa şaşırmayın. Bizi kim bu hale getirdi kavgası başlayabilir.

Özellikle paralel yapı bu rakamları ve seçim sonrası rakamlarını alıp uzun uzun düşünmeli. Kendilerine niçin, nasıl ve neden bu hale düştüklerini sormalıdırlar. Onlar sormazlarsa Anadolu'nun duyguları istismar edilmiş gençleri "bizi nasıl bu hale getirdiler" sorusunu mutlaka sorup cevap bulmalıdır.

İbrahim Karagül'ün de belirttiği gibi "Türkiye için I. Dünya Savaşı 2014'te bitti." Dolayısıyla I. Dünya Savaşı'na ait her paradigma da yerle bir oldu. Biz 90 yıl boyunca kamburlarımızdan kurtulamadığımız için eski dünya rüzgarı ile ülkeyi force etmemiz gayri kabildi.

Bu sebeple 10 Ağustos günü yapılacak olan seçimler bir cumhurbaşkanını seçmekten çok öte bir şeydir. 10 Ağustos seçimleri Türkiye için "bir yüzyıl daha beklemek mi yoksa tarihine yaraşır bir Türkiye yolundaki en büyük engeli aşmak mı" anlamı taşıyor.

Bu millet, aziz millet 1699'dan bugüne kadar,

Yani, 300 yıl sonra önüne sunulan bu ihsanı geri tepmeyeceğini gösterdi. Eminim ki 10 Ağustos 2014 ülkenin tarihinde 1071-1453-1923'lerle anılacaktır.

Dedim ya,

Türkiye YÜKSELEN ülke, YENİ TÜRKİYE yolunda.

Etnik aidiyeti önemsemeyen, ama ülkede yaşayan bütün etnik unsurların beraberce tarih sahnesine dönüşünü bizlere bahşeden u00c2lemlerin yegane Malik'i, sahibimiz, Rabbimiz Allah'a kemal-i edeble hamd u sena ediyorum.

Onun için,

10 Ağustos 2014 günü herkes YENİ TÜRKİYE ile ESKİ TÜRKİYE için tercihte bulunacak. Gerçek ülkücü, çakma olmayan Alperen, Milli Görüşçü, iz'an sahibi mukaddesatçı YENİ TÜRKİYE'nin önünü kesenlere oy vermeyecektir.

@ahmetay_