Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2438.97
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

15 Temmuz 2021

Yüzyılın fitne hareketi FETÖ

Kuşkusuz iyilikle kötülük bir olmaz. Birinin olduğu yerde diğeri barınamaz. İyiliğin hâkim olduğu yerde mutluluk, dayanışma, toplumsal denge ve huzur var.

Kötülük iyiliğin düşmanıdır. Örgütlü yapıya kavuştukça iyilik zayıflar. Dünyanın bu kadar çığırından çıkmasının sebebi budur.

Namaz dinin direğidir. İyilik ve ahlak da namaz gibi farzdır. Bizi korkutan şey Müslüman toplumların bu konuda iyi bir görüntü vermemesidir. Namaz kılanların oranı gittikçe azalıyor. Adaletli olmak Allah’ın emridir. Bu konuda da iyi değiliz.

Dünya iyi yanlarından sürekli darbe alıyor. Bugün iyiliğe, merhamete ve sevgiye çok daha fazla ihtiyacımızın olması bu yüzden değil mi? Kimse yaşadıklarından mutlu değil. Bu nedenle dünyanın iki yakası bir araya gelmiyor.

Hz. Ali (kv): “İnsan ahlakı ile insandır. Görüntüsü ile değil.” Ahlaktan ve iyilikten kastımız İslam’ın ta kendisidir. İyilik, namaz ve ahlak derken bunu kastediyoruz. Hz. Ayşe validemiz Hz. Peygamber için “Onun ahlakı Kuran’dır” derken Onu örnek alın demek istemiştir.

Biz eleştirilerimizi şu bağlamda yapıyoruz. İslam’ın ilk yıllarından beri dini kullananlar ve kullanmak isteyenler oldu. FETÖ örneğinde olduğu gibi bugün de namazı kullanan namazlar, ahlakı kullanan ahlaksızlar var. Kuran’dan çokça bahseden Kuran’sızlar türedi. Münafıklar mütedeyyinler arasına kolayca sızabiliyorlar. Bu fitne hareketi iyilik ve Müslümanlık kisvesi adı altında hainlik ve kötülüğün bütün tekniklerini kullandı. Diyebiliriz ki bu yüz yılın en büyük örgütlü kötülük hareketi FETÖ’dür. Müslümanların sermayesi iyi niyet, iyilik ve namazdır. FETÖ bunları kullanıp harcayan bu yüzyılın büyük fitne hareketidir.

Birçok Müslüman ülke ve toplum fitne ateşiyle yanıyor. Geçmişte Afganistan Rusların işgaliyle baş edebildi ancak içindeki fitne sönmeyince ABD gelip Afganistan’a çöktü. Yıllardır işgal ve zulüm devam ediyor.

Kuran’ın ifadesiyle “Fitne katilden beterdir.” En zalim ve katil düşmanın dahi veremeyeceği zararlara neden oluyor. Maddi zararlar zamanla telefi edilebiliyor ancak inançta ve gönüllerde bıraktığı zararın telafisi çok zor oluyor.

Sanırım sizde benim gibi düşünüyorsunuz. Bugün Irak’ın, Libya’nın, Yemen ve Suriye’nin perişan halini görünce kendi mesuliyetimizi ve Türkiye’nin kıymetini anlıyorsunuz. Balkanlar ve Afrika’dan Asya’ya kadar nice insan ve ülkenin umudu Türkiye’dir. Vazifemiz İslam’a, ülkelerimize ve birbirimize sahip çıkmaktır.

Balkan Savaşları ve Cihan Harbiyle halklarımızı birbirlerine düşürüp birbirinden kopardılar. Çanakkale’de Ümmet olmanın bilinciyle Emperyalizme dur dedik. Arap Acep, Türk Kürt birlikte aynı toprağa şehit düştük ve ölümde bile ayrılmadık. Bugün kardeş kavgalarıyla bunu başarmak istiyorlar. Kim mi yapıyor, ABD ve müttefikleri ancak asıl suçlu biziz. Mezhepçilik, grupçuluk ve milliyetçilikle birbirimize düşmeseydik başaramayacaklardı.

Onca acı tecrübeden sonra anlaşıldı ki ümmetin ana gövdesi Türkiye’dir. Ümmetin kardeşlik zincirinin halkaları koparıldıkça Türkiye ekliyor. Kalpler kırıldıkça Türkiye onarıyor. Yaralar açılınca Türkiye sarıyor. Yardıma koşuyor. Bu nedenle değil mi ki FETÖ’yü melek kisvesiyle içimize sızdırdılar. Paralel yapının girmediği kurum ve kuruluş, hane kalmamıştı. Kiminin evladını ve kardeşini, kemininse eşini ve dostunu, akrabalarını zehirlediler. Bu ülkenin evlatlarını kendi devletine karşı hain yaptılar ve 15 Temmuz’da ülkemizi işgale kalktılar.

Vatan, bütün hesapların ve menfaatlerin üstünde bir değerdir.

Vatanımın sevgisi ve değeri büyüktür bende.